?? ΙΣΡΑΗΛ: Η Netta Barzilai χρυσή στη Βραζιλία!

φωτογραφία: eurovision.tv

Η επιτυχία προφανώς δεν έχει τέλος για τη νικήτρια της Eurovision 2018, Netta Barzilai. Αυτή τη φορά η επιβράβευση έρχεται από τη μακρινή Βραζιλία με Χρυσή Πιστοποίηση για το νικητήριο τραγούδι της, «Toy».

Για να πάρει ένας καλλιτέχνης Χρυσή Πιστοποίηση στη Βραζιλία και συγκεκριμένα από την Pro-Musica Brasil, θα πρέπει είτε να φτάσει τις 20.000 πωλήσεις φυσικών αντιγράφων (σινγκλάκια) είτε να φτάσει τις 50.000 ψηφιακές μεταφορτώσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που διπλασιάσει τις πωλήσεις, θα πάρει και πλατινένια πιστοποίηση.

πηγή: pro-musicabr.org.br

Δεν είναι όμως η μοναδική επιτυχία που έχει σημειώσει το εν λόγω τραγούδι. Το «Toy», λίγο καιρό μετά τη Eurovision, κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 1 του αμερικάνικου Billboard Dance Club Songs Chart. Το 2019 προστέθηκε στο δημοφιλές video game «Just Dance». Τέλος, χρησιμοποιήθηκε από το χορευτικό συγκρότημα Spoon Youth στην Ουγκάντα σε μια ειδική χορογραφία που έγινε viral. Μάλιστα, ο αέρας της επιτυχίας της Netta άρχισε να φυσάει τώρα και στη Νότια Αφρική.

Το «Toy» δεν είναι το μοναδικό τραγούδι της Eurovision που γνωρίζει επιτυχία στη Βραζιλία. Ο νικητής του 2017 Salvador Sobral έγινε πολύ γνωστός στη χώρα με τον νικητήριο τίτλο του «Amar pelos dois». Τα πορτογαλικά, ως γνωστόν, είναι η επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτή. Έγινε μάλιστα η μουσική εισαγωγή δημοφιλούς βραζιλιάνικης σαπουνόπερας.

πηγή: wiwibloggs

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ