ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 95 υποψήφιες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό!

Η Λευκορωσία όπως ήδη γνωρίζουμε, αποφάσισε να διεξαγάγει και φέτος εθνικό τελικό για την επιλογή του εκπροσώπου της. Στις 17 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τον εθνικό τελικό. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των υποψηφίων καθώς ο κρατικός φορέας, BTRC, έλαβε 95 υποψήφιες συμμετοχές για τον τελικό. Οι υπεύθυνοι του καναλιού θα κάνουν μια αρχική προ-επιλογή και θα καταλήξουν σε λίστα τραγουδιών που ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2020. Οι αντίστοιχοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το τραγούδι τους σε live ακρόαση με πιθανή ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2020, σε διαδικτυακή μετάδοση από την ιστοσελίδα του καναλιού. Από τις live ακροάσεις θα προκύψουν 12 φιναλίστ, ανάλογα με τις ψήφους της εσωτερικής κριτικής επιτροπής.

Μεγάλη εφημερίδα της χώρας αναφέρει ότι στις 95 συμμετοχές συναντάμε παλιούς γνώριμους εθνικών τελικών, όπως οι Angelika Pushnova, Alen Hit, AURA, Janet, NAPOLI, Vitaly Voronko και Alexey Gross.

Ο εθνικός τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια Belarus 1 και Belarus 24 το αργότερο μέχρι τις 6 Μαρτίου 2020. Ο νικητής θα αποφασιστεί με μικτό σύστημα ψηφοφορίας επιτροπής-κοινού, σε αντίθεση με το 2019 όπου η επιλογή έγινε μόνο με τις ψήφους της επιτροπής.

Ο Vitaly Voronko είχε τερματίσει στην τελευταία θέση το 2015 στον εθνικό τελικό. Το 2019 προσπάθησε ξανά με το τραγούδι “Potato aka Бульба” αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον διαγωνισμό. Φαίνεται όμως να μην το βάζει κάτω, καθώς έχει ήδη καταθέσει τραγούδι για τον φετινό εθνικό τελικό της χωράς.

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Λευκορωσίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

πηγή: eurovoix.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ