?? ΙΣΡΑΗΛ: Με το τραγούδι «Feker libi» η Eden Alene στο Ρότερνταμ!

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, με το οποίο θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο Ρότερνταμ η Eden Alene. Με το τραγούδι «Feker libi» θα διαγωνιστεί στο 2ο μισό του 1ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου (θέσεις 9-17).

Την εκπομπή HaShir HaBa παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Lucy Ayoub. Ενώ η διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη έγινε μέσα από το ιδιωτικό κανάλι Keshet 12, την επιλογή του τραγουδιού ανέλαβε ο κρατικός σταθμός KAN 11.

Η Eden ερμήνευσε με την εξής σειρά τα 4 τραγούδια:

1. Savior in the sound (Oren Emanuel, Talia Londoner, Ori Avni)

2. Roots (Nathan Goshen & Stav Beger)

3. Rakata (Gal Jo Cohen, Eyal Ishay, Tzlil Kalifi, Eran Kashi)

4. Feker libi (Doron Medalie & Idan Raichel)

Το τελικό αποτέλεσμα βγήκε από την ψηφοφορία μια επιτροπής ειδικών κατά 50%, από την επιτροπή του καναλιού KAN 11 κατά 10%, ενώ το υπόλοιπο 40% βγήκε από τις ψήφους των τηλεθεατών.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της ειδικής επιτροπής (επαγγελματίες μουσικοί) ήταν:

Στη συνέχεια προστέθηκαν οι ψήφοι της επιτροπής του καναλιού KAN 11:

Και τέλος, η ψηφοφορία των τηλεθεατών έδωσε το τελικό αποτέλεσμα:

Το τραγούδι «Feker libi» που σημαίνει «Αγάπη μου» στα αμχαρικά, την επίσημη γλώσσα της Αιθιοπίας, απ’ όπου κατάγεται η Eden, ερμηνεύεται σε 5 γλώσσες: αμχαρικά, εβραϊκά, αραβικά, αγγλικά και μια φτιαχτή αφρικανική γλώσσα.

Δείτε τη live εμφάνισή της με το νικητήριο τραγούδι:

Ακούστε εδώ και την ηχογραφημένη (studio) εκδοχή του τραγουδιού:

Πώς σας φαίνεται το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Eden Alene στο Ρότερνταμ;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε την συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2020!

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2020; / How do you rate the Israeli entry in Eurovision 2020?
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ερωτηση προς τους διαχειριστες του site:Το τραγουδι αυτο το ”Feker Libi” ειναια υτο που κατεθεσε η Ειρηνη Παπαδοπουλου στην ΕΡΤ και τελικα απορριφθηκε?Γνωριζει καποιος να μας πει?Ευχαριστω!

      • Όχι υπεύθυνοι της Ισραηλινής τηλεόρασης, απλοί φαν. Καταρχάς το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι μόνο του Medalie, και κυρίως είναι προφανές ότι είναι γραμμένο για τη συγκεκριμένη τραγουδίστρια Αφρικανικής καταγωγής.

  2. Χαρακτηριστικό τραγούδι του Medalie, αλλά πιο ώριμο από το Toy. Ψαρεύει στα ίδια νερά με την Ελληνική συμμετοχή, αλλά με πολύ πληρέστερη σύνθεση και καλύτερη τραγουδίστρια.

    • Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχσχσχαχσχαχαχαχα ποσο κομπλεξ έχεις ρε φίλε??

  3. Προσωπικά περίμενα και ήθελα να βγει το roots ή το rakata αλλά δεμνμε χάλασε κιόλας πιστεύω ότι θα πάει καλά και φέτος το Ισραήλ Αφού θα έχει ίσως το μοναδικό uptempo τραγούδι φέτος !!!

  4. Ακροβατεί μεταξύ αφρικάνικων και ανατολίτικων στοιχείων και πετάει και λίγο europop. Εμένα μ αρέσει η ποικιλία στις γλώσσες αλλά ποιο το νόημα να έχεις τόσες γλώσσες σε ένα τραγούδι; Και οκ, τα αγγλικά για προφανείς λόγους, τα εβραϊκά γιατί είναι ισραήλ, να δεχθώ και τα αραβικά ως μία από τις ομιλούμενες γλώσσες της χώρας, ταιριάζουν κιολας με κάποια σημεία του τραγουδιού, δέχομαι και τα αμχαρικά ως μητρική(;) της ερμηνεύτριας, η τεχνητή αφρικανική γλώσσα γιατι;;;
    Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη του, πάντως αφού διαγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό πιθανώς θα περάσει τελικό οριακά αλλά εκεί θα βρεθεί σε χαμηλές πτήσεις. Αν ήταν στον 1ο θα ήταν ξεκάθαρο non qualifier.
    Όπως και να ‘χει, καλή επιτυχία Ισραήλ!

    • @gogos πραγματικά φίλε μου δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα “λίγο από όλα”, αλλά στην τελική μας κούρασε….

  5. Πολλοί ήχοι, διαφορετικοί, που όμως δένουν μουσικά αρκετά! Είναι σαφώς υπερφορτωμένο, αλλά κάνει εναν ευχάριστο σαματά. Δυσκολεύομαι να πω με σιγουριά τι τύχη μπορεί να έχει. Το προτιμώ απο της Σερβίας π,χ αλλά όχι από το δικό μας!

  6. Πάντως τα χαρούμενα τραγουδια αρχίζουν και μαζεύονται…
    Λιθουανία, Ρωσία, Ισλανδία, Ισραηλ, Τσιτσιολίνα, Ελλάδα (και Σερβία ??? αλλά μην ξεχνάμε τη Τσεχία) οπότε οι ψήφοι για τα πιο ρυθμικά αρχίζουνε και σπάνε, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς και στο eurovision scoreboard ενώ οι καθαροαίμες μπαλάντες είναι δραματικά λιγότερες πλέον…

  7. Μ’ αρέσουν οι στροφές, βγάζουν κάτι σε αφρικάνικο να το πω; Ταιριάζουν πολύ στην τραγουδίστρια (η οποία φαίνεται πολύ γλυκιά και με ωραία φωνή). Όταν φτάνει στο ρεφρέν, ειδικά στο πρώτο κομμάτι με χάνει. Το έθνικ μέρος του είναι καλύτερο αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο κολλάει με το όλο τραγούδι. Από την μια έχουμε την Αφρική(φαίνεται και από αυτούς που την συνοδεύουν και τα led πίσω) και μετά ξαφνικά την Ανατολή. Στιχουργικά επίσης είναι τρομερά αδύναμο αν και μέσα στην όλη μουσική δεν δίνεις ιδιαίτερη βάση στους στίχους. Λίγο αχταρμάς αλλά γενικά είναι ευχάριστο τραγουδάκι. Λογικά θα τα πάει καλούτσικα, αν και οι bookers δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν ούτε στο ελάχιστο, το αντίθετο μάλιστα. Θα δείξει!

    Να πω επίσης ότι δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο ίδιο με το δικό μας. Είναι έθνικ αλλά άλλου τύπου, πολύ πιο eurovision στυλ και πολύ πιο παλλαϊκό.

  8. Αν και ήθελα τα Rakata καταλήγω πως αυτή ειναι η καλύτερη επιλογή του Ισραήλ.Παρεπιπτόντως η κοπέλα ειναι φοβερή live με πολυ θετική ενέργεια κ απίστευτα φωνητικά.
    Σίγουρα θα την παρακολουθήσω κ στην μετά Eurovision πορεία της!

  9. Μετριότατο, αλλά φέτος, με τις τόσες σαβούρες και τα μέτρια επιπλέουν.. Δεν νομίζω να πάει και πολύ ψηλά πάντως.

  10. ΤΕΛΕΙΟ.Η κοπελα φωναρα κ το τραγουδι αρκετο καλο,μακαρι οι ισραηλινοι να το στησουν καλα,εχουν στειλει πολλες φορες καλα τραγουδια αλλα στην σκηνοθεσια πανω στην σκηνη χανουν.Αν ηταν Σουηδια το συγκεκριμενο ανετα πενταδα.
    Θερμη παρακληση παψτε να συγκρινεται το καθε τραγουδι που βγενει με το δικο μας,το δικο μας ειναι πολυ φτωχο κ με του ισραηλ κ με λιθουανιας,ισλανδιας (οι ελληνες πατα θα τα βλεπουν αηδιαστικα αυτα τα δυο γιατι μεχρι στεφανια φτανουν,ακομη κ με κοντσιτα βριζατε) κ με ρουμανιας,πρεπει ο κυριος κοντοπουλος επειγοντως να παει για μαθηματα.

    • Χαχαχαχαχαχαχαχαχχχ πάντως εσένα και τον Μάριο πιο πανω, πρέπει να σας κάνει μαθήματα ο Νίκος Μουρατίδης, για να έχετε μια τοοοοσοο εμπεριστατωμένη άποψη και μάλιστα για σύνθεση στίχους κλπ επι της μουσικής….

  11. Εντελώς διαφορετική άποψη είχα από τις στούντιο βέρσιονς σε σχέση με τις live εμφανίσεις. Το νικητήριο μου φαινόταν καλή περίπτωση αλλά live φαίνεται λίγο. Η τραγουδίστρια έχει φωνάρα αλλά δεν τις ταιριάζει νομίζω αυτό το τραγούδι. Για μένα αυτό το τραγούδι θέλει μια άλλη φωνή πιο ώριμη ηλικιακά και μια καλλιτέχνιδα πιο ντίβα επί σκηνής, πιο εκρηκτική. Από την άλλη το τραγούδι “Savior In The Sound” που δεν το ξεχώρισα στις στούντιο βέρσιονς νομίζω της πήγαινε περισσότερο και αναδείκνυε καλύτερα την φωνάρα της και μου έκανε και πιο ταιριαστό για την ηλικία της και την χροιά της φωνής της. Εν ολίγοις κάτι μου κλωτσάει.

  12. την καλυτερη επιλογη εκαναν οι ισραηλικοι!!doron σταθερη αξία!!
    αυτο ειναι ενα ενδιαφερον εθνοποπ!Πυδεμια σχεση με 15 χρονα σουπεργκερλς κο νοων νοειτω

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ