?? ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η παρουσίαση των 10 φιναλίστ!

Μεταδόθηκε πριν λίγο από την κρατική ισλανδική τηλεόραση RÚV η ειδική ημίωρη εκπομπή για την παρουσίαση των καλλιτεχνών που θα ερμηνεύσουν τα 10 υποψήφια τραγούδια του εθνικού τελικού “Söngvakeppnin”. Τα τραγούδια είχαν δημοσιοποιηθεί από νωρίς το απόγευμα στο Spotify, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Έξι από τα 10 τραγούδια έχουν και αγγλικές version, οι οποίες πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν εάν περάσουν στον τελικό, μια που τα ισλανδικά είναι υποχρεωτικά για τη φάση των ημιτελικών. Οι φιναλίστ αναλυτικά είναι:

ατώντας στον τίτλο μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στα ισλανδικά ή στα αγγλικά)

ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Kid Isak – “Ævintýri”

Brynja Mary – “Augun þín” / “In Your Eyes”

DIMMA – Almyrkvi”

Elísabet – “Elta þig” / “Haunting”

Ísold & Helga – “Klukkan tifar” / “Meet Me Halfway”

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Daði Freyr – “Gagnamagnið” / “Think About Things”

Hildur Vala – “Fellibylur”

Iva – “Oculis Videre” / “Oculis Videre”

Matti Matt – “Dreyma”

Nína – “Ekkó” / “Echo”

Όλα είναι έτοιμα πλέον για να περάσουμε στην τελική φάση του Söngvakeppnin 2020, η οποία θα έχει ακριβώς το ίδιο φορμάτ με πέρσι, δύο ημιτελικούς και έναν τελικό, που θα δειξαχθούν στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ σε μεγάλους χώρους με παρουσία κοινού. Πέντε τραγούδια θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό. Δύο τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα περάσουν στον τελικό. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν wildcard και να προσθέσουν ένα 5ο τραγούδι στον τελικό.

  • 1ος ημιτελικός: 8 Φεβρουαρίου 2020
  • 2ος ημιτελικός: 15 Φεβρουαρίου 2020
  • Τελικός: 29 Φεβρουαρίου 2020

Εσείς ποιο από τα 10 τραγούδια του Söngvakeppnin 2020 ξεχωρίζετε; Ψηφίστε στο Poll του OGAE Greece!

Which of Söngvakeppnin 2020 songs do you like the most?

Πηγή: ruv.is / eurovision.tv

O OGAE Greece θα παρακολουθεί και θα μεταδίδει άμεσα όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία επιλογής τραγουδιού στην Ισλανδία. Μείνετε συντονισμένοι!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εντάξει, νομίζω ότι η πλειοψηφία θα συμφωνήσει ότι το Oculis Videre ξεχωρίζει και μπορεί να αποτελέσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή στο Ρότερνταμ. Γενικά καλό το επίπεδο φέτος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ