?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η συμμετοχή της Γερμανίας επιλέχτηκε ήδη τον Δεκέμβρη!

Ο Thomas Schreiber
© NDR/@ESC-kompakt.de/Peter Rensmann

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην ιστοσελίδα dwdl.de, ο Συντονιστής Ψυχαγωγίας του ARD, Thomas Schreiber, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τη γερμανική συμμετοχή στη Eurovision 2020. Εκεί εκμυστηρεύτηκε ότι τόσο ο εκπρόσωπος όσο και το τραγούδι έχουν επιλεγεί ήδη στις 12 Δεκεμβρίου 2019. Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης.

ΕΡ: Γιατί τόσο νωρίς;

ΑΠ: Ξέρουμε πόσο γρήγορα περνάει ένας χρόνος και κυρίως πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως το στήσιμο ενός τραγουδιού. Γι’ αυτό, τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους, μετά τη λεγόμενη συνάντηση των Head of Delegation στο Τελ Αβίβ, όπου και παρουσιάζονται τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες, διαλέξαμε συνολικά 19 τραγούδια της τρέχουσας Eurovision και με τα βίντεο των ζωντανών εμφανίσεών τους απευθυνθήκαμε σε περίπου 2,26 εκατομμύρια άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τουλάχιστον 15.000 αφιέρωσαν χρόνο να κατατάξουν την προσωπική τους δεκάδα. […] μ’αυτόν τον τρόπο είχαμε μια όσο το δυνατό απροκατάληπτη κρίση για τα τραγούδια. Αυτά τα διατηρήσαμε σε ηλεκτρονικό αρχείο και μια βδομάδα μετά τη Eurovision τα ξαναφέραμε στο φως.

ΕΡ: Πώς ήταν η συνέχεια;

Συγκρίναμε ποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στο γκάλοπ έπεσαν πιο κοντά στο αποτέλεσμα του televoting στο Τελ Αβίβ. Από αυτούς διαλέξαμε πάλι τους καλύτερους 100 που αντικατοπτρίζουν το γούστο των τηλεθεατών, τη λεγόμενη Επιτροπή της Eurovision.

ΕΡ: Άρα φέτος δεν θα προβληθεί στην τηλεόραση ο κλασικός εθνικός τελικός;

ΑΠ: Η εθνική επιλογή είναι συνδεδεμένη με μεγάλο κόστος, αλλά όχι με μια τόσο μεγάλη εμβέλεια όσο θα θέλαμε. Για το κοινό το σόου απλά δεν ήταν τόσο συνδεδεμένο με την ίδια τη Eurovision. Γι’ αυτό τίθεται το ερώτημα ποιος παρακολουθεί στ’ αλήθεια την εθνική επιλογή. Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στον αριθμό των τηλεφωνημάτων.

ΕΡ: Πώς ακριβώς βρήκατε τον καλλιτέχνη και το τραγούδι;

ΑΠ: Δεν θα σας ικανοποιήσω το ερώτημα, αλλά θα σας παραπέμψω στην επόμενη Δευτέρα. Από ‘δώ και πέρα κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύουμε ένα μικρό βίντεο, όπου θα εξηγούμε τη διαδικασία που ακολουθήσαμε […] που θα δώσει στους φανς μια πρόγευση του πώς εργάστηκε η επιτροπή και από ποια δεξαμενή καλλιτεχνών και συνθέσεων πήρε τις αποφάσεις της. Όλες οι λεπτομέρειες μετά στις 27 Φεβρουαρίου.

ΕΡ: Πότε πάρθηκε η απόφαση;

ΑΠ: Από τις 12 Δεκεμβρίου ξέρουμε τον εκπρόσωπο και το γερμανικό τραγούδι που θα πάει τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Αμέσως μετά αυτή την απόφαση συναντηθήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα. Μέσα από την τόσο χρονικά νωρίς απόφαση ήμασταν σημαντικά πιο νωρίς από ποτέ στη θέση να απευθυνθούμε σε διεθνώς γνωστά άτομα που έχουν εμπειρία με το στήσιμο ενός τραγουδιού σε μια τηλεοπτική σκηνή. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί αυτοί που αναπτύσσουν αυτές τις ιδέες πρέπει να γνωρίζουν το τραγούδι και, στην τελική, ποιος θα βρίσκεται επί σκηνής. Από τις αρχές Ιανουαρίου είχαμε μια σειρά από μίτινγκ όπου συζητήσαμε μια πρόταση που πιστεύαμε ότι είναι η καλύτερη για το τραγούδι.

ΕΡ: Πόσο ρόλο παίζει το στήσιμο στην επιτυχία στη Eurovision;

ΑΠ: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα, αλλά από την εμπειρία μου παίζει εξαιρετικά μεγάλο ρόλο. Φυσικά, αυτός που θα σταθεί στη σκηνή πρέπει να μπορεί να τραγουδάει ζωντανά. […] και φυσικά πρέπει το τραγούδι να σε παρασέρνει. Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές στιγμές των περασμένων ετών ήταν η εμφάνιση του Heroes με τον Måns Zelmerlöw. Το τραγούδι ίσως δεν ήταν αυτό με τις περισσότερες εναλλαγές, αλλά η εμφάνιση ήταν ιδιοφυής. Σημαντικό είναι το τραγούδι, ο πρωταγωνιστής και το στήσιμο να ταιριάζουν.

https://www.facebook.com/DasErste/videos/187679485776908/
Η παρουσιάστρια του σόου, Barbara Schöneberger, αποκαλύπτει τα σχέδια για τη Eurovision 2020.
* Ενεργοποιήστε υπότιτλους!

πηγή: dwdl.de

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ