?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό του Festivali i Këngës 58!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο Α’ Ημιτελικός του ετήσιου εθνικού φεστιβάλ της Αλβανίας, Festivali i Këngës 58, που πραγματοποιήθηκε στο Pallatin e Kongreseve στα Τίρανα!

Η βραδιά ξεκίνησε με την εκπρόσωπο της Αλβανίας στη Eurovision 2019 Jonida Maliqi να ερμηνεύει τη συμμετοχή της “Ktheju Tokës”!

Παρουσιάστρια του φεστιβάλ είναι η Alketa Vejsiu, που απόψε εντυπωσίασε το κοινό με την ενέργειά της και τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Στη συνέχεια οι 10 συμμετέχοντες του Α’ Ημιτελικού εμφανίσθηκαν με την εξής σειρά ερμηνεύοντας ζωντανά τα τραγούδια τους (κάνοντας κλικ πάνω στο τραγούδι μπορείτε να δείτε την εμφάνιση – ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ):

  1. Bojken Lako – “Malaseen” (She left me unseen)
    Lyrics: Bojken Lako
    Music: Bojken Lako
  2. Kanita – “Ankth” (Anxiety)
    Lyrics: Lindon Berisha
    Music: Boban Apostolov
  3. Devis Xherahu – “Bisedoj me serenatën” (Talking with serenade)
    Lyrics: Jorgo Papingji
    Music: Devis Xherahu
  4. Aldo Bardhi – “Melodi”
    Lyrics: Naxhije Berisha
    Music: Aldo Bardhi
  5. Kamela Islamaj – “Më ngjyros” (Colour Me)
    Lyrics: Megi Hasani
    Music: Kamela Islamaj
  6. Nadia & Genc Tukiçi – “Ju flet Tirana” (Tirana Calling)
    Lyrics: Agim Xheka
    Music: Genc Tukiçi
  7. Sara Bajraktari – “Ajër” (Air)
    Lyrics: Adrian Hila
    Music: Adrian Hila
  8. Elvana Gjata – “Me tana” (With all)
    Lyrics: Elvana Gjata
    Music: Elvana Gjata
  9. Renisi Gjoka – “Loja” (The Game)
    Lyrics: Ilir Krasniqi
    Music: Renis Gjoka
  10. Albërie Hadërgjonaj – “Ku ta gjej dikë ta dua” (Where to find someone to love)
    Lyrics: Timo Flloko
    Music: Adrian Hila

Το τραγούδι “Me tana” με τη διάσημη Αλβανή καλλιτέχνη Elvana Gjata είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό, και μετά από την αποψινή δυναμική εμφάνισή της προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για να εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision 2020!

https://www.youtube.com/watch?v=xU05KhrvWFg

Στον αποψινό ημιτελικό καλεσμένος ως special guest ήταν και ο φετινός εκπρόσωπος της Ιταλίας Mahmood. Ο Ιταλός γόης που έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της Eurovision του Τελ Αβίβ και που κατέκτησε τη 2η θέση στον μεγάλο τελικό, εμφανίστηκε στη σκηνή του Pallatin e Kongreseve και του Festivali i Këngës 58 ερμηνεύοντας τα τραγούδια “Soldi” και “Barrio”.

H διεθνής κριτική επιτροπή που πλαισίωσε τους Αλβανούς κριτές (μουσικοί και άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας της χώρας) για την αξιολόγηση των υποψήφιων συμμετοχών αποτελούταν από τους: Δημήτρη Κοντόπουλο (γνωστό σε όλους Έλληνα συνθέτη και δημιουργό, συνθέτη των συμμετοχών της Ουκρανίας το 2008 και της Ρωσίας το 2019), Christer Björkman (Σουηδό τραγουδιστή και τηλεοπτικό παραγωγό, παραγωγό του Melodifestivalen από το 2002 και παραγωγό της Eurovision το 2013 και το 2016) και Felix Bergsson (Ισλανδό τραγουδιστή και ηθοποιό, Αρχηγό της Ισλανδικής αποστολής στη Eurovision).

Το τι επέλεξαν οι κριτές, πόσα και ποια τραγούδια προκρίθηκαν στον Τελικό της Κυριακής – που θα διαγωνισθούν 12 τραγούδια- θα το μάθουμε αμέσως μετά τον Β’ Ημιτελικό αύριο! Σημειώνουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει μόνο από την ψήφο των κριτών!

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή: RTSH/Youtube

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο εξαιρετικό είναι το “Me tana” σαν τραγούδι, τόσο άσχημη είναι η παρουσίαση του. Εαν πάει αυτό το τραγούδι στην Ολλανδία (που λογικά αυτό θα παει) θα πρέπει να τ’ αλλάξουν ΟΛΑ στην σκηνική παρουσίαση. Ήταν τουλάχιστον επιπέδου Eurovision Junior, για να μην πω και πιο κάτω…

  2. Δεν μας ενθουσίασε το φαβορί Me Tana. Πολύ κόπια της Φουρέιρα, και ενώ η κοπέλα ήταν καλή φωνητικά, στη σκηνή ήταν εντελώς ερασιτεχνικό.

  3. Νομίζω η Elvana Gjata έχει καταλάβει ότι είναι φαβορί κι επιχείρησε με υπερβολή να αποδείξει ότι το αξίζει. Φωνητικά αρκετά καλή, σκηνικά κλασική ποιότητα που έχουμε συνηθίσει στο FiK, σίγουρα θα κερδίσει. Δυστυχώς θυμίζει Φουρέιρα και αν προσέξετε λίγο στα ορχηστρικά, θα δείτε καθαρά το My number one.

  4. Κατά πρώτον δεν θα είναι αυτή η χορογραφία στην Eurovision εννοείται
    Κατά δεύτερον όσοι λένε ότι είναι αντιγραφή Foureira είναι απλά αστείοι, όσοι γνωρίζουν την κοπέλα στα περισσότερα τραγούδια της αυτό είναι το στυλ της
    Κατά τρίτον ήταν άψογη χθες για τα δεδομένα του Fik, παρά τα όσα προβλήματα, οπότε περιμένουμε απλά την ανάθεση της ως νικήτρια του διαγωνισμού!

  5. είναι δυνατόν να πιστευετε οτι θα έβγαινε με χορογραφία επιπέδου παρουσίασης eurovision? η φουρειρα ουτε στο επισημο κλιπ δεν ειχε δειξει τιποτα και πηγε και εσκισε μόλις έδειξε την πραγματική χορογραφία. η κοπελα εχει πιασάρικο τραγούδι και στέκεται καλα φωνητικά στη σκηνη. νομίζω αν δουλέψουν την παρουσία θα πάει πολυ καλα. καλη επιτυχια στην κοπελα. είναι δεδομενη η νικη της στον αλβανικο τελικο δε νομιζω να μην νικησει. μπραβο και στην αλβανια που κανει τετοιες βραδιες με ορχηστρα και η ελλαδιτσα μας δε κανει τιποτα παρα ο παπαδημητριου στελνει τα κολληταρια του.

    • Μα εδώ αγαπητέ/ή δεν είδαμε videoclip (όπως της Φουρειρα που μας λες), είδαμε μια live παρουσίαση και εκτός της φωνής-τραγουδιού είδαμε και κρίναμε και την παρουσίαση, η οποία ήταν κάτω του μετρίου και το σχολιάσαμε. Η Αλβανία εξ άλλου περα από τα ωραία τραγούδια και φωνές που στέλνει κατα καιρούς στον διαγωνισμό, δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα σε αυτά που μας δείχνει επι σκηνής. Θέλει παρα πολύ δουλειά στο κομμάτι αυτό!

      Όσο για τον Παπαδημητρίου, το σχόλιό σου είναι τουλάχιστον άτοπο. Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί πως υπάρχει ενδιαφέρον δεν υπάρχει ούτε ένα που να μπορείς να το χαρακτηρίσεις “κολλητάρι” του Παπαδημητρίου. Εκτός βέβαια αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω ή απλά θέλεις να ρίξεις λάσπη…

  6. το φαβορι “me tana” ειναι πολυ πιασαρικο και eurovision friendly αλλα ως εκει. Νομιζω η συγκριση του με το fuego ειναι τουλαχιστον ατυχης. Το fuego ειχε πιο λατιν ρυθμο που πλεον τετοια τραγουδια πανε συνηθως καλα παγκοσμιως(ανεξαρτητως προτιμησης). θα το χαρακτηριζα πιο κοντα στα εθνοποπ της περασμενης δεκαετιας.
    Λαιβ η κοπελα ειναι πολυ καλη φωνητικα αλλα οσο και μακρια οπτικα να ναι αυτο απο αυτο που θα δουμε στην eurovision η ιδια η Elvana δεν με επεισε ως performer.
    Θελω να δω το δικο μου αγαπημενο που διαγωνιζεται σημερα τ﨔 shaj” και ελπιζω να κερδισει εν τελει. Αν κερδισει το” me tana” σιγουρα θα πλασαριστει σαν φαβορι αλλα προβλεπω τυχη απο “horehronie” μεχρι στην καλυτερη “aphrodisiac” γιατι για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους στιχουργικα ειναι εξισου αδυναμο.
    Καλη επιτυχια οπως και να χει!

  7. Η Elvana πρέπει να δουλέψει περισσότερο φωνητικά και να αφήσει πίσω αυτή την κακή χορογραφία…Ωστόσο ήταν με διαφορά η καλύτερη της βραδιάς…Περιμένω σήμερα να δω την Arilena που έχει κατά τη γνώμη μου το καλύτερο τραγούδι…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ