?? ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με ανάθεση στο Ρότερνταμ!

Η εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019, Tamara Todevska – EBU / Thomas Hanses

Το 2020 είναι ιδιαίτερο για τη Βόρεια Μακεδονία όσον αφορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, καθώς αναμένεται να συμμετάσχει για 20ή φορά και, μάλιστα, επιλέγοντας καλλιτέχνη και τραγούδι με ανάθεση.

Σύμφωνα με λογαριασμό στο Twitter που ασχολείται με τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας (MKRTV) έχει κάνει συναντήσεις με καλλιτέχνες, παραγωγούς και δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φιλοξενηθεί στο «Ahoy» του Ρότερνταμ από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου.

Η Βόρεια Μακεδονία στη Eurovision 2019

Η γειτονική χώρα επέλεξε για τον διαγωνισμό της Eurovision, που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ, το τραγούδι «Proud» το οποίο ερμήνευσε η Tamara Todevska.

Η Βόρεια Μακεδονία, που συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1998, πέτυχε μάλιστα το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της αφού το τραγούδι «Proud» κατετάγη στην 7η θέση του τελικού με 305 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την κορυφή στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών με 247 πόντους.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτόματα με το που βλέπω το όνομα αυτής της χώρας (ο Θεός να την κάνει) βουρλίζομαι όπως λέει και η Lady… Τουλάχιστον να το γράφουμε όπως παλιά με αρχικά (Β.Μ.)… Συγγνώμη που γράφω κάτι άκυρο για το άρθρο, αλλά αφού συνεχίζουν να το γράφουν έτσι και εγώ θα τους αναφέρω ως Σκόπια… Αυτά. Συγγνώμη και πάλι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ