?? ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Το 2ο υποψήφιο τραγούδι για τη Eurovision 2020!

Η φινλανδική τηλεόραση YLE συνεχίζει να μας κρατάει σε αγωνία παρουσιάζοντας από ένα κάθε μέρα τα 6 υποψήφια τραγούδια για τη Eurovision 2020. Μετά τις πολύ θετικές εντυπώσεις που άφησε το πρώτο υποψήφιο τραγούδι “I let my heart break”, το δεύτερο τραγούδι που γνωστοποιείται είναι το “Cicciolina” με ερμηνεύτρια την Erika Vikman και συντελεστές (μουσικοί-στίχοι) τους Janne Rintala, Mika Laakkonen, Erika Vikman και Saskia Vanhalakka. To στυλ του “Cicciolina” περιγράφεται ως Finndisco, ενώ το YLE το χαρακτηρίζει ως “την πιο τολμηρή συμμετοχή του φετινού τελικού”. Το ρεπερτόριο της Erika περιλαμβάνει pop τραγούδια στα φινλανδικά και το “Cicciolina” δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως δηλώνει η ίδια:

Όταν γράψαμε το τραγούδι αμέσως ένιωσα ότι είναι κατάλληλο για τη Eurovision. Περιέχει τόσο έντονα θηλυκά στοιχεία όσο και φεμινισμό – αυτά δεν αποκλείονται αμοιβαία. Θεωρώ ότι το τραγούδι μου επικοινωνεί ένα σημαντικό μήνυμα και πιστεύω σε αυτό 100%. Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει τον ακροατή και θα τον κάνει να σκεφτεί.

Η κριτική επιτροπή του UMK20 που το επέλεξε δηλώνει:

Το τραγούδι έχει τα φόντα να γίνει pop hit και να παίζεται για τα επόμενα 10 χρόνια σε πάρτι bachelorette. Το στυλ του έχει τη σωστή δόση ‘φινλανδικότητας’ και χαρισματικότητας – και η Erika είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να το ερμηνεύσει.

Ποια είναι η Erika Vikman;

Η Erika είναι 27 χρονών. Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1993 στο Τάμπερε.

Είναι κυρίως ηθοποιός, με πολλές συμμετοχές σε σειρές της φινλανδικής τηλεόρασης αλλά και σε μιούζικαλς.

To 2013 τερμάτισε 7η στο Finnish Idol, ενώ το 2016 κέρδισε το ‘Tango Music Contest’ στην πατρίδα της.

Η αδελφή της, Jennika Vikman, έχει συμμετάσχει στο American Idol.

Από το 2016 είναι ζευγάρι με τον πολύ διάσημο στη Φινλανδία τραγουδιστή Danny, ο οποίος είναι 77 χρονών, 50 χρόνια μεγαλύτερος.

Το ‘Cicciolina’ επιλέχτηκε μέσα από 426 τραγούδια που υποβλήθηκαν για τον εθνικό τελικό της Φινλανδίας Uuden Musiikin Kilpailu 2020 (UMK20), μαζί με 5 ακόμα τραγούδια. Στις 21 Ιανουαρίου 2020 το YLE ανακοίνωσε τους 6 φιναλίστ, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ. Ο τελικός του UMK20 θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και θα μεταδοθεί από τα κανάλια YLE TV1 & YLE Arena.

Πηγή: YLE

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του OGAE Greece για να ακούσετε το 3ο υποψήφιο τραγούδι την Τρίτη 28 Ιανουαρίου!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

6 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ