?? ΙΤΑΛΙΑ: Τα τραγούδια του Sanremo 2020 – Δύο επιπλέον συμμετοχές!

Μόλις πριν από λίγο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Sanremo κ. Amadeus, έδωσε στη δημοσιότητα τους τίτλους των υποψήφιων τραγουδιών του φεστιβάλ. Η παρουσίαση έγινε στην βραδινή εκπομπή “I Soliti Ignoti“ όπου βρέθηκαν καλεσμένοι οι φετινοί καλλιτέχνες του Sanremo. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των υποψήφιων καλλιτεχνών του Sanremo 2020 έγινε στις 31 Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην La Repubblica,  ο ίδιος ο Amadeus.

Ωστόσο, μία ακόμη αλλαγή στους κανονισμούς του show μας επιφύλασσε η βραδιά μιας και οι διαγωνιζόμενοι έγιναν τελικά 24. Στην αρχή θα ήταν 20, τον Δεκέμβρη ο κανονισμός άλλαξε και έγιναν 22 και σήμερα 6 Γενάρη τροποποιήθηκε ο κανονισμός ξανά και οι καλλιτέχνες έφτασαν στους 24.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Amadeus έχει δεχθεί πολλή αυστηρή και έντονη κριτική στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των καλλιτεχνών, τον τρόπο ανακοίνωσης τους, την αμφισβητήσιμη αναγνωρισιμότητα των καλλιτεχνών, τα λιγοστά ονόματα καλεσμένων. Το επετειακό φετινό φεστιβάλ δείχνει να μην ξεκινάει πολύ ελπιδοφόρα, για να δούμε όμως τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια. 

Ο νικητής του 70ου Σανρέμο Φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού θα είναι και πάλι η πρώτη επιλογή να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Μέσα στον Οκτώβριο, η RAI δημοσίευσε τους κανόνες του Φεστιβάλ. Εάν ο προαναφερόμενος καλλιτέχνης δεν σκοπεύει να κάνει χρήση αυτής της επιλογής, η RAI διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τον συμμετέχοντα σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια. Ωστόσο, φέτος υπάρχει ξεκάθαρος κανόνας και ένα συμβόλαιο που θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να υπογράψουν εκ των προτέρων.

ΚΑΝΟΝΑΣ RAI

<<Ο καλλιτέχνης, νικητής του 70ου Ιταλικού Φεστιβάλ Τραγουδιού (κατηγορία Campioni) θα συμμετάσχειεκπροσωπώντας την Ιταλία, στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2020, κατόπιν αιτήματος της RAI.

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και οι αντίστοιχες δισκογραφικές εταιρείες θα πρέπει να παραδώσουν εκ των προτέρων στη RAI – εντός της προθεσμίας που υποδεικνύει η τελευταία και οπωσδήποτε όχι αργότερα από την ημερομηνία της πρώτης βραδιάς του Φεστιβάλ – το έντυπο αποδοχής συμμετοχής στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 (που παρέχεται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ) δεόντως υπογεγραμμένο.

Σε περίπτωση που ο βραβευμένος καλλιτέχνης του Φεστιβάλ δεν παραδώσει το έντυπο εντός της καθορισμένης προθεσμίας, η RAI διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, χωρίς να έχει οτιδήποτε να διεκδικήσει ο προαναφερόμενος νικητής>>.

Οι τίτλοι των 24 υποψήφιων τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στο Sanremo 2020 είναι:

1. Marco Masini – “Il confronto”

2. Alberto Urso – “Il sole a est”

3. Elettra Lamborghini – “Musica (E il resto scompare)”

4. Achille Lauro – “Me ne frego”

5. Anastasio – “Rosso di rabbia”

6. Bugo e Morgan – “Sincero”

7. Diodato – “Fai rumore”

8. Elodie – “Andromeda”

9. Enrico Nigiotti – “Baciami adesso”

10. Francesco Gabbani – “Viceversa”

11. Giordana Angi – “Come mia madre”

12. Irene Grandi – “Finalmente io”

13. Le Vibrazioni – “Dov’è”

14. Levante – “Tiki Bom Bom”

15. Junior Cally – “No grazie”

16. Michele Zarrillo – “Nell’estasi o nel fango”

17. Paolo Jannacci – “Voglio parlarti adesso”

18. Piero Pelù – “Gigante”

19. Pinguini Tattici Nucleari – “Ringo Starr”

20. Rancore – “Eden”

21. Raphael Gualazzi – “Carioca”

22. Riki – “Lo sappiamo entrambi”

23. Rita Pavone – “Niente (Resilienza 74)” [photo αριστερά]

24. Tosca – “Ho amato tutto” [photo δεξιά]

   

 

 

Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε τους εκπροσώπους της Ιταλίας στο διαγωνισμό της Eurovision το 2011 (Raphael Gualazzi) και το 2017 (Francesco Gabbani) αντίστοιχα. Επιπλέον την Elodie, τον Achille Lauro, τον Enrico Nigiotti και τον Michele Zarrillo που επιστρέφουν στο φεστιβάλ.

Ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις των πρώην εκπροσώπων της Ιταλίας στο διαγωνισμό το 2011 και 2017 αντίστοιχα.

Το Sanremo 2020 θα λάβει χώρα στις 4-8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ariston του Sanremo.

 

Πέρσι μεγάλος νικητής του Sanremo ήταν ο Mahmood με το τραγούδι του “Soldi“. Στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 κατέλαβε την 2η θέση για χάρη της Ιταλίας με 472 βαθμούς!

Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης πρώτης ακρόασης των τραγουδιών το Φλεβάρη στο Sanremo!

Για όλα τα νεότερα σχετικά με το Sanremo 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.

[Photo: newsic.it]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ