?? ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Οι δύο επόμενοι υποψήφιοι του ”Eurovision: Australia Decides 2020”!

Η Αυστραλία έχει αποφασίσει και φέτος να ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή επιλογής του εκπροσώπου της για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ, η οποία δεν είναι άλλη από το γνωστό “Australia decides” (διαβάστε εδώ σχετικά)

Ήδη από τις 7 Νοεμβρίου, τα δύο πρώτα ονόματα του “Australia decides 2020” έγιναν γνωστά. Σήμερα, το SBS Australia έδωσε στη δημοσιότητα τους δύο επόμενους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη η οποία θα δώσει το χρυσό εισιτήριο για το διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ. Ο λόγος για τον Mitch Tambo και τον iOTA.

Με ένα μουσικό στιλ που συνδυάζει τους παραδοσιακούς ήχους και τη γλώσσα με τους σύγχρονους ρυθμούς και την παραγωγή, ο Mitch Tambo είναι μια νέα φωνή για μια γενιά που αναζητά μουσική που περικλείει πολιτισμούς.

Φορώντας στο κεφάλι του τα φτερά του Dhinawan και το λοφίο του Murray, ένα τοτέμ του λαού του, ο τραγουδιστής με έδρα τη Μελβούρνη τράβηξε την προσοχή νωρίτερα φέτος μέσω μιας σειράς αξέχαστων ζωντανών εμφανίσεων στο Got Talent της Αυστραλίας – συμπεριλαμβανομένης μιας συγκινητικής παρουσίασης “You Are the Voice” του John Farnham.

Ο ίδιος ο Mitch Tambo δήλωσε:

Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της Eurovision Australia Decides το 2020 και να έχω την ευκαιρία να παίξω στη μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου

ενώ ο Paul Clarke, δημιουργικός διευθυντής του Eurovision Australia Decides πρόσθεσε:

Η μουσική του Tambo φαίνεται τέλεια για την Eurovision. Τα τραγούδια της Eurovision συχνά συνδυάζουν στοιχεία παραδοσιακών και σύγχρονων ήχων, τα οποία θέλω να κάνω με τη δική μου μουσική. Το πιο σημαντικό είναι ότι φέρνει διαφορετικούς πολιτισμούς όλα κάτω από το φάσμα της μουσικής, το οποίο είναι ένα όμορφο πράγμα! “. Έχει προσωπικό χάρισμα 500 Watt, είναι σαν να συναντάς τον Robbie Williams. Αλλά το πιο σημαντικό, όταν τραγουδά είναι με μεγάλο πάθος και πνεύμα χωρίς αποκλεισμούς

Ο iOTA είναι τραγουδιστής / τραγουδοποιός, ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης συγγραφέας, συνθέτης και χρησιμοποιεί τη φωνή του σε voice over. Στα επιτεύγματα της σταδιοδρομίας του περιλαμβάνονται οι παραστάσεις στο Smoke & Mirrors, το Hedwig & το Angry Inch και το The Rocky Horror Show. O iOTA εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Mad Max: Fury Road και The Great Gatsby και έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ.Το μοναδικό και εξαιρετικό ταλέντο του έχει αναγνωριστεί με το βραβείο ARIA για το Καλύτερο άλμπουμ και τα τέσσερα βραβεία Helpmann, καθώς και με τα βραβεία Green Room και Sydney Theatre Critics ‘Awards.

Ο ίδιος δήλωσε για τη συμμετοχή του στο “Australia Decided 2020”:

Δεν είμαι ο τυπικός χαρακτήρας ενός μουσικού διαγωνισμού, αλλά με ενδιαφέρει ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision για το χρώμα και την κίνηση, τη μουσική και την παράσταση, το φως και τη σκιά, τη δημιουργικότητα και την έκφραση του εαυτού μου, το τραγούδι και την εμφάνιση μπροστά σε ένα ακροατήριο.

Για τη συμμετοχή του iOTA, o Paul Clarke δήλωσε:

Έχουμε στο μυαλό μας ένα υπέροχο τραγούδι και και μια συγκλονιστική παρουσία επί σκηνής, η οποία μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα αποδώσει άφθονη συγκίνηση, σε συνδυασμό με ένα “άγγιγμα” κακού και κινδύνου.

Υπενθυμίζουμε πως στο “Eurovision: Australia Decides 2020” θα διεξαχθούν δύο βραδιές, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020, με τη πρώτη βραδιά να είναι “αφιερωμένη” στη κριτική επιτροπή ενώ η δεύτερη ανοιχτή για το ζωντανό αλλά και τηλεοπτικό κοινό. Ο Joel Creasey και η Myf Warhurst θα είναι οι παρουσιαστές των shows θα είναι για ακόμη μία φορά. Το Gold Coast Convention and Exhibition Centre θα φιλοξενήσει και φέτος τον εθνικό τελικό.

Οι εναπομείναντες έξι υποψήφιοι του Eurovision Australia Decides 2020 θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2020, στον OGAE Greece!

[πηγή/φωτογραφία: SBS Australia]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ