ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖAΝ: Ακούστε τη συμμετοχή της Samira Efendi για το Ρότερνταμ!

Η χώρα της φωτιάς αποφάσισε και φέτος τη συμμετοχή της για το Ρότερνταμ να την κάνει με εσωτερική επιλογή. Η Samira Efendi, που και στο παρελθόν προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη χώρα, ήταν η εκλεκτή του iTV. Πριν από λίγο κυκλοφόρησε επίσημα στο Youtube το τραγούδι της για το Ρότερνταμ. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Cleopatra” και μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω video.

H Samira

Η Samira είναι δημοφιλής μουσικός του Αζερμπαϊτζάν που σπούδασε μουσική στο Asaf Zeynally Music College (Εθνικό Ωδείο Αζερμπαϊτζάν) στο Μπακού. Έχει προσπαθήσει να εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν ξανά στο παρελθόν, καθώς συμμετείχε το 2014 στο Böyük Səhnə (The Big Stage), όπου τερμάτισε τρίτη. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα show New Star, The Voice Azerbaijan και Silk Way Sta. Η Samira επιλέχθηκε μεταξύ πέντε φιναλίστ από μια διεθνή ομάδα ειδικών στη μουσική.

Η Samira θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 12 Μαΐου.

Πως σας φαίνεται το “Cleopatra”;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2020; / How do you rate the Azeri entry in Eurovision 2020?

Το Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision

Azerbaijani flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 2008
  • Συμμετοχές ως 2019: 12
  • Παρούσα στον Τελικό: 11
  • Νίκες: 1 (2011«Running Scared» – Ell & Nikki)
  • Τελευταία θέση: 

Μείνετε στον OGAE Greece για όλα τα νέα του αγαπημένου μας διαγωνισμού!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λένε ότι δεν είναι αυτή η συμμετοχή του Αζερμπαιτζάν. Και ελπίζω να ισχύει.
    (Το τραγούδι αυτό το ήθελε και το Σαν Μαρίνο, το πήρε το Αζερμπαιτζάν, αλλά αποφάσισαν τελικά ότι δεν τους έκανε)

  2. Δεν είναι κακό αλλά ούτε κάτι το ιδιαίτερο .Εχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά σε κάποια σημεία χάνεται εντελώς.Αυτη η φωνή πριν το ρεφρέν για παράδειγμα ήταν μια αρκετα λανθασμένη επιλογή.Σε γενικές γραμμές όμως υπερτερεί αρκετών τραγουδιών φέτος.

  3. Cringe alert. Στα χνάρια του Cicciolina σε επίπεδο κριντζαρίσματος για τα δικά μου γούστα πάντα. Μετρήστε τα Lalala του κομματιού και κερδίστε πλούσια δώρα. Το γεγονός ότι μέχρι τα μέσα είναι ένα ποπ με ΦΟΥΛ ανατολίτικο έθνικ και μετά γίνεται ΛΑΤΙΝ μπορεί να με στείλει. Στο κλείσιμο ροκάρει και λίγο. Αχταρμάς από τους λίγους, ανταγωνίζεται Ισραήλ. Σαφώς και μπορεί να τα πάει πολύ καλά , δεν θα με εκπλήξει τίποτα φέτος.

  4. Άσχημα τα νέα για τη Στεφανία. Ευρέθη τσιφτετελο-ποπ καλύτερο, εντυπωσιακότερο, πιο σύγχρονο και πιο δυναμικό. Τώρα θα πρέπει όχι μόνο να πετάξει στη σκηνή, αλλά να εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα, μπας και…

    Y.Γ. To τραγούδι το διεκδικούσε και ο Άγιος Μαρίνος (εδώ η πολύ κατώτερη εκδοχή με τη Senhit https://www.youtube.com/watch?v=xH1tkC42Uh0 – και απόδειξη του πόσο αλλάζει ένα τραγούδι μία καλή παραγωγή), αλλά το Αζερμπαιτζάν έριξε τα εκατομμύριά του και το πήρε. Παρόλα αυτά, λέγεται ότι και αυτοί είχαν καταλήξει σε άλλο τραγούδι (το Scars), αλλά όταν είδαν το γενικό κλίμα της φετινής Eurovision και ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός στο πεδίο των ethnic pop τραγουδιών, κατέληξαν στο Cleopattttrrrra.

    • Κανένα από τα 2 δεν είναι τσιφτετελο-ποπ, αλλά τόσο φαίνεται ότι ξέρεις από μουσική που ότι έθνικ δεις προσπαθείς να το υποβιβάσεις επειδή δεν είναι στα ακούσματά σου. Τουλάχιστον μην το παίζεις ειδικός στα σχόλια, προσπαθώντας συνεχώς να την “πεις” στους άλλους.

  5. Πολυ μετριο,αντε να βγει κ η χαζομαρα της Ρωσιας να τελειωνουμε για φετος,καθολου καλη χρονια,τον νικητη θα τον φτιαξουν οι επιτροπες φετος.Ισλανδια,Βουλγαρια κ λιγοτερο Λιθουανια για νικητη.Μυριζομαι φετος οτι οι επιτροπες θα ξετρελαθουν με την Ισλανδια.Τελος παντων αν ειναι σωστοι ας δωσουν την νικη στην Βουλγαρια ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ.

  6. Ντάξει υπερπαραγωγή το video αλλά πως θα το παρουσιάσουν live; Στην σκηνή μπορούν να έχουν μέχρι 6 άτομα (δηλ την τραγουδίστρια + αλλους 5) και τα μισά θα πρέπει να κάνουν και τα φωνητικά. Δεν ξέρω πώς θα είναι το live, αλλά αν είναι καλό θα τα πάει καλά. Πάντως δεν μου έβγαλε winning vibes
    Καλή επιτυχία Αζερμπαϊτζάν!
    ΥΓ Αντε να δούμε κι η Ρωσία τι ετοιμάζει

  7. Πλάκα κανουν; Η Ελευθερία Ελευθερίου το 2020.
    Με το ίδιο απαίσιο τραγούδι.Κλεοπατρα εναντίον Αφροδίτης
    Αχταρμάς.
    Γιατί το Αζερμπαϊτζάν;

  8. Αρχίζει οκεί, λες για να δω πως πάει παρακάτω. Το pre chorus κατά την γνώμη μου είναι πολύ ωραίο. Φτάνει όμως στο ρεφρέν και λες “τι φάση;”. Το τρως και αυτό, άντε λίγο έθνικ, λίγο ποπ, λίγο κριντζ, eurovision είναι, το δέχεσαι. Αλλά όχι, μετά αποφασίζουν να του δώσουν μια πιο ροκ νότα γιατί δεν ήταν αρκετά αναποφάσιστο ως τραγούδι. Σε γενικές γραμμές για τον διαγωνισμό κουτσά στραβά λες οκει. Είναι πιασάρικο και θεωρώ ότι θα είναι διασκεδαστικό πάνω στην σκηνή. Κάτι σαν guilty pleasure. Αλλά για εκτός διαγωνισμού έτσι όπως είναι τώρα με τίποτα. Χρειάζεται αλλαγές, να φύγουν τα πολλά άχρηστα στοιχειά.
    Επίσης, για ακόμα μια φορά οι στοιχηματικές ότι να ναι, τόσο τους ενθουσίασε πια και το ανέβασαν αμέσως;

  9. Το έσωσαν από το απόλυτο cringe και την γελοιοποίηση αφαιρώντας το λάτιν part της αρχικής έκδοσης που είχε διαρρεύσει. Έχει μια cult αισθητική και μια έθνικ τρασίλα που αν το πήγαιναν στο τέρμα ίσως να είχε πιο ενδιαφέρον. Τα αναρίθμητα Lalalala μπορεί να μου διαλύσουν το νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με την χροιά της φωνής της τραφουδίστριας η οποία εμφανισιακά σε κάποια σημεία μου θυμίζει Βικτώρια Μπέκαμ και σε άλλα Κόνι Μεταξά. Τα σημεία του κομματιού με κάτι που ακούγεται σαν μυστηριακό κάλεσμα του πνεύματος του Μάμρα του Παντοτινού το αφήνω ασχολίαστο.

    Είναι μια συμμετοχή που μπορεί να τα πάει καλά στη γιουροβίζιον? Σαφώς και είναι. Με μια σκηνική παρουσία σαν αυτή https://youtu.be/k0Co9_hTCBM μπορεί και νίκη.

  10. Περιμένοντας… τη Ρωσία:

    01. Λιθουανία
    02. Ισλανδία
    03. Ελβετία
    04. Ιταλία
    05. Ουκρανία
    06. Βέλγιο
    07. Βουλγαρία
    08. Ρουμανία
    09. Λευκορωσία
    10. Ολλανδία

    11. Γερμανία
    12. Γεωργία
    13. Νορβηγία
    14. Αλβανία
    15. Αρμενία

    36. Σαν Μαρίνο
    37. Αυστρία
    38. Κύπρος
    39. Εσθονία
    40. Αζερμπαϊτζάν

  11. Οι στιχοι το απολυτο cringe, το τραγουδακι μετριο, ωραια η κοπελιτσα. Λιγο να το κουνησει καλουτσικα θα παει σε μια χρονια τιγκα στις μπαλαντες.

  12. Πρέπει να’πεσε σύρμα ότι ο διαγωνισμός θ ακυρωθεί, οπότε ξεσκαρτάρουν, δεν εξηγείται τόση σαβούρα μαζεμένη…

  13. Πέρα από τον κορωνοϊό, υπάρχει φέτος και ο “σαχλαμαροϊός ο γιουροβιζιονιστής”. Είναι μεταδοτικός, κολλάει κυρίως σε συνθέτες και μετά εξαπλώνεται σε όσους επιλέγουν τραγούδια για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Σε αρκετές χώρες (βλ. Σουηδία, Φινλανδία, Εσθονία κα), ο ιός ήταν κολλητικός και στο κοινό…
    Κρίμα Αζερμπαϊτζάν…

  14. Παιδια αυτο θα βλαψει το ελληνικο τραγουδι, οπως η Μαλτα θα βλαψει την αγευστη Σουηδια…

    • Δεν νομίζουν πως ποντάρουν στο ίδιο ακριβώς κοινό, τουλάχιστον όχι ηλικιακά και από ότι φαίνεται και οπτικά.

  15. Εμένα μου αρέσει πολύ παιδιά..αντε πια μπαλάντα και κακό φέτος. Λα Κλεοπάτττρααα
    1.Ελλάδα
    2.Αζερμπαϊτζάν
    3.Σερβία
    4.Μάλτα
    5.Λιθουανία
    6.Βουλγαρία
    7.Ισραήλ
    8.Αρμενία
    9.Ρουμανία
    10. Γαλλία (μόνο γιατί είναι κούκλος?)
    Αυτό είναι το τοπ 10 μου πάω να στοκαρω τον Γάλλο τώρα φιλάκια

  16. Το κοινό απογοητεύτηκε απο τις μπαλάντες φέτος και τώρα που βγήκε ενα dance κομμάτι πέφτουν όλοι να το φάνε
    Εμένα το τραγούδι θα είναι στη τελική μου πεντάδα,είναι έθνικ,είναι dance φέρνει ενα Αιγυπτιακό αέρα και δε με ενοχλεί που είναι απο αλλη χώρα, μιας και η Αίγυπτος δε συμμετέχει στη Eurovision,οποτε όλα καλά
    Το τραγούδι είναι πιο πιασάρικο απο το δικό μας και μπορεί να κάνει χαμό στη σκηνή
    Και έχει μπει και στις τάσεις στο Ελληνικό Youtube
    Καλή Επιτυχία!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ