?? ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ναι» στη Eurovision 2020!

Η εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2019, Tamara Todevska, κατά τη διάρκεια της πρώτης τεχνικής πρόβας – EBU / Thomas Hanses

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Βόρειας Μακεδονίας (MKTV) επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στον επικείμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα φιλοξενηθεί τον επόμενο Μάιο, στο Ρότερνταμ.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος επιλογής τόσο του καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν τη βαλκανική χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, παρ’ όλα αυτά -κατά πάσα πιθανότητα- θα προκριθεί και πάλι η ανάθεση.

Η Βόρεια Μακεδονία στη Eurovision 2019

Η πρώτη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τη νέα ονομασία είχε γυναικείο άρωμα. Έτσι, η Tamara Todevska εκπροσώπησε τη Βόρεια Μακεδονία, τον περασμένο Μάιο, στο Τελ Αβίβ, ερμηνεύοντας την μπαλάντα «Proud» που αφιέρωσε στην κόρη της.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Βόρεια Μακεδονία αναδείχθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας των κριτικών επιτροπών, συγκεντρώνοντας 247 πόντους. Το τηλεοπτικό κοινό ήταν πιο φειδωλό και της χάρισε μόλις 58 πόντους και τη 12η θέση. Παρ’ όλα αυτά, η μπαλάντα της Tamara Todevska με -συνολικά- 305 πόντους κατετάγη στην 7η θέση, που είναι η υψηλότερη στην ιστορία της χώρας στον μουσικό θεσμό.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κατ’ αρχάς δεν το γράψαμε εμείς το ΜΚ. Είναι ο κωδικός του emoji-σημαία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως έχει καθοριστεί διεθνώς για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Για οποιοδήποτε παράπονο, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στους δημιουργούς των emoji και σ’ αυτούς που καθιέρωσαν το ΜΚ ως τα αρχικά γι’ αυτή τη χώρα.
      Ευχαριστούμε.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ