?? ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του UMK 2020!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, YLE, επιστρέφει, μετά από δύο χρόνια ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, στην επιλογή καλλιτέχνη για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ μέσω ανοιχτής διαδικασίας. Oι καλλιτέχνες που επιθυμούσαν να εκπροσωπήσουν τη Φινλανδία στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision υπέβαλαν την συμμετοχή τους στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο OGAE Finland ανακοίνωσε ότι οι φιναλίστ του UMK 2020, θα είναι 6 καλλιτέχνες και θα ανακοινωθούν σε μια συνέντευξη τύπου, στις 21 Ιανουαρίου. Στην συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν επίσης οι τίτλοι των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας, καθώς και τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής. Οι παρουσιαστές της συνέντευξης τύπου θα είναι οι Krista Siegfrids και Mikko Silvennoinen και το πρόγραμμα θα μεταδοθεί ζωντανά από το website ΥLE.

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε 3 εκπομπές στο YLE, στις 24, 27 και 31 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις εκπομπές θα ακούσουμε τα τραγούδια, 2 σε κάθε εκπομπή και θα γνωρίσουμε καλύτερα τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Eurovision 2020.

Από το 2012 έως το 2017, το UMK είχε ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς. Ωστόσο, το 2018 και το 2019, ο κρατικός φορέας επέλεγε εσωτερικά καλλιτέχνη (Saara Aalto το 2018 και Darude το 2019). Το φινλανδικό κοινό επέλεγε για το τραγούδι εκπροσώπησης τους, ανάμεσα από τρία διαγωνιζόμενα τραγούδια. Η Φινλανδία εκπροσωπήθηκε από τον Darude και τον Sebastian Rejman με το τραγούδι «Look Away» στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Η χώρα τερμάτισε τελευταία στον ημιτελικό της, με μόλις 23 βαθμούς, 14 από το τηλεοπτικό κοινό και 9 βαθμούς από την κριτική επιτροπή.

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Φινλανδίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

πηγή: OGAE Finland

Φωτογραφία: yle.fi

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ