?? ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖAΝ: Είναι επίσημο! Η Samira Efendi στο Ρότερνταμ!

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο μας άρθρο πριν από λίγες ημέρες, η Samira Efendi είναι η εκλεκτή του iTV που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στο Ρότερνταμ! Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει δεν έγινε γνωστό αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το ακούσουμε αρχές Μαρτίου!

H ίδια σχολίασε την επιλογή της μέσω ανάρτησης της στο Instagram:

“Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που εκπροσωπώ το Αζερμπαϊτζάν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision φέτος. Σας ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε μένα και με στηρίζουν! Θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μια αξέχαστη εμφάνιση. “

Η Samira είναι δημοφιλής μουσικός του Αζερμπαϊτζάν που σπούδασε μουσική στο Asaf Zeynally Music College (Εθνικό Ωδείο Αζερμπαϊτζάν) στο Μπακού. Έχει προσπαθήσει να εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν ξανά στο παρελθόν, καθώς συμμετείχε το 2014 στο Böyük Səhnə (The Big Stage), όπου τερμάτισε τρίτη. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα show New Star, The Voice Azerbaijan και Silk Way Sta. Η Samira επιλέχθηκε μεταξύ πέντε φιναλίστ από μια διεθνή ομάδα ειδικών στη μουσική. Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ ήταν οι Ləman Dadaşova,  Elvin Novruzov,  Cəbrayıl Rəsulov και  Riyad Abdulov.

Η Samira θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 12 Μαΐου.

Το Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision

Azerbaijani flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 2008
  • Συμμετοχές ως 2019: 12
  • Παρούσα στον Τελικό: 11
  • Νίκες: 1 (2011«Running Scared» – Ell & Nikki)
  • Τελευταία θέση: 

Μείνετε στον OGAE Greece για την ανακοίνωση του τραγουδιού της Samira αλλά και για όλα τα νέα του αγαπημένου μας διαγωνισμού!

[Πηγή: OGAE Azerbaijan / wiwibloggs]
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ