?? ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Το πρώτο υποψήφιο τραγούδι για τη Eurovision 2020!

Η φινλανδική τηλεόραση YLE ξεκινά από σήμερα την παρουσίαση των 6 υποψήφιων τραγουδιών για τη Eurovision 2020. Το πρώτο τραγούδι που γνωστοποιείται είναι το “I let my heart break” με ερμηνεύτρια την Tika και συντελεστές (μουσικοί-στίχοι) τους Neea Jokine, Timo Oiva, Oliver@I-One Music, Lotus Wang, Sami Tamminen και Kalle Mäkipelto. Πρόκειται για μια δυνατή μπαλάντα που ‘θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί θέμα για ταινία James Bond’, όπως δήλωσε και η κριτική επιτροπή που επέλεξε τα τραγούδια του τελικού:

Εδώ έχουμε ένα σπουδαίο τραγούδι! Η θαυμάσια φωνή και η δυνατή προσωπικότητα της Tika συνδυάζονται σε μια δυνατή ερμηνεία. Η έμπειρη ομάδα παραγωγής ξέρει πώς να κάνει επιτυχίες και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμιας εμβέλειας power ballad

Ποια είναι η Tika;

Η Tika γεννήθηκε στο Νεπάλ. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα και ο πατέρας της πνίγηκε λίγους μήνες μετά. Υιοθετήθηκε όταν ήταν 18 μηνών από Σουηδούς γονείς που κατοικούσαν στο Tammisaari της Νότιας Φινλανδίας.

Το 2018 κέρδισε το φινλανδικό X-Factor. Coach της ήταν η Saara Aalto, εκπρόσωπος της Φινλανδίας με το “Monsters” στη Eurovision 2018.

Είναι βετεράνος μουσικών talent show, αφού έχει συμμετάσχει επίσης στο Swedish Idol και το The Voice of Finland.

Τα μουσικά της είδωλα είναι η Whitney Houston και η Celine Dion.

Μέσω της Σουηδικής εκπομπής ‘Find my family’ κατάφερε το 2014 να βρει και να συναντήσει τον βιολογικό της αδελφό στο Νεπάλ.

Είναι ελαιοχρωματίστρια στο επάγγελμα.

Το ‘I let my heart break’ επιλέχτηκε μέσα από 426 τραγούδια που υποβλήθηκαν για τον εθνικό τελικό της Φινλανδίας Uuden Musiikin Kilpailu 2020 (UMK20), μαζί με 5 ακόμα τραγούδια. Στις 21 Ιανουαρίου 2020 το YLE ανακοίνωσε τους 6 φιναλίστ, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ. Ο τελικός του UMK20 θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και θα μεταδοθεί από τα κανάλια YLE TV1 & YLE Arena.

Πηγή: YLE

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του OGAE Greece για να ακούσετε το 2ο υποψήφιο τραγούδι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου!

 

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι απο τις μπαλάντες που θέλω να βλέπω στην Eurovision…
    Η συγκεκριμένη είναι ή του ύψους ή του βάθους…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ