?? ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο Vasil Garvanliev στο Ρότερνταμ!

Ο εκπρόσωπος της γείτονος ανακοινώθηκε σήμερα από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MKRTV. Είναι ο Vasil Garvanliev, η επιλογή του οποίου έγινε εσωτερικά, και θα ταξιδέψει τον Μάιο στην Ολλανδία.

Σύντομο βιογραφικό

Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά από την ηλικία των 7. Υπήρξε παιδικός ποπ σταρ στη χώρα. Τη δεκαετία του 1990, κατά τη διάρκεια των πολέμων στα Βαλκάνια, η οικογένειά του δραπέτευσε στις ΗΠΑ.

Σπούδασε στην Ιταλία στην Accademia Lirica Italiana. Αργότερα μετακόμισε στον Καναδά, όπου καθιερώθηκε ως τραγουδιστής της όπερας, που είναι και το τωρινό επάγγελμά του (βαρύτονος). Έχει τραγουδήσει σε ορατόρια στο Τορόντο και έχει κάνει πολλές εμφανίσεις ως σόλο τραγουδιστής για την Παιδική Χορωδία του Σικάγο. Έχει τραγουδήσει επίσης για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, τον Samuel Ramey, τη Céline Dion, τη Heather Hedley κ.ά.

Garvanliev και Eurovision

Το 2019 έκανε φωνητικά στο τραγούδι της Tamara Todevska, Proud, που πήρε την 7η θέση.

Το 2007 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της χώρας με το τραγούδι Pomogni mi, όπου ήρθε 13ος.

Νιώθω κάτι παραπάνω από τιμή που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον Διαγωνισμό στο Ρότερνταμ και δεν βλέπω την ώρα να χρησιμοποιήσω όλη την εμπειρία και γνώση μου για να δημιουργήσω ένα μαγικό ταξίδι που θα αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων σ’ όλη την Ευρώπη.

Το 2018 επέστρεψε στην πατρίδα του ξεκινώντας πλέον την καριέρα του στην ποπ μουσική. Μέχρι στιγμής έχει 3 μεγάλες επιτυχίες: Gerdan, Patuvam και Mojata Ulica.

πηγή: eurovisionworld, escxtra

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παντως τα Σκοπια ως Βόρεια Μακεδονία πλέον και επισήμως, έχουν μπει σε μεγάλα καλλιτεχνικά σαλόνια…

    Προτάθηκε η χώρα στα Oscars στην κατηγορία Καλύτερη Διεθνής ταινία αλλά και στην κατηγορία Καλύτερο Ντοκιμαντέρ για το ντοκιμαντέρ Honeyland! Xωρια οτι παίζεται με επιτυχία έξω, με διακρίσεις και βραβεία…Απο την άλλη πρέπει να πω οτι εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, γιατί το εχω δει και δικαίως προτάθηκε! Αλλά της γίνεται επισήμως η αναγνώριση ως Βόρεια Μακεδονία!

    Απο την άλλη, θεωρώ οτι και φέτος θα τα πάει καλά η χώρα! Ο Vasil είναι καλλίφωνος και νομίζω ότι με μπαλάντα θα πάει και μάλιστα σε κλασσική γραμμή και αισθητική!

    • Συμφωνώ απόλυτα…η χώρα “ειναι στα πάνω της” καλλιτεχνικά. Πάντως εαν στις επερχόμενες εκλογές τους επικρατήσει το vmro, δεν βλέπω αυτή η άνθηση να συνεχίζεται

      • Ναι βέβαια! Αν ανέβει στην εξουσία και προσπαθήσουν να προκαλέσουν και να ακυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπων κτλ α, ναι, σίγουρα η χώρα θα ξαναβρεθεί στον πάτο!
        Πάντως και στο dance-εθνικ τραγούδι ο Vasil μια χαρά είναι!

  2. Φανταστείτε οι συνθέτες του τραγουδιού του να είναι οι ίδιοι με αυτούς της Tamara…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ