?? ΚΥΠΡΟΣ: “Θα είμαι αυθεντικός στη σκηνή της Eurovision γιατί δεν μπορώ να υποκρίνομαι”!

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του ΡΙΚ “Happy Hour” με τον Ανδρέα Γιόρτσιο μίλησε για πρώτη φορά ο φετινός εκπρόσωπος της Κύπρου στο Ρότερνταμ  Sandro.  Ο συμπαθέστατος και χαμογελαστός Sandro αποκάλυψε ότι δεν ήταν όνειρο του να βρεθεί στη Eurovision από μικρός αλλά του άρεσε σαν ιδέα μετά την συμμετοχή του στο The Voice της Γερμανίας από όταν άρχισε να συζητιέται έντονα το όνομα του. Με καταγωγή από την Ζάκυνθο (η μητέρα του) και από την Γερμανία (γεννημένος στην Αμερική ο πατέρας του) ο συμπαθέστατος Sandro δήλωσε:

Είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω την Κύπρο! Είναι φανταστικό! Όνειρο!

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο New Wave festival η οποία ήταν πολύ σημαντική αφού πρώτη φορά τραγούδησε σε τόσο μεγάλο κοινό και τόσο μεγάλη σκηνή. Παρόλα αυτά  νιώθει άγχος που θα βρεθεί στη σκηνή της Eurovision μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών αλλά ταυτόχρονα  για τον ίδιο θα είναι μία τεράστια ευκαιρία από την οποία θα αποκομίσει πολλές εμπειρίες και σίγουρα θα το διασκεδάσει! 

Η πρώτη συζήτηση για το ότι η Κύπρος ενδιαφέρεται για τον Sandro έγινε με τον Ηλία Κοκοτό όπως αποκαλύπτει ο ίδιος:

Ήμουν πολύ χαρούμενος! Έμεινα άφωνος! Δεν ήξερα τι να απαντήσω!

Όσο για το όμορφο νησί της Κύπρου δήλωσε:

Είμαι εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος. Έχω επισκεφτεί πολλές χώρες αλλά η Κύπρος είναι η πιο όμορφη χώρα στην οποία έχω πάει. Είμαι Έλληνας, αλλά αυτή η χώρα με ενθουσίασε πολύ! Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και με τιμά η πρόσκληση που μου έγινε για να εκπροσωπήσω τη Κύπρο. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που έφτασα εδώ.

Δηλώνει φαν της Eurovision αν και δεν την παρακολουθεί φανατικά τα τελευταία χρόνια. Από μικρός ήθελε να γίνει τραγουδιστής.

Άκουγα πολύ rock μουσική (linkin park). O πατέρας μου αγαπούσε την rock and roll  μουσική και η μητέρα μου την pop, RnB/Soul και Ελληνική μουσική φυσικά. Στα 14 μου δημιούργησα την πρώτη μου μουσική rock μπάντα για την οποία άρχισα να γράφω και τα πρώτα μου τραγούδια.

 

Ενώ από τις συμμετοχές τις Κύπρου μέχρι τώρα στο διαγωνισμό:

μου άρεσε πολύ η Ελένη Φουρέιρα αλλά και η Τάμτα. Amazing job!!!

Αναφορικά με το τι ύφος τραγουδιού θα ερμηνεύσει το Μάιο στο Ρότερνταμ, αποκάλυψε:

Δεν έχει σημασία για μένα αν θα είναι χορευτικό τραγούδι ή μπαλάντα. Από τη στιγμή που το τραγούδι μου θα το νιώθω από την καρδιά μου και θα αγγίζει τον κόσμο δεν με ενδιαφέρει τι θα είναι. Το τραγούδι προέρχεται από ένα πολύ ευαίσθητο και ειλικρινές σημείο και πρέπει να αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων.

Τελειώνοντας αυτή την πρώτη συνέντευξη ο Sandro έδωσε μία υπόσχεση στο κοινό της Κύπρου:

Θα τα δώσω όλα στη σκηνή της Eurovision! Είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω την Κύπρο αλλά και την σημαία της χώρας. Θα είμαι αυθεντικός στη σκηνή γιατί δεν μπορώ να υποκρίνομαι. Θα πέθαινα πάνω στη σκηνή της αν χρειαζόταν. Θα τα δώσω όλα σαν να είναι η τελευταία μου εμφάνιση. Είναι μία μοναδική εμπειρία την οποία απλά στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να την έχουμε χαρεί όλοι μας!

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Sandro στον Ανδρέα Γιόρτσιο.

[Πηγή: Happy Hour / ΡΙΚ]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανεξαρτήτως του εαν διαφωνώ με την ιδέα εκπροσώπησης της Κύπρου από τον Σάντρο (και τον κάθε Σάντρο του δείνα the voice) οφειλουμε να πουμε πως ειναι αναμφισβήτητα συμπαθέστατος κ γλυκύτατος

  2. Εντωμεταξύ που ειδανε μερικοι οτι μιλαει απταιστα τα ελληνικα….. Δε μπορω να καταλαβω. Συγγνώμη αν εγινα λιγο κακος αλλα….. Αντε να δουμε τι λεει τωρα και αυτη η Στεφανια

  3. Περίμενα ότι θα έβλεπα κάτι εξαιρετικό εμφανισιακά. Ένα αδιάφορο τυπάκι του σωρού, από αυτά που βλέπεις εκατοντάδες στον δρόμο.

  4. Η πλάκα είναι ότι, είτε προσπαθεί να μιλήσει ελληνικά, είτε αγγλικά, πάλι ακούμε λεξιλόγιο του νετφλιξ. Θεέ μου, σε λίγο καιρό όλοι με emojis θα εκφράζονται. Δεν μου γέμισε το μάτι εξ αρχής.

  5. Είστε απαίσιοι. Αντί να του ευχηθείτε καλή επιτυχία τον κράζετε χωρίς να τον ξέρετε.
    Το μόνο που σας νοιάζει είναι αν θα μπούμε 10δα.

  6. Τι λεξιλόγιο του Netflix και Disney+ λέτε μερικοί; Δηλαδή τι θέλετε, να μιλάει σαν καθηγητής πανεπιστημίου για να σας γεμίσει το μάτι; Ο άνθρωπος μεγάλωσε στη Γερμανία και μητρική του γλώσσα είναι τα Γερμανικά, οπότε λογικό να μην μπορεί να εκφραστεί 100% άπταιστα σε άλλες γλώσσες. Εγώ μια χαρά τα βρίσκω και τα Αγγλικά και τα Ελληνικά του και μπράβο του που τα έμαθε. Πόσοι από εσάς που τον κρίνετε μπορείτε να μιλήσετε άπταιστα έστω και μια ξένη γλώσσα;

    • Μίλω άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και καταλαβαίνω τα βασικά Γαλλικά. Και όχι, δεν χρησιμοποιώ τη λέξη “amazing” δέκα φορές το λεπτό σε μία συνέντευξη του ενός τετάρτου. Εντάξει, τραγουδιστής είναι, δεν έχουμε απαιτήσεις. Για να τραγουδά τον προσλάβαμε όχι για να μας εκπροσωπήσει στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά όχι να μας τη λέτε και από πάνω. Άθλια έκφραση, και γενικότερα κακή συνέντευξη.

  7. Oκ ήταν! Τίποτε το εντυπωσιακό βέβαια, αλλα γαι αρχη, καλα τα ειπε! Τωρα ξεκιναει αλλωστε! Και μου είναι εντελώς αδιάφορο πως φαίνεται εκτός σκηνής! Πως ειναι και με τι μοιάζει! Την Παπαριζου και την Φουρειρα που εχω δει εξω, μου φάνηκαν δυο συνηθισμένα κορίτσια, αδιάφορα μην σας πω…Και η δεύτερη ειδικά πάνω στην σκηνή…μεταμορφώνεται!

    Αυτο μας νοιάζει, πως θα είναι στην σκηνή της ΕV για τα 3 και λεπτά που του αναλογουν! Για αυτά τα τρία λεπτά θα τον ψηφίσουν η οχι! Όλα τα αλλά είναι απλά, κακίες, κομπλεξισμοι και μεζερια…

    Που κάποιοι τα έχετε εδώ και χρόνια βέβαια, άπω την εποχή του Fuego! Aλλα…τώρα το έχετε καταπιεί και το κάνετε γάργαρα!

    Καλη επιτυχία στον Sandro και την Κύπρο!

    • Άστα, και τη Lady Gaga να έφερνε το ΡΙΚ να τους εκπροσωπήσει, πάλι κάποιοι θα γκρίνιαζαν ότι “δεν έχει καμια σχέση με την Κύπρο” και “δεν ξέρει Ελληνικά.” Τέλοσπαντων… Καλή επιτυχία στον Sandro και στην Κύπρο, εύχομαι να σκίσει!

  8. Αν το ΡΙΚ μας έφερνε την Lady Gaga θα σιωπούσαμε… μας έφερε όμως έναν παντελώς άγνωστο ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Κύπρο, καμία καριέρα πίσω του και καμιά δισκογραφία. Και όλα αυτά την στιγμή που υπάρχουν ΠΟΛΛΑ εγχώρια ταλέντα του ιδίου ή και ψηλότερου επιπέδου (βλέπε Μεταξάς για παράδειγμα). Είναι λογικό λοιπόν να μην τον θέλουμε τον ΓερμανοΑμερικάνο. Και αλήθεια, με βάση ποιά κριτήρια επιλέγηκε ο συγκρεκριμένος άραγε; Ποιές γνωριμίες έχει;

    • Αυτά λέγατε όταν ανακοίνωσαν την Φουρέιρα το 2018. Οι περισσότεροι εδώ μέσα την έκραζαν ότι δεν είναι Κύπρια και ότι θα πατώσει με την Κύπρο.

      Ούτε ο Duncan ήταν κάποιος πασίγνωστος στην Ολλανδία, αλλά κέρδισε. Η Τζαμάλα και ο Σαλβαντόρ Σομπραλ ήταν άγνωστοι στις χώρες τους επίσης πριν νικήσουν. Μέχρι και τα τραγούδια τους ήταν εκτος δεκάδας πριν τις πρόβες.

      Τουλάχιστον περιμένετε να ακούσετε τα τραγούδια πρώτα και μετά να κρίνετε.
      Η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα χωρίς συμμάχους (εκτός Ελλάδας) και με μικρό μπάτζεντ. Εγώ πιστεύω οτι η αλλαγή τακτικής για φέτος είναι καλή μιας και τράβηξε τα φώτα τις δημοσιότητας τα τελευταία 2 χρόνια. Κάτι τέτοιο θα εκτιμηθεί από τους Ευρωπαίους.

      Μπράβο στην Κύπρο που δοκιμάζει κάτι καινούριο και δίνει την ευκαιρία σε ένα νέο καλλιτέχνη να αναδείξει το ταλέντο του. Φωνή έχει, εμφάνιση έχει, αν του γράψουν και ένα καταπληκτικό τραγούδι τότε η 10άδα είναι σίγουρη.

    • Και η Celine Dion παντελώς άγνωστη ήταν το 1988 και καμια σχέση δεν είχε με την Ελβετία που εκπροσωπούσε.

      • Δεν μας νοιάζει (και τόσο) που δεν είναι απ’ τα μέρη μας. Μας νοιάζει που δεν μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί του. Η Φουρέιρα και η Τάμτα αλλοδαπές επίσης, είχαν εδώ μια άλφα καριέρα. Τις ξέραμε, τις αγαπούσαμε, είχαν το κοινό τους. Δεν είναι ρατσιστικό το θέμα. Είναι θέμα να αισθάνεσαι ότι στέλνεις κάποιον άνθρωπο που χαίρει ήδη γενικής αποδοχής και απήχησης στη χώρα που εκπροσωπεί. Μπορεί να έρθει και πρώτος, μακάρι, θα τον αγαπήσουμε τότε και θα ανακαλέσουμε. Προς το παρόν, όμως, κρατούμε μικρό καλάθι. Και αν κρίνουμε από το ρεπερτόριο του, πάμε για άλλη μια “σουηδική” συμμετοχή που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την οποιαδήποτε χώρα και δεν προβλέπεται να αφήνει το παραμικρό στίγμα. Ας περιμένουμε το τραγούδι όμως. Τραγούδια διαγωνίζονται και όχι τραγουδιστές.

  9. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ: ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΥΡΕΙΡΑ…ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ LAST YEAR ΠΟΥ ΛΕΝΕ…ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…..ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ…ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΡΣΗ ΒΛΕΠΩ….ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ…… ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΘΕΜΑ…Η ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΦΑ…ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ..ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΗ ΝΙΚΗ..ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ