?? ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ολοκληρώθηκε η δεκάδα του ”Eurovision: Australia Decides 2020”!

Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, η ανακοίνωση της τελικής δεκάδας των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο “Eurovision: Australia Decides 2020”, τον εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τη Eurovision του 2020, “παλεύοντας” φυσικά για το χρυσό εισιτήριο για το Ρότερνταμ.

Η διαδικασία της ανακοίνωσης των καλλιτεχνών, η οποία γινόταν σταδιακά σύμφωνα με το format, ξεκίνησε με την ανακοίνωση των δύο πρώτων ονομάτων, στις 7 Νοεμβρίου 2019. Έτσι, ένα μήνα μετά και κάτι ημέρες, μπορούμε να γνωρίζουμε όλοι την χρυσή δεκάδα που επιλέχθηκε από το SBS!

Ανάμεσα στα τέσσερα ονόματα που γνωρίζουμε σήμερα υπάρχει και μία εξαιρετική φωνή ελληνικής καταγωγής ενώ ο ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων παρουσιάζει δημοσίως και το υποψήφιο κομμάτι του για τη Eurovision 2020. Τέλος, ακόμη ένας, γνωστοποιεί τον τίτλο της συμμετοχής του αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους δημιουργούς του κομματιού, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι του θεσμού…

Τα τέσσερα ονόματα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το δεύτερο κατά σειρά “Eurovision: Australia Decides” είναι: 

  1. Diana Rouvas 
  2. Jack Vidgen
  3. Jordan Ravi
  4. Jaguar Jonze 

Ας τους γνωρίσουμε όμως αναλυτικά…

Jack Vidgen

O Jack Vidgen γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1997 στην Αυστραλία. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν συμμετείχε στον πέμπτο κύκλο του talent show “Australia’s Got Talent” κερδίζοντας μάλιστα και τη πρώτη θέση! Ακολούθησε ένα χρυσό συμβόλαιο με την Sony Music Australia με το πρώτο single με τίτλο “Yes I Am” να κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 2011. Ο πρώτος του ολοκληρωμένος δίσκος κυκλοφόρησε υπό τον ίδιο τίτλο λίγες μέρες μετά και έγινε χρυσός φτάνοντας στο #3 στα Αυστραλιανά charts. Ο νεαρός Vidgen έχει στο ενεργητικό του ακόμη έναν δίσκο με τίτλο “Inspire”. Το 2019 έλαβε μέρος στο “The Voice” της Αυστραλίας έχοντας για μέντορα τον Guy Sebastian (Eurovision 2015). Τερμάτισε στις Ημιτελικές φάσεις.

Σχετικά με το “Eurovision – Australia Decides 2020″ δηλώνει: 

Είμαι απίστευτα χαρούμενος που συμμετέχω στη διαδικασία αυτή και υπάρχουν στιγμές που αδυνατώ ακόμη να το πιστέψω! Είμαι τεράστιος fan της Eurovision οπότε η ευκαιρία που μου δίνεται να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον διαγωνισμό αυτό είναι τρομερή.”

Ο Jack Vidgen είναι και ο πρώτος από τους δέκα υποψήφιους καλλιτέχνες που παρουσιάζει ανοιχτά τη συμμετοχή του. Πρόκειται για μία μπαλάντα που έχει συνθέσει ο ίδιος μαζί με τον Andrew Lowden και έχει τίτλο “I Am King I Am Queen”.

Diana Rouvas

H Diana Rouvas γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1984 στο Σίδνεϊ, από Αυστραλιανή μητέρα και Έλληνα πατέρα! Ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής όταν ήταν τεσσάρων ετών ενώ άρχισε να γράφει τραγούδια όταν ήταν οχτώ! Στα 16 της μετακόμισε στις Η.Π.Α. προκειμένου να βελτιώσει τα ταλέντα της στο τραγούδι και τη σύνθεση. Το 2001, περιόδευσε στο πλευρό της Tina Arena ως backing vocalist σε Κίνα και Γαλλία! Το 2006 εκπροσώπησε την Αυστραλία στη μουσική γιορτή “G’day LA” στο Los Angeles με το τραγούδι της “Never said hello”. Το 2012 συμμετείχε στον πρώτο κύκλο του “The Voice” της Αυστραλίας. Έχοντας για μέντορα τον Keith Urban κατάφερε να φτάσει μέχρι τη 5η θέση. Φέτος (2019) επανήλθε στο παιχνίδι και με την σπουδαία ερμηνεία της στο ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι της Mariah Carey “Vision of love” να ξανακερδίσει μία θέση στο The Voice! Έχοντας για μέντορα αυτή τη φορά τον Boy George, η Diana κατάφερε να επικρατήσει στη κορυφή και να στεφθεί νικήτρια του talent show!

Σχετικά με το “Eurovision – Australia Decides 2020″ δηλώνει: 

Η Eurovision είναι ένα show που στέκεται σαν μία τεράστια ευκαιρία για οποιονδήποτε καλλιτέχνη και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχω στον εθνικό τελικό. Είμαι υπερήφανη ως Ελληνίδα/Αυστραλέζα που μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσω τη πλούσια κουλτούρα που διαθέτει η χώρα μου και θα νιώθω ιδιαίτερη τιμή εάν καταφέρω να υπερασπιστώ την Αυστραλία τελικά στον διαγωνισμό. Στη σκηνή θα είμαι ο εαυτός μου και θα παρουσιάσω σε τρία λεπτά όλη τη δουλειά που έχω κάνει τόσα χρόνια για να κυνηγήσω το όνειρό μου”.

Jordan-Ravi 

Ο Jordan-Ravi είναι κυριολεκτικά ο… ανερχόμενος της παρέας. Έχοντας σχεδόν πάντα συντροφιά τη κιθάρα του, ο Jordan-Ravi εκπροσωπεί τη πιο soul πλευρά της μουσικής. Μόλις 19 ετών, έκανε τη παρθενική εμφάνισή του στη τηλεόραση στις Η.Π.Α. όταν έλαβε μέρος στο talent show “America’s Got Talent”.

Σχετικά με το “Eurovision – Australia Decides 2020″ δηλώνει: 

H συμμετοχή μου στο “Eurovision – Australia Decides” θα είναι η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση στην Αυστραλία και νιώθω ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Θα ερμηνεύσω το κομμάτι “Pushing stars” το οποίο έχουν συνθέσει δύο περσινοί υποψήφιοι: ο George Sheppard και η Tania Doko. Νιώθω πολύ όμορφα που με εμπιστεύονται και μου δίνουν το τραγούδι τους. Θα βάλω τα δυνατά μου για το διαγωνιστικό κομμάτι αλλά πιο πολύ χαίρομαι που θα μοιραστώ τη σκηνή μαζί με τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες!”

Jaguar Jonze
Η Jaguar Jonze εκπροσωπεί την ηλεκτρονική μουσική σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια που αναμιγνύουν μουσικές κουλτούρες από διάφορους τόπους και εμπνεύσεις. Γεννημένη στη Ιαπωνία από Αυστραλό πατέρα και μητέρα από το Ταϊβάν, η Jonze κυνηγά το όνειρό της από μικρή. Η δισκογραφία μπήκε στη ζωή της αρκετά πρόσφατα ωστόσο τα κομμάτια της είναι από τα πιο αγαπημένα των Αυστραλιανών fm! Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας τιτλοφορείται “Rabbit Hole”.

Σχετικά με το “Eurovision – Australia Decides 2020″ δηλώνει: 

Για μένα το “Eurovision: Australia Decides” είναι μία ευκαιρία να δείξω στην Αυστραλία τι είδους καλλιτέχνης είμαι και για ποιο λόγο παθιάζομαι έτσι όπως παθιάζομαι. Και οι δέκα υποψήφιοι είμαστε πολύ ταλαντούχοι και θα είμαι περήφανη όποιος και από τους δέκα μας εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα στον διαγωνισμό. Το SBS έχει επιλέξει δέκα καλλιτέχνες που καλύπτουν πολλές υφές αναδεικνύοντας τη πολύπλευρη κουλτούρα που διαθέτει η Αυστραλία σα χώρα και είμαι πολύ μα πολύ χαρούμενη που αποτελώ μέρος αυτής της διαδικασίας!”

Η χρυσή δεκάδα του “Eurovision: Australia Decides 2020” έχει ως εξής:

(στις παρενθέσεις αναφέρονται οι τίτλοι των τραγουδιών) 

  1. Vanessa Amorosi 
  2. Casey Donovan
  3. Mitch Tambo
  4. iOTA
  5. Montaigne
  6. Didirri 
  7. Diana Rouvas
  8. Jack Vidgen (I Am King I Am Queen) 
  9. Jordan-Ravi (Pushing stars)
  10. Jaguar Jonze (Rabbit Hole)

Πληροφορίες για τα ονόματα 1-2 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, για τα ονόματα 3-4 ΕΔΩ και για τα ονόματα 5-6 ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε ότι ο εθνικός τελικός “Eurovision: Australia Decides 2020” θα διεξαχθεί σε δύο βραδιές: στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020. Η πρώτη βραδιά θα είναι “αφιερωμένη” στη κριτική επιτροπή ενώ η δεύτερη θα είναι ανοιχτή για το ζωντανό αλλά και τηλεοπτικό κοινό. Παρουσιαστές των shows θα είναι για ακόμη μία φορά ο Joel Creasey και η Myf Warhurst  ενώ ο τόπος και ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον εθνικό τελικό θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Gold Coast Convention and Exhibition Centre.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2020, στον OGAE Greece!

Πηγή: SBS Australia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ