?? ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με το τραγούδι «You» στο Ρότερνταμ!

Ο Vasil Garvanliev – Instagram / vasilg

Η Βόρεια Μακεδονία θα εκπροσωπηθεί με τον Vasil Garvanliev στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι με τίτλο «You».

Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης έκανε γνωστό τον τίτλο του κομματιού, με σημερινή (14/02) ανάρτησή του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B8jRA0oBw5R/?utm_source=ig_web_copy_link

Υπενθυμίζεται ότι ο 65ος διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί, τον ερχόμενο Μάιο, στο Ρότερνταμ, και η Βόρεια Μακεδονία αναμένεται να συμμετάσχει στο πρώτο μισό (θέσεις εμφάνισης: 1-8) του α’ ημιτελικού (12/05).

Η Βόρεια Μακεδονία στον διαγωνισμό της Eurovision 2019

Η Βόρεια Μακεδονία επέλεξε για τον διαγωνισμό της Eurovision που φιλοξενήθηκε, τον περασμένο Μάιο, στο Τελ Αβίβ, το τραγούδι «Proud», το οποίο ερμήνευσε η Tamara Todevska.

Μάλιστα, η χώρα που συμμετέχει από το 1998, πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της, αφού το συγκεκριμένο κομμάτι κατετάγη στην 7η θέση του τελικού με 305 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την κορυφή στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών με 247 πόντους.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια από τις αδιάφορες μουσικά χώρες της Eurovision, βάση βαθμολογιών και όχι μόνο. Τον συγκεκριμένο τραγουδιστή δεν τον γνωρίζω, αλλά μπορεί να έχει και κάτι καλό. Θα δείξει…
    Από τότε που άρχισαν να παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, θεωρώ ότι μόνο το 2017 είχαν καλή συμμετοχή, αλλά live ήταν πολύ φτηνή σε όλα τα επίπεδα.

  2. Περυσι ηταν φως φαναρι οτι τους σπρωξανε για να λανσαρουν το νεο τους ονομα οταν απο το πουθενα η κριτικη επιτροπη τους εδωσε τοσους ποντους

  3. απο αυτα που θυμαμαι η σουηδια κατεκτησε την κορυφη στις επιτροπες κ οχι τα σκόπια…..για ψαξτε το λίγο!

    • Υπηρξε διορθωση μετα το περας του τελικου και η Βορεια Μακεδονια ηταν η νικητρια των επιτροπων τελικα.

    • stelios η ebu μερες αργότερα μετα τον διαγωνισμό του 2019 αλλαξε επισήμως τα αποτελέσματα λογω λάθος στους βαθμούς της Λευκορωσίας και έτσι τα σκοπια βγήκαν πρωτα στις επιτροπές.

  4. Η Σουηδία ήταν αρχικά νικήτρια της κριτικής επιτροπής αλλά τελικά επειδή η Λευκορωσία διέρρευσε τις ψήφους της διέγραψαν τη βαθμολογία της η οποία προήλθε από μέσο όρο των γειτονικών χωρών της. Έτσι η βόρεια Μακεδονία κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια δύο βδομάδες μετά τον διαγωνισμό.

  5. Αγαπημένη μου συμμετοχή της Β.Μ. ήταν το 2012 με την Καλλιόπη. Φέτος που δεν αλλάζει όνομα η “χώρα”, πιστεύω/ελπίζω θα πάρει την θέση που της αξίζει… Το 2019 πολύ καλή ερμηνεία, αδιάφορο τραγούδι, όμως πρώτη στις επιτροπές;…Είπαμε… Ας την έβγαζαν 3η ή 4η, πάλι θα ακούγαμε το όνομά της 1500 φορές…
    Έξαλλος!?

  6. To περσινό τους όντως, ηταν ο,τι καλύτερο και ως τραγούδι, act και φωνή έχουν στείλει ποτέ συνολικά, αλλά και οι επιτροπές τους ξέσκισαν με 10ρια και 12ρια για να τους καλωσορίσουν με το νέο όνομα τους!

    Και βέβαια για να μπουν αργότερα και στο ΝΑΤΟ, που τελικά δεν έγινε! Το κοινό τους έδωσε μόλις 50 κάτι βαθμούς! Δεν το γούσταραν πολύ! Ήταν όμως ένα κάλο τραγούδι σε ολα τα επίπεδα!

    Φέτος έχουν και εκλογές τον Απρίλιο, και αν το κόμμα του Ζαεφ χάσει και έρθουν στην ηγεσία πιο ακραίοι εθνικιστές σκοπιανοι πολίτικοι που αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπων και στο όνομα, , θα “επηρεαστούν”…και οι επιτροπές, ασχέτως τραγουδιού!

    Το You το υπολογίζω μπαλάντα η mid tempro!

  7. Ότι αυτή η αηδία των Σκοπίων ήρθε πρώτο στις επιτροπές δείχνει τι γελοίος είναι ο διαγωνισμός. Αυτή η κιτσερελα μπαλάντα πρώτη αλλά η Ιταλία το 2015 έκτη στις επιτροπές. Λίγο έλεος κάπου!!!

  8. Το don’t get too political της Leonora εν τω μεταξύ δε πιάνει ουτε και σε μενα βλέποντας τη λέξη βόρεια Μακεδονία.. Και το τραγικο ειναι πως οι γείτονες δεν χρησιμοποιούν καν το βόρεια αλλα εμείς τα τηρούμε ολα….. Anyways νομίζω οτι θα συνεχίσουν τα καλα αποτελέσματα και φέτος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ