?? ΓΑΛΛΙΑ: Ακούστε το «The Best In Me» του Tom Leeb για τη Eurovision 2020!

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2020, Tom Leeb – Twitter / @EurovisionF2

Η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας (France Télévisions) παρουσίασε, απόψε (16/02), τη συμμετοχή της στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί, τον προσεχή Μάιο, στο Ρότερνταμ.

Έτσι, ο Tom Leeb -σε ειδική εκδήλωση στον Πύργο του Άιφελ στο πλαίσιο της εκπομπής «20h30 Le Dimanche»- αποκάλυψε το τραγούδι με τίτλο «The Best In Me», το οποίο φέρει σουηδική υπογραφή.

Συγκεκριμένα, την μπαλάντα δημιούργησαν οι Thomas G:son και Peter Boström, μαζί με τον John Lundvik. Οι δύο πρώτοι είναι εκείνοι που συνέθεσαν και το «Euphoria» με το οποίο η Loreen, το 2012, χάρισε στη Σουηδία το πέμπτο βραβείο της στη Eurovision. Ο τρίτος εκπροσώπησε τη σκανδιναβική χώρα, πέρσι, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού και έφτασε μέχρι την 5η θέση, ερμηνεύοντας το «Too Late For Love».

Η Alexandra Redde-Amiel, επικεφαλής της γαλλικής αποστολής στη φετινή Eurovision, σχολίασε το εξής στο chartsinfrance.net ως προς τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού:

«Λάβαμε εκατό τραγούδια στο σύνολο και εθιστήκαμε σε αυτό [σ.σ. στο «The Best In Me»], όταν κατατέθηκε. Κάτι συνέβη! Ήθελα να κάνω όλο τον κόσμο να το ακούσει, αλλά δεν μπορούσαμε. Όσο το ακούγαμε, κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και γνωρίζαμε ότι ήταν το εκλεκτό. Ήταν προφανές σε όλους μας».

Ποιος είναι ο Tom Leeb

Ο 30χρονος Tom Leeb είναι γιος του κωμικού Michel Leeb και έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τον τίτλο «Recollection», ενώ είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα.

Μάλιστα, το single με τίτλο «Are We Too Late» έχει ξεπεράσει τις 25 εκατομμύρια προβολές στο YouTube από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα. Τα ακούσματα του 30χρονου περιστρέφονται, κατά κύριο λόγο, γύρω από την τζαζ και τη σόουλ μουσική.

Ο ίδιος, όταν είχε ανακοινωθεί το όνομά του ως εκπρόσωπος της Γαλλίας στη φετινή Eurovision, είχε δηλώσει σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού:

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένα εμβληματικό γεγονός που ενώνει. Είμαι τόσο υπερήφανος που εκπροσωπώ τη Γαλλία και δεν μπορώ να περιμένω να ζήσω αυτή την εμπειρία μαζί σας».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Γαλλία είναι μέλος των «Big Five» επομένως έχει προκριθεί απευθείας στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, που θα γίνει στο «Ahoy» του Ρότερνταμ, στις 16 Μαΐου.

Βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Γαλλίας “The Best In Me” με τον Tom Leeb στο poll μας!

  • Μέσος Όρος Βαθμολογίας Αναγνωστών / Visitors Average Score : 5.47 (Last Update: 21/02/2020)
Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Γαλλίας "The Best In Me" με τον Tom Leeb; / How do you rate the French entry "The Best In Me" with Tom Leeb?

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει, ολόκληρη Γαλλία καταφεύγει σε Σουηδούς δημιουργούς. Και καταφεύγει για αυτό το άνευρο, επίπεδο και επαναλαμβανόμενο πράγμα; Το μόνο πραγματικά καλό είναι η παρουσίαση στον πύργος του Αιφελ.

  2. Οι Σουηδοι εκαναν στον ταλαντουχο και απιστευτα charming Tom Leeb οτι εκανε και ο Κοντοπουλος στην Aysel απο το Αζερμπαιτζαν, τον καψανε.

  3. Καλύτερα οι γάλλοι να μην πάνε καθόλου στο Ρότερνταμ . Παρόλο που η Γαλλία είναι αγαπημένη μου χώρα στην eurovision ( και όχι μόνο ) δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου η φετινή συμμετοχή . Του χρόνου ελπίζω να στείλω κάποιον άλλο με πραγματικά καλή ποιοτική γαλλική μουσική !!! Όπως claudio capéo , kedgi girac etc

  4. εγω πάντως αναρωτιέμαι πως μια χώρα οπως η γαλλία με καλλιτεχνες που γνωριζουν πανευρωπαικη επιτυχια οπως οι kendji girac,mat pokora,zaz κτλ κτλ καταφευγουν σε σουηδους δημιουργους…το τραγουδι ετσι κ ετσι….

  5. Γλυκιά μπαλάντα αλλά δυστυχώς πέρα από τα γαλλικά και τον καλλιτέχνη δεν βλέπω κάτι άλλο που να ξεχωρίζει… Περίμενα πολλά περισσότερα. Μπορούν πολύ καλύτερα, τα 3 τελευταία χρόνια ήταν σε πολύ καλό δρόμο (ειδικά η Άλμα και οι Μαντάμ Μεσιέ) και φέτος δεν ξέρω τι έπαθαν. Δυστυχώς αυτά γίνονται όταν από την επιθυμία σου να τα πας καλά καταφεύγεις σε “ειδικούς” και περπατημένες εύκολες λύσεις που όμως δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό. Πάντως να λέμε την αλήθεια θεωρώ πως είναι καλύτερο από άλλα (που έχουν βγει και που θα βγουν πιστεύω) γιατί τουλάχιστον το βρίσκω αξιοπρεπή, θα μπορούσα να το ακούσω και εκτός διαγωνισμού. Ελπίζω να το πάνε καλύτερα σκηνικά, τουλάχιστον.

  6. “You are, you are, you are the best in me”……& τι κατάντια είναι αυτή …..& συνάμα φλασφημία να ακούς γαλλική συμμετοχή με αγγλικό στίχο (ο οποίος τυγχάνει να είναι επιπέδου Α junior).
    Επιστροφή παρακαλώ στις εθνικές γλώσσες των χωρών, μπουχτίσαμε με τα Αγγλικά (ειδικα από τους non native speakers & τις αμέτρητες γελοίες προφορές τους).
    Επιστροφή επίσης στον παλιό κανονισμό που απογόρευε τα “εισαγώμενα” τραγούδια & τους “εισαγώμενους” συνθέτες/στιχουργούς/ερμηνευτές. Είχαμε φτάσει πχ το 2016 στις 9 “Σουηδικές” συμμετοχές.
    Φανταστείτε πχ το “il faut du temps” (FRA ’02) σε english version. Ιεροσυλία!

    • Μόνο το ρεφρέν είναι στα αγγλικά. Το υπόλοιπο είναι στα γαλλικά, πάλι καλά που σκέφτηκαν να βάλουν τα γαλλικά.

  7. Κάτι πήγε πολύ λάθος φέτος με την Γαλλία. Εγω δεν διαφωνώ ότι το Destination Eurovision δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καμία από τις 2 χρονιές, και κρίνοντας από τις απευθείας αναθέσεις του ’16 και (κυρίως) του ’17 ήμουν πολύ θετικά διακείμενος στην ιδέα. Τον Leeb δεν τον ήξερα, αλλά ΠΟΤΈ δεν κρίνω κάποιον από το αν είναι ευρέως γνωστός ή οχι. Περίμενα όμως ένα καλό τραγούδι. Αντ’αυτού ήρθε ένα Melfest reject, στο οποίο πέταξαν και λίγα γαλλικά στα κουπλέ για να έχει γαλλική εσάνς. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι reject του φετινού Melfest αλλά παλιότερου. Το κομμάτι ανήκει στα ’00s, άνετα μπορούσε να εκπροσωπήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα το 2002 και μάλιστα χωρίς να φτάσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Εξυπακούεται ότι η γαλλική συμμετοχή του 2002 ήταν καλύτερη από αυτό.
    Η Γαλλία βίωσε την χειρότερη δεκαετία της στην Eurovision, μη καταφέρνοντας να μπει καν στην 5αδα, ενώ στην δεκάδα βρέθηκε μόνο 1 φορά το 2016 (6η) και επιπλέον το 2014 για πρώτη φορά στα 60 σχεδόν ως τότε χρόνια της τερμάτισε τελευταία. Την περασμένη δεκαετία η Γαλλία αδικήθηκε ουκ ολίγες φορές κατ’εμέ. Ειδικά το 2017 η 19η θέση των επιτροπών ήταν απαράδεκτη, και το κοινό ορθά την κατέταξε εντός 10άδας. Λαμβάνοντας όμως υπ’όψιν την πορεία της στα ’10s το βρίσκω πρακτικά αδύνατον με αυτό το κομμάτι να πανε παραπάνω απο την 20η θέση. Πολύ φοβάμαι ότι ίσως δούμε σε σύντομο σχετικά διάστημα την 2η τελευταία θέση στην ιστορία της. Το κομμάτι αυτό δεν σώζεται ούτε με “επικό” staging
    Πολύ κρίμα πραγματικά
    Καλή επιτυχία Γαλλία μου, θα την χρειαστείς!
    ΥΓ Oι 3 εκ των Big 5 που έχουν δημοσιοποιήσει τα κομμάτια τους είναι μια αποτυχία. Δεν είμαι δυστυχώς πολύ αισιόδοξος ούτε για τις άλλες 2.
    Οφείλω επίσης να ομολογήσω ότι το τραγούδι της Γαλλίας πήρε από εμένα την χειρότερη βαθμολογία από όσα έχουν βγει ως τωρα, κρίμα και παλι.

  8. Άσχημο δεν το λες, για τη Σουηδία του 1995 θα ήταν ό, τι πρέπει, αλλά συμφωνώ, η Γαλλία αξίζει πολύ περισσότερα εν έτει 2020. Και να καταφεύγεις στα αγγλικά ενώ μιλάς μια τόσο όμορφη γλώσσα… τι ξεπεσμός!

  9. για μένα το καλύτερο μέχρι τωρα με διαφορά!!η μονη ενσταση που εχω ειναι η χρηση των αγγλικών…ε οχι και απο τη γαλλία που εχει τοσο ομορφη γλώσσα….κ γενικως ελπιζω καπια στιγμη να επιστρεψουμε στις παλιες καλες εποχές που καθε χωρα εστελνε τραγουδια στη γλωσσα της….ελεος πια με τα αγγλικά…κουράζουν!

  10. 20 με 25 χρόνια πριν, μπορεί και να κέρδιζε! Φέτος οχι…αλλα το τραγούδι αν και είναι χρυσή μετριότητα, μπορεί να αποδειχτεί σημαντικότερο στον τελικό!

    Ας θυμηθούμε την Αυστρία το 2018 και την Γερμανία την ίδια χρονιά, καθώς και της Βόρειας Μ. πέρσι που αν και μέτρια, καλά η αδιάφορα τραγούδια απογειώθηκαν live ως στήσιμο και μπήκαν αναπάντεχα δεκάδα! Τα δυο πρώτα και πεντάδα!

    Το ίδιο πιστεύω οτι θα συμβεί και με την Γαλλία, εννοώ ότι μπορεί να πάει καλά. Θα το σώσουν ως στήσιμο μάλλον ( θα κρύβονται Σουηδοι πίσω του και στο staging πιστευω) και ως εμφάνιση ο τραγουδιστής που το εχει και που θα αρέσει στα κοριτσάκια! Καλή φωνή έχει πάντως! Πιστεύω οτι θα πάει καλύτερα απο όσο νομίζουμε!

    Προσωπικά το θεωρώ μέτρια συμπαθητικό, και θα ακούσουμε και άλλα τέτοια νομίζω. Θα αντιγραφούν όλοι φέτος τον Ολλανδο!

  11. Γενικά η μπαλάντα είναι δύσκολο είδος για το διαγωνισμό.Επειδή βαθμολογούν και οι επιτροπές,δεν μπορώ να προβλέψω πως θα πάει,δεν έχω ακούσει και τα υπόλοιπα,πολύ περισσότερο ζωντανά.Συμπαθητικό μεν,για εμένα δεν κάνει τη διαφορά,δε.

  12. Απογοήτευση. Από που να το πιάσεις και που να τ’ αφήσεις. Από το ότι μια χώρα με τέτοια μουσική βιομηχανία έχει την ανάγκη του G:Son και του Lundvik να της γράψει τραγούδι και μάλιστα μπαλάντα που οι γαλλικές φημίζονται. Από το ότι είναι δίγλωσσο με τα Αγγλικά του τραγουδιού να είναι επιπέδου “you are you are you are the best in me”. Από το ότι είναι τόσο παλιακό και γλυκανάλατο σαν τραγούδι διαφήμισης σοκολάτας για τον Άγιο Βαλεντίνο.

    Η Γαλλία είναι από τις αγαπήμενες μου χώρες στον θεσμό και διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια. Νικήτρια μου το 2018, δεύτερη το 2016, στην δεκάδα μου το 17′, 15′,13′. Η φετινή συμμετοχή δεν μου αρέσει καθόλου. Θα περιμένω να δω και πως θα παρουσιαστεί φωνητικά και σκηνικά τον Μάιο και ίσως την δω με άλλο μάτι αλλά το τραγούδι από μόνο του σε έμενα δεν τραβάει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ