?? ΙΤΑΛΙΑ: Μεγάλα ονόματα στο Sanremo 2020!

Η Ιταλία είναι μία από τις αγαπημένες χώρες στο θεσμό και όλοι κάθε χρόνο περιμένουν να μάθουν τον εκπρόσωπο της. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο ο νικητής του Sanremo 2020 θα πάει στο Ρότερνταμ! Φέτος, στο 70ο φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού επιστρατεύονται μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα τόσο στο διαγωνιστικό όσο και στο κομμάτι των guests.

Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2019 και καλωσορίσουμε το 2020, τα δημοσιεύματα στη γειτονική Ιταλία, σχετικά με τους πιθανούς καλλιτέχνες του Sanremo 2020 δίνουν και παίρνουν. Η φημολογία γύρω από τα ονόματα είναι έντονη και το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί, καθώς η μέρα της επίσημης ανακοίνωσης πλησιάζει.

Ποιοι όμως θα είναι τελικά οι υποψήφιοι συμμετέχοντες του Sanremo 2020 και ποιος από αυτούς θα ταξιδέψει στην Ολλανδία; Πάμε να δούμε πως έχει η λίστα με τα ονόματα και ποιοι έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Amadeus  έχει σκοπό το φετινό Sanremo να είναι το θεαματικό μιας και είναι και επετειακό. Για αυτό το σκοπό εδώ και 3 μήνες είχε ξεκινήσει τις διεργασίες και τις προσεγγίσεις καλλιτεχνών. Όπως αναφέρει το περιοδικό Chi, ο κ. Amadeus κατάφερε να πείσει τον Al Bano να συμμετάσχει στο Sanremo 2020. Ωστόσο η συμμετοχή της Romina Power στο πλευρό του δεν έχει επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με το altrospettacolo.it το ντουέτο θα εμφανιστεί μόνο ως guest. Ακόμα το περιοδικό καταθέτει τον κατάλογο των πιθανών συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.

Σύμφωνα με προηγούμενες δημοσιεύσεις του ίδιου περιοδικού αναμένεται σίγουρη η συμμετοχή των Francesco Gabbani, Elodie, Giusy Ferreri, Levante, Fred de Palma, καθώς και του Marco Masini.

Νωρίτερα, η All Music Italia δημιούργησε τη δική της λίστα με τα ονόματα που είναι πιθανότερο να προταθούν από τις ιταλικές δισκογραφικές εταιρείες για συμμετοχή στο Sanremo 2020.

Bianca Atzei, Piero Pelù, Anastasio, Levante, Elodie, Francesco Gabbani, Achille Lauro, Raphael Gualazzi, Marco Masini, Michele Zarrillo, Giusy Ferreri, Alberto Urso, Giordana Angi, Diodato, Irene Grandi, Samuele Bersani, Michele Bravi, Elettra Lamborghini, Fred de Palma, I Pinguini Tattici Nucleari.

Δημοσιεύματα της τελευταίας στιγμής αναφέρουν 2 ακόμη ονόματα, πρώην Εurostars, τους Ermal Meta και Francesca Michielin. 

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η τελική ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου. Μπορεί για αρκετούς καλλιτέχνες τα δημοσιεύματα να είναι σίγουρα, ωστόσο ας περιμένουμε λίγο ακόμα.

Το Sanremo 2020 θα λάβει χώρα στις 4-8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ariston του Sanremo.

Όσον αφορά τους καλεσμένους που θα δούμε στο Sanremo 2020 από καιρό έχουν κλειδώσει 2 καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Ο διάσημος κωμικός Roberto Benigni και ο Σκωτσέζος τραγουδιστής Lewis Capaldi! Ωστόσο, κοντά στο τελικό ναι βρισκόταν και η Romina στο πλευρό του σίγουρου Al Bano. Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ο Amadeus θέλει  να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αμείωτο.

Ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις των πρώην εκπροσώπων της Ιταλίας στο διαγωνισμό το 2011 και 2017 αντίστοιχα.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν από τη RAI την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου – κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος “I Soliti Ignoti“.

Εσείς ποιο από τα παραπάνω ονόματα θα θέλατε να δείτε στη σκηνή του Teatro Ariston στο Sanremo 2020;

Για όλα τα νεότερα σχετικά με το Sanremo 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.

[Πηγή: allitaliamusic.com/Chi/today.it/rai.it]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ