ΚΥΠΡΟΣ: Παραμένει Καλλιτεχνικός Διευθυντής και για το 2021 ο Marvin Dietmann!

Στο ίδιο πόστο που είχε προσληφθεί από το ΡΙΚ για φέτος, θα εξακολουθήσει να δουλεύει και για του χρόνου ο Marvin Dietmann. Ο διεθνών προδιαγραφών χορογράφος και σκηνοθέτης θα ανήκει στο δυναμικό της Κυπριακής ομάδας για τη Eurovision 2021 εκτελώντας χρέη Καλλιτεχνικού Διευθυντή, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ!

Την είδηση αποκάλυψε η Αρχηγός Αποστολής της Κύπρου, κα Εύη Παπαμιχαήλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TV Έθνος. Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενά της η ομάδα της αποστολής θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Αυγούστου τις επαφές με τις δισκογραφικές εταιρείες με στόχο η συμμετοχή της Κύπρου να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της απόφασης της διοίκησης για γνωστό καλλιτέχνη σε Ελλάδα και Κύπρο ή κυπριακής καταγωγής. Όσον αφορά το τραγούδι, θα πρέπει παράλληλα με τις πρώτες επαφές με τις δισκογραφικές να γίνει και η επιλογή του τραγουδιού πάντα σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη και τη δισκογραφική του έτσι ώστε να σχηματιστεί η επαγγελματική ομάδα που θα ταξιδέψει στο Rotterdam.

Ποιος είναι ο Marvin Dietmann 

Όπως είχαμε αναφέρει και τη προηγούμενη φορά, ο Marvin Dietmann είναι ένας από τους πιο κορυφαίους χορογράφους και καλλιτεχνικούς σκηνοθέτες των τελευταίων ετών με έδρα τη Βιέννη και με σπουδές στο Ωδείου Μπαλέτου αλλά και στο Performing Act Studios της Βιέννης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι γεννημένος το 1986) έχει στο ενεργητικό του 302 ολοκληρωμένα projects μεταξύ των οποίων τηλεοπτικά shows, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα με τις δουλειές και τις συνεργασίες του να απλώνονται σε 18 χώρες.

Ανάμεσα στα projects που έχει αναλάβει είναι ταινίες όπως “Der Zauberer”, “Komplett von der Rolle” και “Der Wolf”, τηλεοπτικές εκπομπές όπως “Dancing stars”, “Gala Nacht des Sports” και “Die große Chance”, θεατρικές παραστάσεις όπως  “Victor Viktoria”, “Vorstadtlieder | Nina Proll” και “Anton das Mäusemusical” αλλά και τηλεοπτικά shows όπως τα “Austria Music Awards 2014” και “Miss Austria 2015”.

Στον χώρο της Eurovision ο Marvin Dietmann είναι πολύ ενεργός και έμπειρος. Η πρώτη του επαφή με τον διαγωνισμό ήρθε το 2011 όταν εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Αυστριακής συμμετοχής. Το 2014 εργάστηκε στο ίδιο πόστο σκηνοθετώντας τη Conchita Wurst στο νικητήριο “Rise like a phoenix” ενώ από το 2015 μέχρι και το 2018 εκτελούσε χρέη “stage director” του διαγωνισμού. Tέλος, τo 2019 ήταν ο επικεφαλής και σκηνοθέτης του Viewing Room. Για το 2020, το ΡΙΚ είχε προσεγγίσει τον Dietmann ζητώντας του να είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής της συμμετοχής, η ακύρωση όμως του διαγωνισμού λόγω της πανδημίας του Covid-19, “διέκοψε” απότομα τη συνεργασία.

https://www.instagram.com/p/BYkyjJBA3IT/

Η λίστα με τα πρώτα ονόματα 

Όπως είναι αναμενόμενο, τη περίοδο αυτή, ξεκινάνε να ακούγονται τα πρώτα ονόματα σχετικά με τον διαγωνισμό, τα οποία προκύπτουν είτε από δηλώσεις των ίδιων των καλλιτεχνών είτε από τις διάφορες δημοσιογραφικές ομάδες. Η λίστα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τους γνωστούς “ύποπτους” Βαγγέλη Κακουριώτη, Χρήστο Μάστορα και Ελένη Φουρέιρα ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να παίζει δυναμικά και το όνομα της Κατερίνας Στικούδη η οποία σε συνέντευξη της δήλωσε πως είναι θετική ως προς μια συμμετοχή στον διαγωνισμό, αρκεί να υπάρχει στα χέρια της καλό υλικό το οποίο θα νιώθει η ίδια ότι μπορεί να υποστηρίξει.

Η τοποθέτηση της κα Παπαμιχαήλ στο “Tv Έθνος” ως προς τη λίστα αυτή δεν ήταν ούτε θετική αλλά ούτε και αρνητική, εξηγώντας μάλιστα πως το ΡΙΚ είναι πάντα ανοιχτό στο να εξετάζει σοβαρά τη κάθε πρόταση. Συγκεκριμένα η αρχηγός αποστολής της Κύπρου ανέφερε:

“Ελλάδα και Κύπρος είναι, όπως γνωρίζετε, μια ενιαία μουσική και δισκογραφική αγορά, και αυτή η συνεργασία αλλά και οι άλλες που επιδιώξαμε με εξαίρετους επαγγελματίες στους τομείς της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, του χορού κ.λπ. είχαν ως αποτέλεσμα να είμαστε όλοι περήφανοι για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών μας.” 

Εσείς ποιον θα θέλατε να εκπροσωπήσει τη Κύπρο το 2021;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην Κυπριακή συμμετοχή της Eurovision 2021! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα αν δεν κανω λάθος, ακούστηκε και το όνομα του Τάσου Ταξιαρχό και της Κώνης Μεταξά!

  2. Πιστεύω και οι 4 έχουν κάτι καλό.
    Ο Κακουριώτης μπορεί και χορεύει πολύ ωραία.
    Η Στικούδη επίσης + παίζει πιάνο.
    Ο Μάστορας έχει φωνάρα και νομίζω κερδίζει εύκολα θετικές εντυπώσεις.
    Η Φουρέιρα αν πάει, πιστεύω θα είναι σίγουρα 10αδα και αν έχει και καλύτερη σκηνική παρουσία, μπορεί και να το πάρει! Αλλά πιστεύω αν πάει θα πάει για να προωθήσει τη δουλειά της ή ενδεχομένως κάποιο άλμπουμ που θα βγάλει…
    Ελπίζω να κερδίσει η Κύπρος, γιατί το θέλει πολύ και το αξίζει!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ