?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έτσι επιλέχτηκε η συμμετοχή!

Οι πρώτες πληροφορίες για τη συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision 2020 δόθηκαν μόλις πριν μία εβδομάδα. Μάλιστα, είχε δοθεί η υπόσχεση ότι σήμερα θα δίνονταν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο, με τον οποίο επιλέχτηκαν το τραγούδι και ο καλλιτέχνης. Όπερ και εγένετο μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα. Σ’ αυτό την περιγραφή κάνει ο Sky du Mont, γνωστός Γερμανός ηθοποιός και συγγραφέας, που ονομάζει τον εαυτό του «Professor Satellite».

Η αρχή από τα social media

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός NDR έψαξε μέσω Facebook, Instagram και YouTube τα υποψήφια τραγούδια. Στη σελίδα eurovision.de, ωστόσο γίνεται λόγος για αναζήτηση καλλιτεχνών. Για να βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι για τους νέους καλλιτέχνες, απευθύνθηκαν σε εγχώριους και διεθνείς τραγουδοποιούς. Τελικά, βρέθηκαν 6074 καλλιτέχνες και 568 τραγούδια, εκ των οποίων τα 84 δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας. Όλοι αυτοί αξιολογήθηκαν από επιτροπή.

Συνδυασμοί και ξεκαθάρισμα

Στη συνέχεια, και μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, έμειναν 50 καλλιτέχνες και 34 τραγούδια και έγινε ένα «ζευγάρωμα» καλλιτεχνών και τραγουδιών. Στο τέλος, έμειναν για τον τελικό γύρο ψηφοφορίας 20 «ζευγάρια», αποτελούμενα από 10 καλλιτέχνες και 17 τραγούδια. Συνεπώς κάποια τραγούδια ερμηνεύτηκαν από 2 ή περισσότερους καλλιτέχνες.

Η οριστική απόφαση

Από τις 20 αυτές συμμετοχές δημιουργήθηκαν βίντεο, για τα οποία κάθε καλλιτέχνης είχε 3 προσπάθειες και με βάση αυτά αξιολογήθηκε από την επιτροπή. Αυτό που επιλέχτηκε τελικά ως συμμετοχή της Γερμανίας πήρε τις περισσότερες ψήφους τόσο από την επιτροπή για τη Eurovision όσο και από τη διεθνή ειδική επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή της Γερμανίας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μέσα από την εκπομπή Unser Lied für Rotterdam στις 22:30 ώρα Ελλάδας. Την εκπομπή θα προβάλει το κανάλι ONE.

πηγή: esc-kompakt

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ