?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Η σειρά εμφάνισης των συμμετοχών του Festivali i Këngës 58!

Το ετήσιο φεστιβάλ της Αλβανίας, το Festivali i Këngës ξεκινά την προσεχή εβδομάδα (συγκεκριμένα την Πέμπτη) και μαζί του επίσημα η διαδικασία ανάδειξης των υποψήφιων τραγουδιών για τη Eurovision 2020! Όπως συνήθως συμβαίνει, το Festivali i Këngës δεν αποτελεί μόνο ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τη γειτονική μας χώρα, αλλά και αποτελεί το πρώτο εθνικό τελικό της νέας χρονιάς της Eurovision!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, 20 καλλιτέχνες με ισάριθμα τραγούδια θα συμμετάσχουν στο 58ο Festivali i Këngës που θα διεξαχθεί στις 19 (Α’Ημιτελικός), 20 (Β’ Ημιτελικός) και 22 Δεκεμβρίου (Μεγάλος Τελικός), και ο νικητής του θα κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για το Rotterdam και την εκπροσώπηση της Αλβανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Όλα τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε ΕΔΩ!

Φέτος, αλλάζει και πάλι ο τρόπος διεξαγωγής του καθώς δεν έχουμε σε κάθε μία από τις δυο πρώτες βραδιές την εκτέλεση με ορχήστρα και την ολοκληρωμένη παρουσίαση, αντίστοιχα, και των 20 τραγουδιών, αλλά αυτά χωρίζονται σε δύο ημιτελικούς. Επίσης, ο Τελικός θα διεξαχθεί με ένα διάλειμμα μιας ημέρας μετά τους Ημιτελικούς. Πριν από λίγο το RTSH ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισής τους η οποία έχει ως εξής:

Α’ Ημιτελικός (19 Δεκεμβρίου)

  1. Nadia & Genc Tukiçi – “Ju flet Tirana” (Tirana Calling)
    Lyrics: Agim Xheka
    Music: Genc Tukiçi
  2. Sara Bajraktari – “Ajër” (Air)
    Lyrics: Adrian Hila
    Music: Adrian Hila
  3. Devis Xherahu – “Bisedoj me serenatën” (Talking with serenade)
    Lyrics: Jorgo Papingji
    Music: Devis Xherahu
  4. Kanita – “Ankth” (Anxiety)
    Lyrics: Lindon Berisha
    Music: Boban Apostolov
  5. Kamela Islamaj – “Më ngjyros” (Colour Me)
    Lyrics: Megi Hasani
    Music: Kamela Islamaj
  6. Bojken Lako – “Malaseen” (She left me unseen)
    Lyrics: Bojken Lako
    Music: Bojken Lako
  7. Elvana Gjata – “Me tana” (With all)
    Lyrics: Elvana Gjata
    Music: Elvana Gjata
  8. Aldo Bardhi – “Melodi
    Lyrics: Naxhije Berisha
    Music: Aldo Bardhi
  9. Renisi Gjoka – “Loja” (The Game)
    Lyrics: Ilir Krasniqi
    Music: Renis Gjoka
  10. Albërie Hadërgjonaj “Ku ta gjej dikë ta dua” (Where to find someone to love)
    Lyrics: Timo Flloko
    Music: Adrian Hila

B’ Ημιτελικός (20 Δεκεμβρίου)

  1. Kastro Zizo (né Kleviz Bega) – “Asaj” (Her)
    Lyrics: Gramoz Kozeli, Kleviz Bega
    Music: Gramoz Kozeli, Klevis Bega
  2. Tiri Gjoci – “Me gotën bosh” (With an Empty Glass)
    Lyrics: Pandi Laço
    Music: Everest Ndreca
  3. Olta Boka – “Botë për Dy ”(World for Two)
    Lyrics: Genc Salihu
    Music: Florent Boshnjaku
  4. Era Rusi – “Eja Merre” (Come and Get It)
    Lyrics: Naxhije Berisha
    Music: Darko Dimitrov
  5. Wendi Mancaku – “Ende” (Still)
    Lyrics: Endrit Mumajesi
    Music: Wendy Mancaku
  6. Robert Berisha – “Ajo nuk është unë” (She is not me)
    Lyrics: Filloreta Raçi
    Music: Filloreta Raçi
  7. Gena – “Shqiponja e lirë” (Free Eagle)
    Lyrics: Endrit Mumajesi
    Music: Gena
  8. Eli Fara & Stresi – “Bohem” (Boheme)
    Lyrics: Rozana Radi
    Music: Eli Far
  9. Arilena Ara “Shaj” (Swear, as in the curse)
    Lyrics: Lindon Berisha
    Music: Darko Dimitrov
  10. Valon Shehu – “Kutia e Pandorës” (Pandora’s box)
    Lyrics: Elvis Preni
    Music: Eugent Bushpepa

Το επίπεδο των τραγουδιών για μια ακόμη χρονιά είναι υψηλό και έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια από τους fans του φεστιβάλ! Ωστόσο, ένα από τα υποψήφια τραγούδια έχει σπάσει ρεκόρ προβολών καθιστώντας το ένα από τα δυνατά φαβορί του Αλβανικού φεστιβάλ! Το τραγούδι “Me tana” με τη διάσημη Αλβανίδα καλλιτέχνη Elvana Gjata έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης!

Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας, το 58ο  Festivali i Këngës θα σκηνοθετηθεί από την σπουδαία στο είδος της Vera Grabockës, ενώ παρουσιάστρια θα είναι η Alketa Vejsiu.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αλβανικού σωματείου, το RTSH έχει φροντίσει να παρευρεθούν στο Festivali i Këngës 58 τρεις καλεσμένοι! Πρόκειται για τρεις καλλιτέχνες, δύο γυναίκες και έναν άντρα, οι οποίοι μετρούν ήδη τα δικά τους χιλιόμετρα στα προσωπικά τους κοντέρ μουσικής! Ο λόγος για την Giusy Ferreri και τον Mahmood από την γειτονική Ιταλία και τη δική μας, μοναδική και ξεχωριστή Ελένη Φουρέιρα!

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή: RTSH

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα έγινε δική σας η Ελένη φουρειρα ε.. Τόσα χρόνια που την απορρίπτατε και τη βριζατε επειδή είναι αλβανιδα δε σας ένοιαζε καν ε..υποκριτες κ διπρόσωποι είστε ρε.. Αυτό μόνο.. Συμφεροντολογοι.. Η Ελένη δεν είναι δική σας αλλά δική μας.. Αλβανιδα ειναι

    • Αυτά να τα πεις αλλού…
      Τόσο ο αρθρογράφος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη στον Ogae Greece που μας μεταφέρουν τα νέα του διαγωνισμού, ουδέποτε την έβριζαν.

      Αν θες τέτοιου είδους σχόλια να τα πεις στην ίδια, που φοβόταν και ντρεπόταν για την καταγωγή της και δήλωνε για χρόνια άλλη καταγωγή ή σε κάποιο φανατισμένο site της Αλβανίας που ασχολείται με κατηγοριες προς την Ελλάδα και τους Ελληνες.
      Θα βρεις μεγαλύτερο κοινό για να τσουβαλιάσεις και να μας κατακρίνεις και ίσως κι άλλους ομοϊδεάτες. Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου προς τους Έλληνες, προσωπικά στους επιστρέφω. Σου ανήκουν εξάλλου!

      Για να έρθω όμως στην ουσία του άρθρου, αυτό που έχω να πω είναι ότι φέτος υπάρχουν ωραία τραγούδια στην χώρα σου με προοπτικές για να πάτε πολύ καλά φέτος. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να χαίρεσαι για το φετινό επίπεδο των τραγουδιών σας, από το να βρίζεις.

    • Για μισό η ΕΡΤ την απέρριπτε συνεχως Όχι εμείς! Επίσης πριν από λίγο καιρό έκανε το τεστ του my heritage Και αποδείχθηκε οτι το 60% και παραπάνω είναι ελληνίδα γι αυτό σε παρακαλώ Κάνε μας τη χάρη που θα μας μαζοποιησεις!

  2. Από την μία έχεις δίκαιο, από την άλλη,….. και εγώ, έπρεπε να φτάσω στα πενήντα μου για να καταλάβω ότι τούτος ο κόσμο είναι συμφέροντα και το προωδευουν τα συμφέροντα.
    Το τι είναι το “προωδος” άλλο θέμα.
    … Και Τ’ότι εμείς είμαστε σε όλα καθηστεριμενα και οι Γραικοί ζουν το δικό τους ψευδοκοσμο, είναι και αυτό γεγονός.

  3. Μη ασχολείστε με αχάριστος! Η Φουρειρα αν δεν ερχόταν στην Ελλάδα στην Αλβανία, δε θα τραγουδούσε ούτε στα πανηγύρια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ