?? ΤΣΕΧΙΑ: Τα πρώτα τέσσερα στοιχεία για τους φετινούς υποψηφίους!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει και από παλαιότερα μας άρθρα, η Τσεχία και φέτος θα πάει σε επιλογή εκπροσώπου και τραγουδιού για το 2020 μέσω ψηφοφορίας  χωρίς να υπάρχει τηλεοπτικό live show. Σύμφωνα με το CT, στο ESCZ 2020 θα διαγωνισθούν 7 φιναλίστ (ένας λιγότερος από πέρσι). Από την 1η Δεκεμβρίου είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα τέσσερα στοιχεία αναφορικά με τους υποψηφίους καλλιτέχνες αλλά και τα τραγούδια τους. Οι fans του διαγωνισμού θα πρέπει να συνδυάσουν τα στοιχεία αυτά αλλά και όσα ακόμη θα ακολουθήσουν με σκοπό να ανακαλύψουν τους καλλιτέχνες που κρύβονται πίσω από αυτά.

Ξεκινάμε λοιπόν…

Το πρώτο στοιχείου είναι ο αριθμός 11! Όπως μας έχει ήδη γίνει γνωστό τα φετινά υποψήφια τραγούδια είναι επτά. Όπως οι υποψήφιοι καλλιτέχνες θα είναι συνολικά 11, γεγονός που σημαίνει ότι ανάμεσα στους φιναλίστ υπάρχουν και ντουέτα ή συγκροτήματα.

Το δεύτερο στοιχείο είναι και αυτό αριθμητικό. Συγκεκριμένα αφορά τα live show τα οποία έχει πραγματοποιήσει κάθε ένας υποψήφιος μέχρι σήμερα. Τα νούμερα παίζουν σε μεγάλη κλίμακα αφού έχουμε υποψήφιο με πάνω από 1500 show (οι fans μιλάνε πιθανά για βετεράνο της ροκ σκηνής) αλλά και δύο υποψήφιους με μηδενικά show. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι απαραίτητα είναι νέοι καλλιτέχνες, αλλά η σύνθεση της ομάδας μπορεί να είναι καινούρια ειδικά για την Eurovision. Από κει και πέρα έχουμε και καλλιτέχνες με πάνω από 350, με 300, με 76 και τέσσερα μόλις show!

Το τρίτο στοιχείο αφορά όπως και το 2018 το μέγεθος….. των παπουτσιών. Συγκεκριμένα οι 11 υποψήφιοι φοράνε νούμερα παπουτσιών  35, 37, 37.5, 40.5, 41, 42, 42.5, τρεις 43, και το μεγαλύτερο 45.5! Πραγματικά puzzler.

To τέταρτο και τελευταίο στοιχείο μέχρι στιγμής είναι το είδος των επτά υποψηφίων τραγουδιών τα οποία θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα ο κάθε καλλιτέχνης δήλωσε αναφορικά με το τραγούδι του:

  1. Organic pop
  2. Dream pop
  3. Indie pop
  4. Emo pop
  5. Afro pop
  6. Reggaetón
  7. Planned coincidence punk pop

Αυτό το οποίο καταλαβαίνουμε από το ύφος των υποψηφίων τραγουδιών είναι ότι και φέτος η Τσεχία πάει με πολύ pop διάθεση.

Πως σας φαίνονται τα πρώτα τέσσερα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Τσέχικη τηλεόραση; Σας βοήθησαν καθόλου ή χρειαζόμαστε και την δεύτερη παρτίδα στοιχείων για να έχουμε περισσότερα στοιχεία;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE GREECE για όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή εκπροσώπου της Τσεχίας στη Eurovision 2020!


 Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματιά

  • Η παρθενική εμφάνιση της Τσεχίας στη Eurovision έγινε το 2007. Η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Kabát και το hard rock κομμάτι «Malá dáma», το οποίο όμως τερμάτισε τελευταίο στον Ημιτελικό, έχοντας λάβει μόνο έναν βαθμό.
  • Η Τσεχία απουσίασε από τον διαγωνισμό από το 2010 έως και το 2014, επιστρέφοντας το 2015. Έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ξανά μέχρι στιγμής.
  • Η χώρα μετρά συνολικά 8 συμμετοχές στον διαγωνισμό, από τις οποίες μόλις οι τρεις έχουν καταφέρει να προκριθούν σε Τελική φάση!
  • Η υψηλότερη διάκριση μέχρι στιγμής είναι η 6η θέση (281 βαθμοί) που πέτυχε ο Mikolas Josef στον Τελικό του 2018!
  • Η χαμηλότερη επίδοση Τσέχικης συμμετοχής είναι η σύνθεση «Aven Romale» με τους Gipsy.cz. Η συμμετοχή τερμάτισε τελευταία με μηδέν βαθμούς στον Ημιτελικό του 2009.
  • Στο διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ, η Τσεχία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Lake Malawi και το τραγούδι «Α Friend Of A Friend», το οποίο κατετάγη στην 11η θέση του τελικού με 157 βαθμούς.

[Πηγή: @ESCCzechRepublic / Photo: Wiwibloggs]

 

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ