?? ΔΑΝΙΑ: Χωρίς θεατές λόγω κορονοϊού o εθνικός τελικός!

Τέσσερις χώρες επιλέγουν αύριο Σάββατο 7 Μαρτίου τραγούδι για τη Eurovision 2020. Ανάμεσά τους και η Δανία. Για πρώτη φορά το Dansk Melodi Grand Prix θα διεξαχθεί στη μεγαλοπρεπή Copenhagen Royal Arena. Και δυστυχώς για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν θα έχει θεατές. Ο Δανέζικος εθνικός τελικός είναι το πρώτο θύμα των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού σε σχέση με τη Eurovision. Η εντολή έρχεται απευθείας από την Πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen. Η Frederiksen ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι όλες οι εκδηλώσεις με κοινό άνω των 1000 ατόμων θα πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν, μετά από σύσταση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το Dansk Melodi Grand Prix έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 10.000 εισιτήρια, τα οποία θα μεινουν αχρησιμοποίητα.

denmark 2020
Photo: News Øresund – Jenny Andersson

O εκπρόσωπος του καναλιού DR, Gustav Lützhøft, δήλωσε ότι το show θα πραγματοποιηθεί παρ’ όλα αυτά.

Παρ’ όλη την απογοήτευσή μας, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας επιστρατεύοντας τις σωστές τηλεοπτικές λήψεις για να είναι το show απολαυστικό για τους τηλεθεατές. Στοχεύουμε σε μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix θα μεταθοδεί αύριο Σάββατο 7/3 στις 21.00 ώρα Ελλάδας από τα κανάλια DR1 και DRTV. Με νεότερο άρθρο μας θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες. Αναμένουμε πληροφορίες και για τις υπόλοιπες χώρες με εθνικούς τελικούς προγραμματισμένους για αύριο, που είναι η Σουηδία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία.

 [Πηγή: DR]

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για την Ελλάδα γιατί δεν γράφετε τίποτα; Υπάρχουν δηλώσεις της αρχηγού αποστολής μας ότι δεν θα μεταβεί η ΕΡΤ στην συνάντηση αρχηγών;Το θεωρείτε φυσιολογικό να γράφετε για τη Δανία και όχι για την χώρα μας; Το ελληνικό επίσημο fan club; Τραγικό…Ξέρω ότι δεν θα το δημοσιεύσετε αλλά αξίζει κάποιος να σας τα πει.

    • Αγαπητέ μας φίλε καλησπέρα! Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας… Πρώτον, γράψαμε για τη Δανία καθώς αποτελεί την ΠΡΩΤΗ σημαντική αλλαγή ενός εθνικού τελικού σε εκδήλωση χωρίς κοινό. Δεύτερον, εφόσον έχουμε στα χέρια μας επίσημες δηλώσεις σχετικά με συμμετοχή ή όχι της ελληνικής αποστολής στη συνάντηση της 13ης Μαϊου, εννοείται πως θα τις δημοσιοποιήσουμε αμέσως, όπως κάνουμε πάντα… Και τρίτον, ποτέ δεν έχουμε αρνηθεί την έκφραση όλων των απόψεων (μάλιστα έχουμε κατηγορηθεί ότι παρά είμαστε ανεκτικοί…) Ευχή μας όλα να κυλήσουν ομαλά και κυρίως με προστασία της δημόσιας υγείας! Καλό σας βράδυ!

      • Μα υπάρχουν δηλώσεις της κα Κουφοπούλου στο διαδίκτυο για το θέμα. Όμως κατάλαβα δεν χρειάζονται άλλες εξηγήσεις ευχαριστω. Φυσικά να ευχηθούμε υγεία σε όλους.

  2. Λέτε να μην γίνει η Γιουροβιζιόνα φέτος?
    Μάλλον για φθινόπωρο την βλέπω.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ