?? ΚΥΠΡΟΣ: Με Καλλιτεχνικό Διευθυντή διεθνών προδιαγραφών στη Eurovision 2020!

Η ομάδα αποστολής της Κύπρου στη Eurovision 2020 και το ΡΙΚ, ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου, με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουν επίσημα σήμερα τη συνεργασία τους με τον καταξιωμένο καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Marvin Dietmann επάνω στο project της συμμετοχής της χώρας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το ΡΙΚ και ο κ. Dietmann έδωσαν τα χέρια προκειμένου να δουλέψουν παρέα επάνω στην σκηνική παρουσία της Κυπριακής συμμετοχής η οποία θα ερμηνευτεί όπως είναι ήδη γνωστό εδώ και καιρό από τον νεαρό και ανερχόμενο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Sandro Nicolas.

Ο Marvin Dietmann είναι ένας από τους πιο κορυφαίους χορογράφους και καλλιτεχνικούς σκηνοθέτες των τελευταίων ετών με έδρα τη Βιέννη και με σπουδές στο Ωδείου Μπαλέτου αλλά και στο Performing Act Studios της Βιέννης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι γεννημένος το 1986) έχει στο ενεργητικό του 302 ολοκληρωμένα projects μεταξύ των οποίων τηλεοπτικά shows, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα με τις δουλειές και τις συνεργασίες του να απλώνονται σε 18 χώρες.

Ανάμεσα στα projects που έχει αναλάβει είναι ταινίες όπως “Der Zauberer”, “Komplett von der Rolle” και “Der Wolf”, τηλεοπτικές εκπομπές όπως “Dancing stars”, “Gala Nacht des Sports” και “Die große Chance”, θεατρικές παραστάσεις όπως  “Victor Viktoria”, “Vorstadtlieder | Nina Proll” και “Anton das Mäusemusical” αλλά και τηλεοπτικά shows όπως τα “Austria Music Awards 2014” και “Miss Austria 2015”.

Στον χώρο της Eurovision ο Martin Dietmann είναι πολύ ενεργός και έμπειρος. Η πρώτη του επαφή με τον διαγωνισμό ήρθε το 2011 όταν εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Αυστριακής συμμετοχής. Το 2014 εργάστηκε στο ίδιο πόστο σκηνοθετώντας τη Conchita Wurst στο νικητήριο “Rise like a phoenix” ενώ από το 2015 μέχρι και το 2018 εκτελούσε χρέη “stage director” του διαγωνισμού. To 2019 ήταν ο επικεφαλής και σκηνοθέτης του Viewing Room.

Η συνεργασία αυτή δίνει πολλές υποσχέσεις για μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της συμμετοχής της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό. Το τραγούδι με το οποίο ο Sandro θα υπερασπιστεί τη σημαία του νησιού της Αφροδίτης τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, με τις περισσότερες πληροφορίες να θέλουν το κομμάτι να είναι μπαλάντα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κύπρος κληρώθηκε να διαγωνισθεί στον 1ο Ημιτελικό της  Eurovision 2020 (14 Μαΐου 2020) ενώ πρόκειται να εμφανισθεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 9-17). 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην Κυπριακή συμμετοχή της Eurovision 2020! 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την ίδια η Ελλάδα θα στείλει τον Ευαγγελινο να μας πάει τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω με κανένα ανεβατορι ή “μαγικά” κουτιά.. Κρίμα για την Ελλάδα και την Stefania.
    Μπράβο Κύπρος!!!

  2. Τί ακριβώς το κυπριακό θα έχει εν τέλει η Κυπριακή συμμετοχή, γιατί δυσκολεύομαι να το εντοπίσω;

  3. Ευγε στην Κυπρο. Ποσο μα ποσο σοβαρα εχουν παρει τον διαγωνισμοι οι Κυπριοι απ το 2018 και μετα. Ευγε Κυπρος μου με πολυ αγαπη απο Ελλαδα. Ευχομαι αυτος ο επιτυχημενος σκηνοθετης να κανει μια εντυπωσιακη εικονα για την Κυπρο φέτος. Και εγω πιστευω οτι ειναι μπαλαντα φετος της Κυπρου και καλα κανανε. 3η χρονια σερι με ποπ dance θα ηταν fuego vol3. Αντε Κυπρος βγάλε το τραγουδι να το ακούσουμε

    • Κάνει μπαμ από μακριά ότι είσαι από Κύπρο, δε λέω είναι καλό να υποστηρίζεις το έθνος σου αλλά μην κοροϊδευόμαστε τουλάχιστον!

  4. Ευχομαι να υπάρχει ένα καλό τραγούδι και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο από τον έμπειρο σκηνοθέτη. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι χρόνο με τον χρόνο η Κύπρος συμμετέχει όλο και με λιγότερους Κύπριους-Έλληνες συντελεστές. Φέτος (απ’ αυτά που έχουν γίνει γνωστά) δεν υπάρχει ούτε ένα μελος στην ομάδα από την Κύπρο-Ελλάδα.
    Καλή επιτυχία!

    • τι ρατσισμός είναι αυτος; δηλαδη κάθε χωρα δεν εχει δικαίωμα να πάρει τους καλύτερους επαγγελματίες; υπάρχει ορος που λεει οτι μονο Κυπριοι πρεπει να ειναι οι συμμετέχοντες σε ολη την ομαδα; εγω προσωπικα δινω συγχαρητηρια στην Κυπρο που ψαχνει τους καλύτερους και με αποδεδειγμενη εμπειρια στο θεσμο. Δηλαδη ο Φωκας με Κοντοπουλο που πανε με Ρωσια και αλλες χωρες τι λενε οι χωρες; α εχουμε ελληνες να μας εκπροσωπουν κ οχι Ρωσους; η μουσικη ειναι μια. και μπραβο ξανα στην Κυπρο που επενδυει χρημα στους κααλυτερους γιατι τοσα χρονια που δεν επενδυεε ειχε αποκλεισμο η θεση στο τελος. Με τις αποστολες απ το 2018 και μετά που επένδυσαν χρημα σε σοβαρες ομαες επαγγελματιων εχουν εξαιρετικα αποτελεσματα τοσο με φουρειρα οσο και με ταμτα. 2η και 13η θεση ειναι εξαιρετικες θεσεις. και μακάρι και φέτος να καταφέρει να είναια μέσα στη 10δα. δουλευει πολυ σοβαρά η Κυπρος και μακάρι να μας γίνει μάθημα και παραδειγμα προς μιμηση εδω στο Ελλαντα

      • Δεν έγραψα ποτέ και πουθενα ότι δεν θέλω ξένους καλλιτέχνες σε κάποια αποστολή. Απλά ότι σε μια αποστολή θα μου άρεσε να μην αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξένους καλλιτέχνες. Να υπάρχει και το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό σε κάποια θέση.

        Εαν ήμουν ρατσιστής ΔΕΝ θα ευχόμουν να υπάρχει ένα καλό τραγούδι για την Κύπρο, ούτε θα ευχόμουν ο σκηνοθέτης να αναδείξει ακόμα περισσότερο το τραγούδι επι σκηνής. Θα μιλούσα με τα χειρότερα λόγια μόνο από το άκουσμα των ξένων καλλιτεχνών. Όπως ακριβώς κάνεις εσύ με την Ελληνική συμμετοχή, που με το άκουσμα και μόνο των ονομάτων (χωρίς να ξέρεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο), κράζεις την συμμετοχή μας.
        Έτσι τον χαρακτηρισμό “ρατσισμο” που μου προσάπτεις, στον επιστρέφω γιατί σου ανήκει δικαιωματικά.

        Υ.Γ Όσα nickname και να αλλάξεις, η χολή και η μαυρίλα σου προς την Ελληνική συμμετοχή είναι τόσο φανερή που δεν μπορείς να κρυφτείς.

  5. Νομίζω ότι η Κύπρος θα έπρεπε να πάει πέρσι με μπαλάντα και άντρα για να μη ταυτιστεί καθόλου ο κόσμος με Φουρειρα και dance song. Και φέτος να πήγαινε η Ταμτα με κάποιες μικρές διαφορές, θεωρώ ότι της στοίχισε η σύγκριση

  6. Εσενα που σε λενε ”μπραβο Κυπρο” σε πληρωνουν για να τα πεις αυτα?Το καταλαβαμε εισαι Κυπριος,καλα κανεις και στηριζεις την πατριδα σου.

    Οσο για την Κυπρο,λιγο εχουν παρει τα μυαλα τους αερα…..περσι την Ταμτα την εκαψαν…φετος παιρνουν ενα παιδακι που δεν εχει κανενα εκτοπισμα απολυτως και δεν τον γνωριζει κανει στην Γερμανια……απο το Voice της Γερμανιας ηταν απο τους πρωτους που εφυγαν…..και τωρα ενας σκηνογραφοςαπο την Αυστρια……πολλη προσπαθεια να φανει οτι κανουν ψαγμενες επιλογες αλλα δεν υπαρχει hype…..το να εισαγεις μαζικα τραγουδιστες και συνεργατες δεν ειναι δυσκολο….το χανουν οι Κυπριοι στην υπερπροσπαθεια οπως περσι με την Ταμτα…ενω με την Φουρειρα εγινε αυθορμητα,κανεις δεν το περιμενε και εκανε επιτυχια….για καποιο λογο η Κυπρος νομιζει οτι της χρωστανε μια νικη…..σε αυτον τον διαγωνισμο κανεις δεν χρωσταει σε κανεναν..ας χαμηλωσουν καποιες μυτες…..μεχρι στιγμης η Κυπρος ακολουθει πορεια Βουλγαριας…ενα μικρο μπαμ και τωρα ξεφουσκωνει….αντε γιατι πολλα μας τα ειπατε….φιλικά

  7. Η Κύπρος δινει περισσοτερα λεφτα για το θεσμο και ως εκ τουτου τα τελευταια χρονια πάει καλύτερα από εμάς, γιατί απλά την ενδιαφέρει περισσότερο… Γιατί να μας τσούζει δηλαδή αυτό? Με δανεικά από εμάς το κάνουν? Καλή επιτυχία στους γείτονες λοιπον, εν αναμονεί του τραγουδιού τους!

  8. Πραγματικά διαβάζω τα σχόλια ορισμένων και ένα έχω να πω…Αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα κόλλαγε όλη η χώρα! Προτού ειπωθεί οτιδήποτε, να αναφέρω πως ναι, είμαι Κύπριος αλλά θεωρώ τον εαυτό μου εξίσου Έλληνα.

    Το γεγονός ότι η Κύπρος δίνει λεφτά για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό με σκοπό να τα πάει καλά, μόνο ως θετικό μπορώ να το χαρακτηρίσω και μπράβο στο ΡΙΚ, μαγκιά του να ρίχνει το χρήμα που υπάρχει διαθέσιμο από μεριάς του και να εμπιστεύεται επαγγελματίες, είτε αυτοί είναι ντόπιοι είτε ξένοι. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού πηγάζει αυτή η εχθρική συμπεριφορά από κάποιους, πραγματικά ξεκολλάτε. Λες και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν ξένους να εμπλέκονται στις συμμετοχές τους. Στο κάτω κάτω, μία επιτυχία της Κύπρου είναι σαν επιτυχία της Ελλάδας και όταν η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε το 2005, δε θυμάμαι κανέναν Κύπριο να είπε το οτιδήποτε αρνητικό ή να τον έτσουξε. Αλλά βέβαια, για πολλούς εδώ μέσα από ό,τι φαίνεται πρέπει η Ελλάδα να είναι πάντα 1η και η Κύπρος στην από πίσω και επειδή τα τελευταία χρόνια το σκηνικό έχει αλλάξει, κάποιους τους έπεσε βαρύ. Είναι όπως την έννοια της ‘πραγματικής φιλίας’ – όταν κάποιος είναι πραγματικός σου φίλος, δε θα φανεί στα δύσκολα αλλά θα χαρεί με τη χαρά σου, θα γιορτάσει στην επιτυχία σου και δε θα σε κοιτάξει με φθόνο. Δε σημαίνει βέβαια ότι η Κύπρος θα πάει καλύτερα από την Ελλάδα και φέτος απλά και μόνο λόγω των ονομάτων πίσω από τη συμμετοχή της αλλά κάποιοι το έχετε πάρει ολίγον τι ως δεδομένο. Αυτός ο κομπλεξισμός κάποιων είναι που δε μας αφήνει να εξελιχθούμε…

    • Πες τα! Στην Κύπρο, όταν η Ελλάδα διένυσε τις χρυσές εποχές με Ρουβά, Παπαρίζου, Βίσση, Καλομοίρα, ήμασταν όλοι μαζί τους, δεν μας ενδιέφερε καν τι στέλναμε εμείς. Δυο χρόνια έτυχε να πάμε λίγο καλύτερα (κι αυτό επειδή οι ίδιοι ήταν ανάξιοι να αξιοποιήσουν τα μεγάλα ονόματα της ποπ που μεσουρανούν στη χώρα) και πέσανε να μας φάνε. Πόσο κόμπλεξ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ