?? ΒΕΛΓΙΟ: “Release me” θα ερμηνεύσουν οι Hooverphonic στον διαγωνισμό της Eurovision 2020!

Η πρώτη συμμετοχή που επιβεβαιώθηκε για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision ήταν εκείνη του εκπροσώπου του Βελγίου. Την 1η Οκτωβρίου 2019, ο φλαμανδικός τηλεοπτικός σταθμός VRT , ανακοίνωσε μέσω προγραμματισμένης εκπομπής ότι οι Hooverphonic, έλαβαν το χρίσμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Πριν από λίγο, μέσω ειδικής εκπομπής στο VRT, παρουσιάστηκε το τραγούδι που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα για τη Eurovision. Το τραγούδι λέγεται “Release me” και είναι σύνθεση των ιδίων.

Οι Hooverphonic

Τα λόγια για τους Hooverphonic περιττεύουν. Ιδρύθηκαν το 1995 και έκτοτε γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία με συναυλίες ανά τον κόσμο. Ο Alex Callier, ο Raymond Geerts και η Luka Cruysbergh, η καινούρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος η οποία κέρδισε την πέμπτη σεζόν του Voice αποτελούν την τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος. Μεγάλη τους επιτυχία το “Mad about you”.

Όπως δήλωσαν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στον OGAE Greece τον περασμένο Δεκέμβριο στα πλαίσια συναυλίας τους στην Αθήνα, είναι και οι ίδιοι υποστηρικτές του διαγωνισμού και πάντοτε έβλεπαν με καλό μάτι τη συμμετοχή τους σε αυτόν. Φέτος, ο Alex Callier, ιδρυτής του συγκροτήματος, ένιωσε ότι είχε στα χέρια του το κατάλληλο τραγούδι για το διαγωνισμό σε αντίθεση με τις προηγούμενες (αρκετές φορές είναι η αλήθεια) που του έγινε αντίστοιχη πρόταση.

To “Release me

Το “Relase me” κυκλοφόρησε σήμερα, βάσει του αρχικού προγραμματισμού της βελγικής αποστολής, παρόλο που ήταν ήδη έτοιμο εδώ και καιρό. Η μπάντα εκμεταλλεύτηκε αυτό το χρονικό διάστημα ώστε να τελειοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα. “Strings and voice”, μας είχαν δηλώσει τότε ότι είναι το χαρακτηριστικό του τραγουδιού και όντως από το πρώτο άκουσμα οι προσδοκίες των υποστηρικτών του συγκροτήματος επιβεβαιώθηκαν. Η σκηνή της Eurovision θα υποδεχτεί τον τυπικό ήχο της βελγικής μπάντας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως διακρίνουμε όντως το “σκοτεινό” χαρακτήρα πως μα είχε υποσχεθεί ο Alex Callier, ενώ ξεχωριστό ρόλο φαίνεται πως έχει το κοινωνικό μήνυμα των στίχων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Βέλγιο θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision, επιδιώκοντας να προκριθεί στον τελικό μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα- αποκλεισμούς στον τελικό.

Πως σας φαίνεται το “Release me”;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2020!

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2020!

  • Μέσος Όρος Βαθμολογίας Αναγνωστών / Visitors Average Score : 6.20   (Last Update: 18/02/2020)
Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή του Βελγίου; / How do you rate the Belgian entry?
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πολύ μελωδικό και βγάζει ωραία vibes, αλλά μου φαίνεται επαναλαμβανόμενο χωρίς κορύφωση..περίμενα περισσότερα από το Βέλγιο..

    Εν τω μεταξύ μου θυμίζει πολύ κάποιο τραγούδι αλλά δε μπορώ να θυμηθώ ποιο..

  2. Εμ, όταν θες Hoovephonic τί περιμένεις ότι θα πάρεις; Ένα άνευρο, μονότονο πράγμα επί τρία λεπτά. Κανένα χρώμα στη φωνή της, καμία εναλλαγή, για μία κάποια κορύφωση ούτε λόγος.

    Είμαστε στη χρονιά των επίπεδων, αδιάφορων και άχρωμων τραγουδιών, είναι προφανές πια.

    • Αυτό σκεφτόμουν κ εγώ. Γενικά πολύ low/mid tempo. Βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν άρα δεν μπορούμε να έχουμε μια γενικευμένη εικόνα. Πάντως αν κινηθεί η πλειοψηφία σε αυτά τα επίπεδα, η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη γιατι θα έχει ένα από τα λίγα πιο ανελαστικά τραγούδια και θα ξεχωρίσει. Ιδίως δε αν ειναιαρκετά καλό, τότε τα δυο παραπάνω στοιχεία θα μας δώσουν μια πλ καλή θεση

  3. Όμορφος, τυπικός Hooverphonic ήχος.
    Θα μπορούσε κάποιος βέβαια να τους προσάψει την… “έλλειψη του στοιχείου της έκπληξης”.
    Καλή επιτυχία.

    Μέχρι στιγμής…

    01. Λιθουανία
    01. Ιταλία
    03. Βέλγιο
    04. Αλβανία
    05. Νορβηγία
    06. Αρμενία
    07. Αυστραλία
    08. Τσεχία
    09. Λετονία
    10. Ισπανία
    11. Γαλλία

  4. Τι ανευρο πραγμα ειναι αυτο; Ειχα μεγαλες προσδοκιες γι αυτην την συμμετοχη. 5αρακι και πολυ του ειναι. Μεχρι τωρα μονο η Λετονια και η Λιθουανια εχουν “κατι”.

  5. Πολύ κρίμα . Δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι δεν θα τους σώσει ούτε η καριέρα που έκαναν στη δεκαετία του 90 με 00 ούτε το γεγονός ότι γίνεται στη γειτονική Ολλανδία που είχαν μεγάλο ρεύμα . Πολλή απογοήτευση . Ελπίζω – λέμε τώρα – σε ένα θαύμα . Να βγουν αύριο και να μας πουν «πλάκα κάναμε, άλλο τραγούδι θα στείλουμε «

  6. Αρκετά καλό αλλά σίγουρα οχι για νίκη
    31 χωρες,έχουν πει πότε θα δημοσιεύσουν το τραγούδι τους,πότε θα είναι ο τελικός του,ενώ 11 το έχουν ήδη κάνει

    Έχουμε καμια ενημερωση για Αζερμπαιτζαν,Σαν Μαρινο,Κυπρο,Βουλγαρία κτλπ;

  7. Το κομμάτι είναι πιστό στο μουσικό στυλ των Hooverphonic. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει. Πιο πολύ μου κάνει σαν ένα κομμάτι που θα συμπλήρωνε τον δίσκο τους παρά το ότι θα ήταν το χιτ του δίσκου. Με λίγα λόγια δεν ξέρω αν κάνει για διαγωνισμό, έναν οποιονδήποτε διαγωνισμό πολύ δε περισσότερο την Γιουροβίζιον. Εμένα μ’ αρέσει και είναι στα ακούσματα μου αλλά δεν ξέρω αν θα ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλες συμμετοχές. Και εννοώ για 5αδα ή δεκάδα γιατί τελικό νομίζω περνάει άνετα με ένα ωραίο σκηνικό που θα σου μεταφέρει την ατμόσφαιρα του κομματιού.

  8. Λατρεύω την ατμόσφαιρα γλυκιάς μελαγχολίας που δημιουργούν. Για να σοβαρευτούμε λίγο, μαζί με τη Λιθουανία και την Ιταλία είναι τα τρία πραγματικά τραγούδια που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής.

  9. Ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα, ένα μελωδικό χαλαρωτικό κομμάτι. Δεν είναι όμως για αρένα, ειδικά για Eurovision . Θα χαθεί μες στον σωρό. Ειδικά στον ημιτελικό που συμμετέχει, μαζί με τα μεγαθήρια της Eurovision. Μου θυμίζει κάπως της Λεττονίας πέρυσι. Ίσως κάτι να τσιμπήσει από επιτροπές αλλά στο κοινό δεν νομίζω ότι θα κάνει αίσθηση και λυπάμαι που το λέω αλλά μάλλον πρόκειται για έναν non qualifier.
    Το Βέλγιο διήνυσε μια καλή δεκαετία και φάνηκε πως μετά το ’15 είχε βρει τον δρόμο του, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει κοιλιά. Πιστεύω πάντως ότι μες στην δεκαετία που ξεκίνησε θα έρθει και η πολυπόθητη δεύτερη νίκη του, αλλά σίγουρα όχι φέτος.
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ