?? ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Τα πρώτα ονόματα του “Eurovizijos 2020”!

Η Λιθουανία θα εμπιστευτεί και φέτος τη γνώριμη διαδικασία του διαγωνισμού Eurovizijos για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας της Βαλτικής στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ. Η διαδικασία υποβολής των υποψήφιων τραγουδιών για το Eurovizijos 2020 έχει ολοκληρωθεί από τις 8 Δεκεμβρίου και ήδη οι πρώτοι καλλιτέχνες που θα δοκιμαστούν για την απόκτηση του τυχερού εισιτηρίου έχουν διαρρεύσει.

Η Monika Pundziūtė (Moniqué), είναι ποπ τραγουδίστρια που έγινε γνωστή στη χώρα της από τη συμμετοχή της στο Lithuanian X Factor το 2015. Έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο δίσκους, έχει βραβευτεί σαν Τραγουδίστρια της χρονιάς στη χώρα της, ενώ θα είναι μία από τους μέντορες στη λιθουανική εκδοχή του Voice. Σε συνέντευξή της δήλωσε ότι θα λάβει μέρος στο Eurovizijos 2020 με το τραγούδι “Make me human” το οποίο έγραψε ο  Vytautas Bikus, δημιουργός της συμμετοχής της Λιθουανίας στο διαγωνισμό της Eurovision 2018 “When We’re Old” που ερμήνευσε η Ieva Zasimauskaitė και κατέληξε στη δωδέκατη θέση.

 

Η Ekaterina Fedorova (Catrinah) επιστρέφει φέτος στη λιθουανική προεπιλογή με νέο όνομα και μεγάλες βλέψεις. Η Aika, όπως αποκαλείται πλέον, θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό με το τραγούδι “Parade” επιδιώκοντας να φέρει χρώμα στο διαγωνισμό. Το τραγούδι αναφέρεται σε μια γυναίκα που ωθεί τον εραστή της να ζήσει μια ζεστή, εγκάρδια και πολύχρωμη ζωή μαζί της.

 

Ο χορευτής Paulius Šinkūnas θα εμφανιστεί για τρίτη φορά στο Eurovizijos. Έχει ετοιμάσει ένα τραγούδι με το συγκρότημα “Twosome” και παρόλο που τις δύο προηγούμενες φορές δεν κατόρθωσε να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο διαγωνισμό της Eurovision, φέτος εμφανίζεται σίγουρος πως θα τα καταφέρει.

 

Ο Dominykas Vaitiekūnas έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο Eurovizijos 2020 με το τραγούδι “Do not kill yourself” το οποίο αποτελεί δημιουργία του ίδιου και του συνεργάτη του David. Δηλώνει απόλυτα εξοικειωμένος με τους νέους κανονισμούς και ανυπομονεί να εμφανιστεί στη σκηνή.

 

Μια ακόμα συμμετοχή στο Eurovizijos 2020 θα είναι αυτή του συγκροτήματος The Roop. Γνώριμοι από την τρίτη θέση που κατέλαβαν στον τελικό του 2018, φέτος επιστρέφουν στοχεύοντας ακόμα υψηλότερα. O Vaidotas Valiukevičius, μέλος του γκρουπ, δήλωσε ότι ήδη προετοιμάζονται για την εμφάνισή τους. Το τραγούδι τους θα είναι στα αγγλικά που είναι η πιο κατανοητή γλώσσα στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Vaidotas. Μεγάλο τους κίνητρο είναι η επιθυμία τους να δείξουν τον εαυτό τους και να διαδώσουν ένα σημαντικό μήνυμα.

 

Μια καλλιτέχνις που επιστρέφει φέτος είναι η Donata Virbilaitė, η οποία θα εμφανιστεί μόνη της στη σκηνή αυτή τη φορά. Το τραγούδι της λέγεται “Made the wax” , έχει ρετρό στοιχεία και η Donata δηλώνει πως έχει ήδη φανταστεί τον τρόπο που θα παρουσιάσει τη συμμετοχή της στη σκηνή του Eurovizijos. Αν και αρχικά υποστήριζε πως θα δοκίμαζε την τύχη της στη Eurovision μόνο αν είχε ένα πολύ δυνατό τραγούδι, ο κύριος λόγος που λαμβάνει μέρος είναι η θέληση της να δείξει στο κοινό την δημιουργικότητα της και να εκφραστεί ελεύθερα.

 

Η Aistė Pilvelytė, γνωστή από προηγούμενες συμμετοχές της στη λιθουανική προεπιλογή, δηλώνει έτοιμη να διαγωνιστεί και φέτος. Συνεργάζεται με καταπληκτικούς συνθέτες και για αυτό, αν και μέχρι τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόταν για το κατά πόσο είναι έτοιμη να συμμετάσχει, τελικά αποφάσισε να πει το μεγάλο “ναι”. Θα ήταν χαζό να μη συμμετείχε και φέτος.

 

Ο Gabrieliu Vagelis πιστεύει πολύ στη συμμετοχή του. Νιώθει σίγουρος ότι το τραγούδι που έχει ετοιμάσει για το Eurovizijos θα ακούγεται τέλεια σε μια μεγάλη σκηνή και ανυπομονεί να διαγωνιστεί στο Eurovizijos 2020, το μοναδικό διαγωνισμό που μπορείς να δείξει το ταλέντο σου, σύμφωνα με τον ίδιο, με στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο.

 

Η Rūta Loop, η οποία κυκλοφόρησε φέτος το πρώτο της άλμπουμ, επανέρχεται με το ιδιαίτερο στυλ της  στο Eurovizijos 2020 με στόχο αυτή τη φορά τη νίκη.

 

Ένα ακόμα συγκρότημα που θα λάβει μέρος στη λιθουανική προεπιλογή είναι οι Tiramisu. Το συγκρότημα με το ιδιαίτερο όνομα, την εκκεντρική παρουσία και τον jazz ήχο θα λάβει μέρος στο Eurovizijos 2020 με το τραγούδι “Release”. Είχε δοκιμάσει και πέρσι την τύχη του να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στο διαγωνισμό της Eurovision χωρίς να τα καταφέρει.

Όπως διαπιστώνει κανείς πολλά και μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας είναι διατεθειμένα να λάβουν μέρος στο Eurovizijos Atranka και να παρουσιάσουν στο κοινό τις καινούριες τους δουλειές παράλληλα με την διεκδίκηση της νίκης που θα τους δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο.

Πώς σας φαίνονται τα πρώτα ονόματα που ακούγονται για την προεπιλογή της Λιθουανίας;

Για όλα τα νέα της Eurovision 2020 και της επιλογής του εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[πηγή:15min.lt]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ