?? ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε η παρουσίαση των 10 υποψήφιων τραγουδιών!

Το “Söngvakeppnin”, o εθνικός τελικός στης Ισλανδίας, μπαίνει από σήμερα στην τελική του φάση. To κρατικό κανάλι RÚV ήταν από τα πρώτα φέτος που ξεκίνησαν τη διαδικασία επιλογής. Η προθεσμία υποβολής τραγουδιών έληξε στις 17 Οκτωβρίου 2019. Υποβλήθηκαν 157 τραγούδια, τα οποία κρίθηκαν όλα από επταμελή επιτροπή. Την επιτροπή αποτελούσαν εκπρόσωποι τόσο του καναλιού, όσο και των Ενώσεων Συνθετών και Στιχουργών της χώρας. Η κρίση ήταν “τυφλή”, χωρίς σε καμία φάση να γίνεται γνωστός ο ερμηνευτής ή άλλοι συντελεστές του τραγουδιού. Η κριτική επιτροπή κατέληξε σε 10 τραγούδια, τα οποία θα αποκαλυφθούν σήμερα το βράδυ στις 21.45 ώρα Ελλάδας σε ειδική εκπομπή του RÚV που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώεδώ).

Σήμερα θα ακούσουμε μόνο μικρά αποσπάσματα των τραγουδιών. Ολόκληρα τα τραγούδια θα τα ακούσουμε να ερμηνεύονται ζωντανά υποχρεωτικά στα ισλανδικά στους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Φεβρουαρίου. Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό στις 29 Φεβρουαρίου μπορούν να ερμηνευτούν στην γλώσσα που επιλέγουν οι δημιουργοί. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εδώ.

[Πηγή: ruv.is]

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Söngvakeppnin 2020 και τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2020 γενικότερα. 


H Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό ανελλιπώς από το 1986, έχοντας απουσιάσει μόνο δυο φορές λόγω αποκλεισμού, το 1998 και 2002. Αν και ο διαγωνισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, η Ισλανδία δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει. Η καλύτερη θέση της μέχρι σήμερα είναι η 2η, που την πέτυχε 2 φορές: το 1999 με τη Selma και το ‘All out of luck’ και 10 χρόνια μετά, το 2009, με τη Yohanna και το ‘Is it true?’.

https://www.youtube.com/watch?v=z_1hIYPgf-Q

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ