?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Με καλεσμένους έκπληξη το Festivali i Këngës 58!

Μερικές ημέρες πριν, ο τηλεοπτικός φορέας της Αλβανίας, RTSH, γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 58ου Festivali i Këngës, του ετήσιου φεστιβάλ που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της πολιτιστικής κουλτούρας της γειτονικής μας χώρας. 

20 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο μουσικό φεστιβάλ διεκδικώντας το πρώτο βραβείο το οποίο αποφέρει ένα χρυσό εισιτήριο για το Rotterdam και την εκπροσώπηση της Αλβανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Καλλιτέχνες και μουσικοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρόβες για τις τρεις μεγάλες βραδιές του FiK 58, υπό τη καθοδήγηση του μαέστρου Florent Bosniak.

Τα 20 διαγωνιζόμενα τραγούδια, σύμφωνα με σημερινή (6/12) ανακοίνωση του OGAE Albania, αναμένεται να δημοσιευθούν για πρώτη φορά τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ενώ τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ μπορείτε να τους θυμηθείτε στο αντίστοιχο άρθρο μας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αλβανικού σωματείου, το RTSH έχει φροντίσει να παρευρεθούν στο Festivali i Këngës 58 τρεις καλεσμένοι! Πρόκειται για τρεις καλλιτέχνες, δύο γυναίκες και έναν άντρα, οι οποίοι μετρούν ήδη τα δικά τους χιλιόμετρα στα προσωπικά τους κοντέρ μουσικής!

Ο λόγος για την Giusy Ferreri και τον Mahmood από την γειτονική Ιταλία και τη δική μας, μοναδική και ξεχωριστή Ελένη Φουρέιρα!

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν αναφέρει εάν οι τρεις καλλιτέχνες πρόκειται να εμφανιστούν όλοι κατά τη τελική βραδιά του FiK 58 (22 Δεκεμβρίου 2019) ή εάν πρόκειται να “χωριστούν” στις τρεις βραδιές του φεστιβάλ έχοντας από μία εμφάνιση ο κάθε ένας τη κάθε βραδιά.

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 μείνετε συντονισμένοι για να ακούσετε για πρώτη φορά τα 20 διαγωνιζόμενα τραγούδια του Festivali i Këngës 58!

Πηγή: OGAE Albania, RTSH 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ