?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Elvana Gjata και το “Me tana” σπάνε τα ρεκόρ στο Youtube!

Ο τηλεοπτικός φορέας της Αλβανίας, RTSH, γνωστοποίησε μόλις πριν τρεις ημέρες τους 20 καλλιτέχνες και τα τραγούδια με τα οποία θα συμμετάσχουν στο 58ο Festivali i Këngës, το ετήσιο φεστιβάλ που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της πολιτιστικής κουλτούρας της γειτονικής μας χώρας.

Το επίπεδο των τραγουδιών για μια ακόμη χρονιά είναι υψηλό και έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια από τους fans του φεστιβάλ! Το ενδιαφέρον, όμως είναι μεγάλο και για τους fans της Eurovision καθώς ο νικητής του FiK58 θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision 2020! Τα τραγούδια που έχουν αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι του RTSH στο Youtube έχουν ήδη εκατομμύρια views συνολικά… Ωστόσο, ένα από τα υποψήφια τραγούδια έχει σπάσει ρεκόρ προβολών καθιστώντας το ένα από τα δυνατά φαβορί του Αλβανικού φεστιβάλ!

Το τραγούδι “Me tana” με τη διάσημη Αλβανίδα καλλιτέχνη Elvana Gjata έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης! Μέσα σε μόλις τρεις μέρες από τη δημοσιοποίηση του τραγουδιού, έχει φτάσει κοντά τα 1,3 εκατομμύρια views! Ενώ οι θετικές αλληλεπιδράσεις είναι χιλιάδες! Στην Ελλάδα το “Me tana” είναι ήδη στη θέση #20 στις τάσεις με συνεχόμενη άνοδο, ενώ έχει βρεθεί στις τάσεις στο Youtube στην Ελβετία (#6), στη Βόρειο Μακεδονία (#6), τη Γερμανία ( μέχρι #32) κι αλλού.

Το “Me tana” έγινε με αυτό τον τρόπο το δημοφιλέστερο video στο επίσημο κανάλι του RTSH στο Youtube, καθώς ξεπέρασε σε προβολές το video clip της συμμετοχής της Αλβανίας το 2016, το “Fairytale” με την Edita Tarifa που ήταν πρώτο σε προβολές μέχρι τώρα.

Ακούστε το τραγούδι που έχει ήδη ξεσηκώσει Αλβανία και Ευρώπη!

https://www.youtube.com/watch?v=wPIX3jhXxsE

Ποια είναι η Elvana Gjata

Η Elvana Gjata, γνωστή και ως Elvana, είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, μοντέλο γεννημένη το 1987 στα Τίρανα. Ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο του τραγουδιού εξαιτίας της Migraine, της μεγαλύτερης αδερφής της, η οποία την ώθησε να ασχοληθεί με αυτό. Από μικρή ηλικία έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει τρεις φορές στο φεστιβάλ Kënga Magjike (2004, 2007- δεύτερη θέση, 2009- τρίτη θέση). Το 2011, πήρε μέρος στην όγδοη έκδοση του Top Fest, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση. Ακόμη, το 2012 κατέκτησε την πρώτη θέση στη τρίτη σεζόν του Dancing with the stars. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο «Mamës» το 2008, ενώ παρουσίασε το δεύτερο  άλμπουμ της «Afër dhe Larg» τρία χρόνια αργότερα, το 2011. Το 2017, η Elvana μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και κυκλοφόρησε το single “Forever Is Over” σε παραγωγή του David Guetta. Η φετινή της συμμετοχή στο Festivali i Këngës θα είναι η δεύτερη καθώς είχε συμμετάσχει ξανά το 2003 με το τραγούδι “Prane Teje”.

Πως σας φαίνεται το “Me tana”; Έχει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στη Eurovision του Ρότερνταμ;

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: ESCXTRA, Youtube / Φωτογραφία: Youtube]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • αυτό πάλι ? ούτε καν .. η κοπέλα από τι είδα έχει υπέροχη φωνή κ τα περισσότερα τραγούδια έχουν το παρόμοιο beat όπου σημαίνει ότι αυτό είναι το στυλ της .. είναι πολύ ωραίο τραγούδι , δικαίως γίνεται αυτός ο ντόρος . ακούστε λίγο το mike και το love me love me ..

  1. Moυ άρεσε με το πρώτο άκουσμα! Ο,τι καλύτερο μπορεί να στείλει φέτος η Αλβανία για να σκίσει! Ελπίζω να το στείλει! φλερτάρει με καλά τραγούδια τα τελευταία χρόνια, αλλά κάπου το χάνει! Πάντως το τραγούδι εχει δυναμική!

    Θυμίζει και fuego και κάτι βαλκανιο και κάτι σύγχρονο… Αν το στείλουν, και αν το στήσουν σωστά θα τα πάει περίφημα!

    Τι πιστεύω: Θα το στείλουν, θα σκίσει και θα το κάνει διασκευή η Φουρειρα στα Ελληνικά και θα το καλοκαίρι του 2020 θα ακούγεται παντού!

  2. Χτύπα άνετα 5αδα με μια άριστη σκηνική παρουσία, η Elvana είναι φοβερη, έχει όλο το πακέτο, μην εκλαγειτε άμα το 2021 πάμε Τίρανα!

    • Εεε το λεω για νικη η Αλβανια δεν παει σιγουρα φετος… Για ενα καλο πλασαρισμα σε 10αδα – 5αδα το συζηταμε…. Ειναι ενα καλο τραγουδι στα αυτια μου αλλα δεν μου βγαζει 2020

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ