?? ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ανακοινώθηκαν τα 10 υποψήφια τραγούδια!

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίασή τους σε ειδική εκπομπή, το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας RÚV ‘ανέβασε’ στο Spotify τα 10 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό “Söngvakeppnin” για μια θέση στη Eurovision 2020. Οι 10 φιναλίστ επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή μεταξύ 157 τραγουδιών που είχαν υποβληθεί, με τον τρόπο που αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο μας.

Τα τραγούδια είναι:

  1. Brynja Mary “Augun þín (In Your Eyes)”
  2. Daði Freyr “Gagnamagnið (Think About Things)”
  3. DIMMA “Almyrkvi”
  4. Elísabet “Elta þig (Haunting)”
  5. Hildur Vala “Fellibylur”
  6. Iva “Oculis Videre (Oculis Videre)”
  7. Ísold & Helga “Klukkan tifar (Meet Me Halfway)”
  8. Kid Isak “Ævintýri”
  9. Matti Matt “Dreyma”
  10. Nína “Ekkó (Echo)”

Τα τραγούδια με τον αγγλικό τίτλο σε παρένθεση έχουν κυκλοφορήσει και στις 2 γλωσσικές εκδοχές. Μπορείτε να τα ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Söngvakeppnin 2020

Απόψε στις 21.45 ώρα Ελλάδας μπορείτε να παρακολουθήσετε την επίσημη παρουσίαση των τραγουδιών και μικρά αποσπάσματά τους σε ειδική ημίωρη εκπομπή ΕΔΩ.

Η τελική φάση του Söngvakeppnin 2020 θα έχει ακριβώς το ίδιο φορμάτ με πέρυσι, δύο ημιτελικούς και έναν τελικό, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ σε μεγάλους χώρους με παρουσία κοινού. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στο Háskólabíói και ο τελικός στο Laugardalshöll.

  • 1ος ημιτελικός: 8 Φεβρουαρίου 2020
  • 2ος ημιτελικός: 15 Φεβρουαρίου 2020
  • Τελικός: 29 Φεβρουαρίου 2020

Πέντε τραγούδια θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό. Δύο τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα περάσουν στον τελικό. Όλα τα τραγούδια πρέπει υποχρεωτικά να είναι στα ισλανδικά στους ημιτελικούς, ενώ στον τελικό μπορούν να είναι στα ισλανδικά ή στα αγγλικά. Σκηνοθέτης των σόου θα είναι πάλι ο Samúel J. Samúelsson και καλλιτεχνικός διευθυντής ο Βρετανός Lee Proud.

Πηγή: ruv.is / escbubble

O OGAE Greece θα παρακολουθεί και θα μεταδίδει άμεσα όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία επιλογής τραγουδιού στην Ισλανδία. Μείνετε συντονισμένοι!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μετά τον περσινό χαμό, περίμενα πιο ανεβασμένο επίπεδο από την Ισλανδία. Μετριότητες και δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εύκολα. Μόνο το Elta Thig κάτι μου κάνει αλλά μέχρι εκεί. Υπό άλλες συνθήκες θα προτιμούσα το Oculis Videre μιας και είναι σχετικά στα ακούσματά μου, αλλά κουράστηκα να ακούω opera στη Eurovision. Μια χώρα με τρελή εναλλακτική σκηνή και υπέροχη παραδοσιακή μουσική να αναλώνεται σε γλυκανάλατα pop. Κρίμα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ