?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκ νέου επιλογή εκπροσώπου. Ο Ben Dolic θα είναι υποψήφιος!

Ο ι φήμες των τελευταίων ωρών που ήθελαν τον Ben Dolic να μην συμμετέχει για τη Γερμανία στη Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ επιβεβαιώθηκαν μόνο ως προς το ότι δεν θα είναι ο σίγουρος εκπρόσωπος. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού NDR στη σελίδα esc-kompakt, δεν θα γίνει ανάθεση στον σλοβένικης καταγωγής καλλιτέχνη, όπως έγινε με αρκετές χώρες ως τώρα, ωστόσο δεν τίθεται εκτός πιθανοτήτων επιλογής.

Νέο τραγούδι για τον Ben Dolic

Μια νέα συμμετοχή του Ben Dolic στη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Γερμανίας δεν αποκλείεται. Είναι μάλιστα πολύ πιθανή γιατί όπως προκύπτει από τον NDR:

Ο Ben και ο Boris (Milanov, συνθέτης του ‘Violent Thing’) θέλουν να γράψουν μαζί ένα νέο τραγούδι. Αυτό μας χαροποιεί πολύ. Γιατί θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους πως οι δυο τους θα συμμετάσχουν για να κερδίσουν. Θέλουμε όμως να δώσουμε μια ευκαιρία και σε νέους καλλιτέχνες να εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στη Eurovision 2021.

Η διαδικασία επιλογής

Όπως φαίνεται, ο NDR θα πατήσει στα χνάρια της περσινής διαδικασίας επιλογής του εκπροσώπου: καλλιτέχνης και τραγούδι θα επιλεγούν παράλληλα, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα από τα δύο δεν είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα πάρει το εισιτήριο.

Πέρυσι, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί προέκυψαν από ταυτόχρονες, ξεχωριστές πάντα, διαδικασίες: 607 καλλιτέχνες και 568 τραγούδια. Αυτά πέρασαν από την κρίση μιας 100μελούς επιτροπής για τη Eurovision, καθώς και από μια 20μελή επιτροπή ειδικών. Αφού έμειναν 50 καλλιτέχνες και 34 τραγούδια, έγινε ένα «ζευγάρωμα» αυτών, δηλαδή διάφοροι συνδυασμοί. Οι 20 συνδυασμοί που πέρασαν στην επόμενη φάση αποτελούνταν από 10 καλλιτέχνες και 17 τραγούδια, οπότε λογικά κάποια τραγούδια ερμηνεύτηκαν από περισσότερους από 1 τραγουδιστή. Στο τέλος, από αυτούς τους 20 συνδυασμούς φτιάχτηκαν μεμονωμένα βίντεο που αποτέλεσαν και τη βάση αξιολόγησης της επιτροπής.

Ο Ben δεν επιλέχτηκε από την επιτροπή απλά γιατί είναι ένας ξεχωριστός τραγουδιστής. Ο συνδυασμός τραγουδιού και τραγουδιστή ήταν που έπεισε την επιτροπή. Το ότι ο Ben θα μπορέσει να συμμετάσχει με ένα νέο τραγούδι στη διαδικασίας επιλογής για το 2021, είναι κάτι για το οποίο συμφωνούμε όλοι.

πηγή: esc-kompakt

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Γερμανία φέτος θα πήγαινε απατη. Το τραγούδι ήταν αρκετά radio friendly αλλά ο ερμηνευτής επί σκηνής βγαίνει πολύ αμήχανος. Επίσης αυτό που είχαν ετοιμάσει(και παρουσίασε σε γερμανική εκπομπή)φαινεται κάπως λίγο. Για να μη μιλήσω για το ότι στο συγκεκριμένο λάιβ σε πολλά σημεία ακουγόταν φαλτσος. Ευτυχώς θα ψάξουν για κάτι καινούργιο…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ