?? ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ακόμη τέσσερα τραγούδια για το ”Eurovision: Australia Decides 2020”!

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου κατά του οποίου παρουσιάστηκαν τα πρώτα δύο τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας “Eurovision: Australia Decides 2020” για τη φετινή Eurovision, έρχονται στο φως της δημοσιότητας τέσσερις ακόμη υποψήφιες συμμετοχές.

Ο λόγος για τα τραγούδια των Casey Donovan, Mitch Tambo, iOTA και Diana Rouvas που φέρουν τους τίτλους “Proud”, “Together”, “Life” και “Can we make heaven” αντίστοιχα.

“Proud” – Casey Donovan 

Από το πρώτο στίχο που άκουσα μέχρι και το τελείωμα του “Proud” ένιωσα ερωτευμένη με το συγκεκριμένο τραγούδι. Μίλησε μέσα μου και αυτό ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να αισθανθώ σ’ αυτή τη δουλειά. Το “Proud” υπάρχει για να υπενθυμίσει στο κόσμο ότι πρέπει να αγαπάει ο κάθε ένας από εμάς τον εαυτό του, να αισθάνεται ο καθένας υπερήφανος γι’ αυτό που είναι, να είναι υπερήφανος τόσο για τα καλά όσο και τα κακά στη ζωή του και του να μαθαίνει να παλεύει να σηκώνεται ψηλά μετά από κάθε δυσκολία που τυχαίνει στη ζωή. Υπάρχουν στιγμές που ο ίδιος μας ο εαυτός μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας. Το “Proud” λοιπόν είναι ένας ύμνος αυτοεκτίμησης και αυτοαγάπης καθώς και αποδοχής του κάθε εαυτού μας”

Σύμφωνα με το κανάλι SBS Australia το κομμάτι της Donovan κατατέθηκε από τον δημιουργό του Justine Eltakchi.

Ακούστε το “Proud” της Casey Donovan εδώ:

“Together” – Mitch Tambo

Το “Together” είναι ένα πολύ σημαντικό τραγούδι για μένα. Είναι το αποκορύφωμα όλων όσων θέλω να κάνω στο χώρο της μουσικής. Είναι μία προσπάθεια να ενώσω με κάποιον τρόπο ανθρώπους όλων των ειδών, από διάφορες κουλτούρες και χώρες κάτω από ένα γενικότερο μήνυμα για αγάπη. Είναι πολύ βασικό το συναίσθημα αυτό στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε αυτή τη περίοδο. Θεωρώ πως είναι το πλέον κατάλληλο τραγούδι για έναν διαγωνισμό όπως η Eurovision μιας και η κεντρική ιδέα του ίδιου του θεσμού έχει να κάνει με την ένωση των ανθρώπων ασχέτως καταγωγής ή γλώσσας ή οτιδήποτε άλλο. Πραγματικά, ανυπομονώ να βγω στη σκηνή και να τραγουδήσω αυτό το τραγούδι για την Αυστραλία, για τον κόσμο όλο.”

Αξίζει να αναφερθεί ότι το “Together” είναι γραμμένο στα Αγγλικά αλλά και στη γλώσσα Gamilaraay (ή Kamilaroi), μία γλώσσα που μιλούσαν οι ιθαγενείς Gamilaraay που κατοικούσαν σε εκτάσεις από την Νέα Νότια Ουαλία μέχρι το νότιο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Ακούστε το “Together” του Mitch Tambo εδώ:

“Life” – iOTA
Μ’ αρέσει πολύ αυτό το τραγούδι. Έχει γραφεί από την Jesse Watt και το αγάπησα αμέσως. Πρόκειται για ένα κομμάτι που προκαλεί έμπνευση, δίνει ενέργεια, μεταδίδει θετικότητα και διασκεδάζει τον κόσμο. Ήταν μεγάλη μου χαρά που κατάφερα να κάνω δικό μου ένα τραγούδι που έγραψε κάποιος άλλος για μένα (συνήθως γράφω εγώ ο ίδιος τα τραγούδια μου) και εύχομαι ολόψυχα να το απολαύσει και ο κόσμος.”

Το “Life” είναι το δεύτερο από τα υποψήφια τραγούδια της Αυστραλίας που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής και έχει επίσημο video clip (σ.σ. το πρώτο ήταν το “I Am King I Am Queen” του Jack Vidgen).

Ακούστε το “Life” του iOTA εδώ:

“Can we make heaven” – Diana Rouvas

To “Can we make heaven” είναι ουσιαστικά εμπνευσμένο από τα μαθήματα που μας παραδίδει η ίδια η ζωή. Από όλα αυτά που μαθαίνουμε για να ξέρουμε πως να βελτιωνόμαστε, να δημιουργούμε, να είμαστε στην ουσία το φως στο σκοτάδι! Οι τελευταίοι μήνες ήταν και συνεχίζουν και είναι πραγματικά δύσκολοι για τους Αυστραλούς με τα τραγικά αυτά γεγονότα και είναι εκπληκτικά όμορφο ταυτόχρονα το να βλέπεις πως ενώνεται ένας ολόκληρος λαός προκειμένου να υποστηρίξει και να βοηθήσει ο ένας άνθρωπος τον άλλον. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα όσο είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Ακούστε το “Can we make heaven” της Diana Rouvas εδώ:

Με τις κυκλοφορίες των τεσσάρων αυτών τραγουδιών, έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τα έξι από τα συνολικά δέκα υποψήφια τραγούδια του φετινού εθνικού τελικού της Αυστραλίας.
Εσείς ποιο από τα έξι μέχρι στιγμής τραγούδια προτιμάτε; 

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2020, στον OGAE Greece!

Πηγή: SBS Australia 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ