?? ΤΣΕΧΙΑ: Ακούστε τα τραγούδια του ESCZ 2020!

Η Τσεχία, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενα άρθρα μας, θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της και το τραγούδι για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο, μέσω online ψηφοφορίας!

Πριν μια εβδομάδα, ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας, CT, ανακοίνωσε τους υποψήφιους καλλιτέχνες για τον εθνικό τελικό ESCZ 2020. Πριν από λίγο άρχισαν να γίνονται γνωστά τα τραγούδια με τα οποία οι φιναλίστ θα διαγωνισθούν και τα οποία είναι:

  1. Barbora Mochowa – White & Black Holes
  2. Benny Christo – Kemama
  3. Elis Mraz a Čis T – Wanna Be Like
  4. Karelll – At Least We Tried
  5. Olga Lounová – Dark Water
  6. Pam Rabbit – Get Up
  7. We All Poop – All The Blood

Ο τρόπος της βαθμολογίας και της ανάδειξης του νικητή θα παραμείνει ο ίδιος, όπως πέρσι. H βαθμολογία κάθε μέλους μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής, η βαθμολογία των ξένων fans και του Τσέχικου κοινού (μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά που θα την βρείτε εδώ: https://eurovision.tv/app) θα αθροιστούν και το τελικό αποτέλεσμα θα καθορίσει το νικητή. Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και θα λήξει στις 2 Φεβρουαρίου, οπότε μέσα στην εβδομάδα εκείνη θα έχουμε την ανακοίνωση του νικητή, που θα είναι και ο εκπρόσωπος της Τσεχίας στη Eurovision 2020.

Εσείς ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε; Ποιο πιστεύετε θα τα καταφέρει καλύτερα στη Eurovision 2020;

Ψηφίστε στο Poll του OGAE Greece!

Which ESCZ 2020 song do you prefer to win?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE GREECE για όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή εκπροσώπου της Τσεχίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή/ Φωτογραφία: Česká Televize]


 Η ιστορία της Τσεχίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Η παρθενική εμφάνιση της Τσεχίας στη Eurovision έγινε το 2007. Η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Kabát και το hard rock κομμάτι «Malá dáma», το οποίο όμως τερμάτισε τελευταίο στον Ημιτελικό, έχοντας λάβει μόνο έναν βαθμό.
  • Η Τσεχία απουσίασε από τον διαγωνισμό από το 2010 έως και το 2014, επιστρέφοντας το 2015. Έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ξανά μέχρι στιγμής.
  • Η χώρα μετρά συνολικά 8 συμμετοχές στον διαγωνισμό, από τις οποίες μόλις οι τρεις έχουν καταφέρει να προκριθούν σε Τελική φάση!
  • Η υψηλότερη διάκριση μέχρι στιγμής είναι η 6η θέση (281 βαθμοί) που πέτυχε ο Mikolas Josef στον Τελικό του 2018!
  • Η χαμηλότερη επίδοση Τσέχικης συμμετοχής είναι η σύνθεση «Aven Romale» με τους Gipsy.cz. Η συμμετοχή τερμάτισε τελευταία με μηδέν βαθμούς στον Ημιτελικό του 2009.
  • Στο διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ, η Τσεχία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Lake Malawi. Tο τραγούδι «Α Friend Of A Friend», κατετάγη στην 11η θέση του τελικού με 157 βαθμούς.
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέρα από τα τραγούδια, αυτό το αρρωστημένο πράγμα που αποτελεί το video του All the blood υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί από την EBU? Μήπως το κακό με την πρόκληση έχει παραγίνει;

  2. Ελπίζω να πράξουν σωστά κοινό κι επιτροπές ώστε να μην πάει το 7(All the Blood), είναι ότι πιο αισχρό θα μπορούσε να διαγωνισθει σε εθνικό τελικό και έπειτα, αν επιλεγεί, να εκπροσωπησει χώρα στο διαγωνισμό!
    Έλεος δηλαδή, είχαμε πέρυσι κάτι Χαταρες με καρφιά(οκ), φέτος δηλαδή, πρέπει να σταξει αίμα στη σκηνή? Πόσο απαράδεκτο και αποτρόπαιο πρέπει να γίνει το πρόγραμμα της Eurovision που το βλέπουν και παιδάκια???
    Ας συνελθουμε επιτέλους!!!

  3. Πραγματικά μόνο το ακροατήριο αυτής της χώρας θα μπορούσε να ξεχωρίσει τα dark water και wanna be like από αυτή τη λίστα.

  4. το ενα χειροτερο απο το άλλο. μια που τα ακους μια που τα ξεχνας. μονο το 7 κατι κανει αλλα κ αυτο μετρια πραγματα.

  5. γιατί μένετε στο βίντεο ρε παιδιά και καταδικαζετε το τραγούδι. αυτό που βλέπω ούτε εμένα μου αρέσει αλλα αυτο που ακούω δεν είναι καθόλου κακό και δεν έχουμε και πολλά τραγούδια σαν αυτό.
    ουτε φυσικα σημαινει ότι θα παρουσιαστεί και αναλογα με το βιντεο στην σκηνή, λες και όλα τα τραγούδια παρουσιάζονται όπως τα βίντεο κλιπ τους

  6. All the blood .. τα αλλα μου φανηκαν αδιαφορα . Επισης το ότι εχει αιματα στο βιντεοκλίπ τι σημαινει? ελεος παιδια.. το εχουμε χασει

  7. Το All the Blood μαζί με το Rebellion στην Πορτογαλία είναι τα αγαπημένα μου της σεζόν μέχρι στιγμής. Προφανώς το βίντεο κλιπ του έχει κάποια σημειολογία, αισθητικά όμως εμένα με απωθεί.
    Το τραγούδι της Barbora είναι επίσης καλό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ