?? ΤΣΕΧΙΑ: Νέες ανακοινώσεις για τον εθνικό τελικό ESCZ 2020!

© EBU/Andres Putting

H Τσέχικη Τηλεόραση CT με ανακοίνωσή της δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εθνικό διαγωνισμό της ESCZ 2020, που και φέτος θα είναι εξ ολοκλήρου online, όπως σας ενημερώσαμε με άρθρο μας εδώ.

Σύμφωνα με τη CT, στο ESCZ 2020 θα διαγωνισθούν 7 φιναλίστ (ένας λιγότερος από πέρσι). Όμως, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι συνολικά οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες είναι 11! Γεγονός που σημαίνει ότι ανάμεσα στους φιναλίστ υπάρχουν και ντουέτα ή συγκροτήματα.

Η ανακοίνωση των φιναλίστ, και συνολικά όλο το πρόγραμμα, μετατίθεται για μια εβδομάδα στις 13 Ιανουαρίου 2020, οπότε θα γίνει μια ειδική συνέντευξη τύπου. Η ψηφοφορία λήγει στις 2 Φεβρουαρίου 2020 και η ανακοίνωση του νικητή να γίνεται μέσα στη βδομάδα. Μέχρι τότε δύο φορές την εβδομάδα μέχρι και τα Χριστούγεννα, η CT θα δίνει teasers για τους  7 φιναλίστ του ESCZ 2020 και θα καλεί το κοινό να συνδέσει τα στοιχεία αυτά, ανακαλύπτοντας τους καλλιτέχνες.

Ο τρόπος της βαθμολογίας και της ανάδειξης του νικητή θα παραμείνει ο ίδιος, όπως πέρσι. H βαθμολογία κάθε μέλους μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής, η βαθμολογία των ξένων fans και του Τσέχικου κοινού (μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά) θα αθροιστούν και το τελικό αποτέλεσμα θα καθορίσει το νικητή.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE GREECE για όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή εκπροσώπου της Τσεχίας στη Eurovision 2020!


 Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματιά

  • Η παρθενική εμφάνιση της Τσεχίας στη Eurovision έγινε το 2007. Η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Kabát και το hard rock κομμάτι «Malá dáma», το οποίο όμως τερμάτισε τελευταίο στον Ημιτελικό, έχοντας λάβει μόνο έναν βαθμό.
  • Η Τσεχία απουσίασε από τον διαγωνισμό από το 2010 έως και το 2014, επιστρέφοντας το 2015. Έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ξανά μέχρι στιγμής.
  • Η χώρα μετρά συνολικά 8 συμμετοχές στον διαγωνισμό, από τις οποίες μόλις οι τρεις έχουν καταφέρει να προκριθούν σε Τελική φάση!
  • Η υψηλότερη διάκριση μέχρι στιγμής είναι η 6η θέση (281 βαθμοί) που πέτυχε ο Mikolas Josef στον Τελικό του 2018!
  • Η χαμηλότερη επίδοση Τσέχικης συμμετοχής είναι η σύνθεση «Aven Romale» με τους Gipsy.cz. Η συμμετοχή τερμάτισε τελευταία με μηδέν βαθμούς στον Ημιτελικό του 2009.
  • Στο διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ, η Τσεχία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Lake Malawi και το τραγούδι «Α Friend Of A Friend», το οποίο κατετάγη στην 11η θέση του τελικού με 157 βαθμούς.

[Πηγή: Eurovision Song Contest Czech Republic ]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ