?? ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Αυτοί είναι οι 6 φιναλίστ!

  1. Tika – “I let my heart break” – παρουσίαση τραγουδιού 24/1

finland

2. Erika Vikman – “Cicciolina” – παρουσίαση τραγουδιού 27/1

finland

3. Aksel Kankaanranta – “Looking back” – παρουσίαση τραγουδιού 28/1

finland

4. F3M – Bananas” – παρουσίαση τραγουδιού 29/1

finland

5. Sansa – “Lover view” – παρουσίαση τραγουδιού 30/1

finland

6. Catharina Zühlke – “Eternity” – παρουσίαση τραγουδιού 31/1

Η διαδικασία επιλογής ήταν φέτος και πάλι τελείως ανοικτή σε όποιον καλλιτέχνη και δημιουργό ήθελε να συμμετάσχει, σε αντίθεση με τις δύο τελευταίες χρονιές που ήταν εσωτερική με απευθείας ανάθεση στον καλλιτέχνη (2018-Saara Aalto & 2019-Darude). Τα τραγούδια που υποβλήθηκαν μέχρι την προθεσμία της 8ης Νοεμβρίου 2019 ήταν 426. Τα 6 τραγούδια του τελικού θα γίνουν γνωστά σταδιακά σε 6 ξεχωριστές εκπομπές στο YLE, από τις 24 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Σε κάθε εκπομπή θα παρουσιάζεται ένα τραγούδι με την προβολή του lyric video και θα γίνεται η γνωριμία με τον καλλιτέχνη.

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν live στον τελικό του UMK20 στις 7 Μαρτίου στο Mediapolis TV Studio στο Τάμπερε. Αν και δεν θα διατεθούν εισιτήρια λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του στούντιο, υπάρχει η δυνατότητα online αίτησης από τις 3 Φεβρουαρίου για συμμετοχή στο γύρισμα ως τηλεοπτικό ‘κοινό’. Ο νικητής θα αναδειχθεί από συνδυασμό ψήφων κοινού και διεθνών επιτροπών. Ο τελικός θα μεταδοθεί από τα κανάλια YLE TV1 & YLE Arena.

finland

H Krista Siegfrids και o Mikko Silvennoinen θα είναι οι παρουσιαστές και του μεγάλου τελικού.

Πηγή: yle.fi

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του OGAE Greece για όλες τις νεότερες πληροφορίες για την επιλογή της Φινλανδίας!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ