?? ΑΛΒΑΝΙΑ: Απόψε ο τελικός του Festivali i Këngës 58!

Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο για την Eurovision 2020 μέσω εθνικού τελικού, το φεστιβάλ Festivali i Këngës!

Μετά την πραγματοποίηση του Α’ Ημιτελικού και του Β’ Ημιτελικού, 12 συμμετοχές επιλέχθηκαν μόνο μέσω ψηφοφορίας από Αλβανούς και Διεθνείς κριτές, οι οποίες απόψε θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ.

Οι 12 φιναλίστ του Festivali i Këngës 58 είναι κατά σειρά εμφάνισης (κάνοντας κλικ πάνω στου τίτλους μπορείτε να δείτε τις live εμφανίσεις):

  1. Valon Sheku – “Kutia e Pandorës”
  2. Sara Bajraktari – “Ajër”
  3. Robert Berisha – “Ajo nuk është unë” 
  4. Tiri Gjoci – “Me gotën bosh” 
  5. Bojken Lako – “Malaseen”
  6. Arilena Ara – “Shaj”
  7. Gena – “Shqiponja e lirë”
  8. Kamela Islamaj – “Më ngjyros”
  9. Albërie Hadërgjonaj –“Ku ta gjej dikë ta dua”
  10. Elvana Gjata – “Me tana”
  11. Olta Boka – “Botë për Dy ”
  12. Era Rusi – “Eja Merre”

Ο τελικός του 58ου Festivali i Këngës θα λάβει χώρα στο Pallatin e Kongreseve στα Τίρανα, με σκηνοθέτιδα τη σπουδαία στο είδος της Vera Grabockës, και παρουσιάστρια την Alketa Vejsiu.

διεθνής κριτική επιτροπή που πλαισιώνει τους δύο Αλβανούς κριτές (ειδικοί της μουσικής βιομηχανίας της χώρας) για την αξιολόγηση των υποψήφιων συμμετοχών αποτελείται από τους: Δημήτρη Κοντόπουλο (γνωστό σε όλους Έλληνα συνθέτη και δημιουργό, συνθέτη των συμμετοχών της Ουκρανίας το 2008, του Αζερμπαϊτζάν το 2013 και της Ρωσίας το 2019 και ελληνικών συμμετοχών – 2009, 2017), Christer Björkman (Σουηδό τραγουδιστή και τηλεοπτικό παραγωγό, παραγωγό του Melodifestivalen από το 2002 και παραγωγό της Eurovision το 2013 και το 2016) και Felix Bergsson (Ισλανδό τραγουδιστή και ηθοποιό, Αρχηγό της Ισλανδικής αποστολής στη Eurovision). Σημειώνουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει μόνο από την ψήφο των κριτών!

Απόψε ως special guest του φεστιβάλ θα είναι η Ελένη Φουρέιρα, που αναμένεται να κάνει μια ακόμα εκρηκτική εμφάνιση!

Την αποψινή βραδιά μπορείτε να την παρακολουθήσετε LIVE εδώ και ξεκινά στις 21.30 ώρα Ελλάδος (20.30 CET).

Ποια συμμετοχή ξεχωρίζετε και νομίζετε ότι θα τα καταφέρει και στη Eurovision του Ρότερνταμ;

Ψηφίστε στο poll του OGAE Greece!

Ποιο τραγούδι του Festivali i Këngës 58 θεωρείται ότι είναι το καλύτερο; / Which song of Festivali i Këngës 58 do you like most?

Για όλα τα νέα της Αλβανικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: RTSH/Youtube]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Arilena ήταν απίστευτη στη σκηνή απόψε. Δεν έχω ξανακούσει τέτοια αντίδραση από κοινό. Η Elvana είχε και πάλι την ίδια ερασιτεχνική παρουσίαση. Και καλή μου, σε τσιφτετελοπόπ δεν φοράς κοστούμι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ