?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Β’ Ημιτελικό του Festivali i Këngës 58!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και ο Β’ Ημιτελικός του ετήσιου φεστιβάλ της Αλβανίας, Festivali i Këngës 58!

Απόψε η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ ξεκίνησε με την εντυπωσιακή Alketa Vejsiu να υποδέχεται το κοινό και να εξηγεί τη διαδικασία. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από δύο Αλβανούς και τρεις διεθνείς κριτές, που από την ψήφο τους και μόνο κρίθηκαν ποιες συμμετοχές θα διαγωνισθούν στον Τελικό.

Στη συνέχεια οι 10 καλλιτέχνες του Β’ Ημιτελικού εμφανίσθηκαν με την εξής σειρά ερμηνεύοντας ζωντανά τα τραγούδια τους (κάνοντας κλικ πάνω στο τραγούδι μπορείτε να δείτε την εμφάνιση – ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ):

  1. Robert Berisha – “Ajo nuk është unë” (She is not me)
    Lyrics: Filloreta Raçi
    Music: Filloreta Raçi
  2. Wendi Mancaku – “Ende” (Still)
    Lyrics: Endrit Mumajesi
    Music: Wendy Mancaku
  3. Kastro Zizo (né Kleviz Bega) – “Asaj” (Her)
    Lyrics: Gramoz Kozeli, Kleviz Bega
    Music: Gramoz Kozeli, Klevis Bega
  4. Tiri Gjoci – “Me gotën bosh” (With an Empty Glass)
    Lyrics: Pandi Laço
    Music: Everest Ndreca
  5. Era Rusi – “Eja Merre” (Come and Get It)
    Lyrics: Naxhije Berisha
    Music: Darko Dimitrov
  6. Olta Boka – “Botë për Dy ”(World for Two)
    Lyrics: Genc Salihu
    Music: Florent Boshnjaku
  7. Valon Shehu – “Kutia e Pandorës” (Pandora’s box)
    Lyrics: Elvis Preni
    Music: Eugent Bushpepa
  8. Arilena Ara – “Shaj” (Swear, as in the curse)
    Lyrics: Lindon Berisha
    Music: Darko Dimitrov
  9. Eli Fara & Stresi – “Bohem” (Boheme)
    Lyrics: Rozana Radi
    Music: Eli Far
  10. Gena – “Shqiponja e lirë” (Free Eagle)
    Lyrics: Endrit Mumajesi
    Music: Gena

διεθνής κριτική επιτροπή που πλαισίωσε τους Αλβανούς κριτές (μουσικοί και ειδικοί της μουσικής βιομηχανίας της χώρας) για την αξιολόγηση των υποψήφιων συμμετοχών αποτελούταν από τους: Δημήτρη Κοντόπουλο (γνωστό σε όλους Έλληνα συνθέτη και δημιουργό, συνθέτη των συμμετοχών της Ουκρανίας το 2008, του Αζερμπαϊτζάν το 2013 και της Ρωσίας το 2019 και ελληνικών συμμετοχών – 2009, 2017), Christer Björkman (Σουηδό τραγουδιστή και τηλεοπτικό παραγωγό, παραγωγό του Melodifestivalen από το 2002 και παραγωγό της Eurovision το 2013 και το 2016) και Felix Bergsson (Ισλανδό τραγουδιστή και ηθοποιό, Αρχηγό της Ισλανδικής αποστολής στη Eurovision).

Στο διάλειμμα μετά την παρουσίαση του πέμπτου τραγουδιού πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα σε έναν γνωστό συνθέτη της Αλβανίας τον Agim Krajka.

Το τι επέλεξαν οι κριτές, πόσα και ποια τραγούδια προκρίθηκαν στον Τελικό της Κυριακής – που θα διαγωνισθούν 12 τραγούδια- θα το μάθουμε σε λίγες ώρες! Σημειώνουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει μόνο από την ψήφο των κριτών!

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή: RTSH/Youtube

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Arilena ήταν ότι καλύτερο πέρασε φέτος απο το festival…Η ερμηνεία ήταν καθηλωτική,λες και βρίσκεται Ολλανδία ,στο τελικό…Και είναι ακόμα νωρίς,κάντε εικόνα στο μυαλό σας πόσο μπορεί να βελτιωθεί μέχρι τον Μάιο…Μακάρι να κερδίσει…

  2. To “Me Tana” να πω την αλήθεια είναι λίγο πιο πολύ του γούστου μου από το “Shaj”. Σαν παρουσίαση όμως η Arilena Ara “εξαφάνισε” την Elvana Gjata.

    • Πάντως απ’ ότι είδα το τελευταίο τραγούδι ξεσήκωσε το κοινό! Ίσως το μόνο τραγούδι που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ