?? ΤΣΕΧΙΑ: Μόνο μέσω διαδικτύου η επιλογή εκπροσώπου για τη Eurovision 2020!

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η Δημόσια Τηλεόραση της Τσεχίας (ČT) με ανακοίνωσή της στο Facebook γνωστοποίησε πως οκτώ τραγούδια θα συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό«Eurovision Song CZ 2020», με σκοπό την ανάδειξη της συμμετοχής της στην Eurovision του Ρότερνταμ. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι ο εθνικός τελικός θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2020 στην Πράγα με την πραγματοποίηση ενός ειδικού τηλεοπτικού show.

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ČT έβαλε τέλος στην προοπτική διοργάνωσης ενός τηλεοπτικού εθνικού τελικού, τουλάχιστον για το 2020, και ανακοίνωσε ότι η επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2020 θα γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση στη σελίδα της ČT αναφέρει:

Ο εθνικός τελικός δεν θα είναι τηλεοπτικός. Ναι, λοιπόν… ύστερα από μερικές εβδομάδες και μετά από μια ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η επιστροφή στη τηλεοπτική μορφή του εθνικού τελικού μετατίθεται στα επόμενα χρόνια (τον επόμενο, τον μεθεπόμενο χρόνο;;;…) λόγω πολλών, πολλών καταστάσεων. Θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό και φέτος θεωρήσαμε ότι δεν θα λειτουργούσε έτσι όπως το ονειρευόμασταν.
Επιστρέφουμε στη διαδικτυακή μορφή του διαγωνισμού όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια. ΑΛΛΑ …
Αλλά μην ανησυχείτε, κάνουμε το μέγιστο για να γίνει ο επερχόμενος “ψηφιακός” εθνικός τελικός καλύτερος, επομένως παρακολουθήστε τα online κανάλια μας για περισσότερες πληροφορίες.

Με αυτή την ανάρτηση η ČT ανακοινώνει τον online εθνικό τελικό για την επιλογή εκπροσώπου για τη Eurovision 2020 δίνοντας και μια μικρή γεύση για τις βελτιώσεις που αυτός θα έχει. Όπως αναφέρει, τα τραγούδια θα είναι σε μορφή video clip και θα είναι πρωτότυπα, και νέες επαγγελματικές κάρτες παρουσίασης όλων των καλλιτεχνών θα δημοσιοποιηθούν και θα είναι εξαιρετικές.

Τέλος, οι ημερομηνίες της διαδικασίας του εθνικού τελικού «Eurovision Song CZ 2020» είναι:
06.01.2020 Συνέντευξη τύπου και ανακοίνωση των φιναλίστ
13.01.2020 Δημοσιοποίηση των διαγωνιζόμενων τραγουδιών και έναρξη της ψηφοφορίας
26.01.2020 Τέλος ψηφοφορίας και μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του νικητή!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE GREECE για όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή εκπροσώπου της Τσεχίας στη Eurovision 2020!


 Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματιά

  • Η παρθενική εμφάνιση της Τσεχίας στη Eurovision έγινε το 2007. Η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Kabát και το hard rock κομμάτι «Malá dáma», το οποίο όμως τερμάτισε τελευταίο στον Ημιτελικό, έχοντας λάβει μόνο έναν βαθμό.
  • Η Τσεχία απουσίασε από τον διαγωνισμό από το 2010 έως και το 2014, επιστρέφοντας το 2015. Έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ξανά μέχρι στιγμής.
  • Η χώρα μετρά συνολικά 8 συμμετοχές στον διαγωνισμό, από τις οποίες μόλις οι τρεις έχουν καταφέρει να προκριθούν σε Τελική φάση!
  • Η υψηλότερη διάκριση μέχρι στιγμής είναι η 6η θέση (281 βαθμοί) που πέτυχε ο Mikolas Josef στον Τελικό του 2018!
  • Η χαμηλότερη επίδοση Τσέχικης συμμετοχής είναι η σύνθεση «Aven Romale» με τους Gipsy.cz. Η συμμετοχή τερμάτισε τελευταία με μηδέν βαθμούς στον Ημιτελικό του 2009.
  • Στο διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ, η Τσεχία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Lake Malawi και το τραγούδι «Α Friend Of A Friend», το οποίο κατετάγη στην 11η θέση του τελικού με 157 βαθμούς.

[Πηγή: Eurovision Song Contest Czech Republic ]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ