ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Οι Blind Channel και το “Dark side” στη Eurovision 2021!

Τελικά η Φινλανδία επέστρεψε στο στυλ που της έδωσε τη μοναδική της νίκη και στέλνει hard rock στη Eurovision 2021! Με τεράστια διαφορά στο televoting, αλλά και την πρώτη θέση στη βαθμολογία των επιτροπών, οι Blind Channel με το τραγούδι τους “Dark side” ήταν οι νικητές του UMK21, επισφραγίζοντας μια πολύ όμορφη βραδιά που μας ετοίμασαν οι Φινλανδοί διοργανωτές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: 

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Το σόου ξεκίνησε με ένα εναρκτήριο performance από τον οικοδεσπότη Antti Tuisku και την -σχεδόν- νικήτρια του περσινού εθνικού τελικού Erika Vikman. Στα έντονα χρώματα-κατατεθέν του UMK, φούξια και κόκκινο, μας παρουσίασαν ένα medley από τις επιτυχίες τους, χωρίς να παραλείψουν την “Cicciolina”. 

Το opening act του UMK21
ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Στη συνέχεια περάσαμε στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Σε όλες τις εμφανίσεις είδαμε ιδιαίτερα προσεγμένα τηλεοπτικά πλάνα και ευρηματική σκηνοθεσία. Κάθε εμφάνιση καταχειροκροτήθηκε από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που παρακολουθούσαν από το ‘Green room’ που πήρε θέση μπροστά στη σκηνή, όπως θα συμβεί και με τη Eurovision τον Μάιο. Δείτε τις εμφανίσεις των 7 φιναλίστ:

1. Teflon Brothers X Pandora – “I love you”
2. Aksel – “Hurt
3.  Laura – “Play

4. Danny – “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

5. Oskr – “Lie
6. Blind Channel – “Dark side
7. Ilta – “Kelle mä soitan
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ INTERVAL ACT

Η ψηφοφορία για το κοινό κράτησε 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό είδαμε τον Antti Tuisku να ερμηνεύει τις επιτυχίες του από το EP του με τίτλο “Master workout”, με ομολογουμένως εντυπωσιακό staging.

Στη συνέχεια είδαμε την παλιά μας γνώριμη Krista Siegfreds, παρουσιάστρια αρκετών UMK στο παρελθόν, αλλά και εκπροσώπου της Φινλανδίας στη Eurovision 2013 (“Marry me”). H Krista μας εξήγησε ότι άφησε για λίγο το UMK γιατί γέννησε πρόσφατα. Την είδαμε να κάνει εντατικά μαθήματα στην κόρη της για να γίνει μια ‘diva fighter’ και να νικήσει στη Eurovision!

H Krista Siegfreds κάνει εντατικά μαθήματα για τη νίκη στη Eurovision στο μωρό της!

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ψηφοφορία των επιτροπών από 7 συνολικά χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Πολωνία, Ισπανία, Ολλανδία, Ισλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες). Μεταξύ άλλων, είδαμε να ανακοινώνει βαθμολογία ο Klemens των Hatari (Ισλανδία 2019) και οι Zibbz (Ελβετία 2018). Οι επιτροπές έδωσαν την 1η θέση στους Blind Channel, 2η στον Oskr – που ομολογουμένως έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία σήμερα – και 3η στον περσινό νικητή Aksel. Οι Blind Channel  πήραν 12άρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Πολωνία και την Ισπανία. 12άρια επίσης κατάφεραν να πάρουν ο Oskr από την Ισλανδία, ο Aksel από την Ελβετία και η Ilta από την Ολλανδία. 

Η βαθμολογία των επιτροπών

Δεύτερο interval act στο σημείο αυτό της βραδιάς ήταν οι Haloo Helsinki! οι οποίοι επίσης γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στα φινλανδικά charts αυτήν την περίοδο με το τραγούδι τους Lady Domina

Ακολούθησε η συναρπαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting, τα οποία ανέδειξαν νικητές τους Blind Channel, με τεράστια διαφορά 371 πόντων από τους 2ους Teflon Brothers X Pandora! Δείτε την τελική βαθμολογία:

Ο τελικός πίνακας βαθμολογίας
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ BLIND CHANNEL
  • Δημιουργήθηκαν το 2013 στο Oulu της Φινλανδίας.
  • Ξεκίνησαν ως 5μελής μπάντα αποτελούμενη από τους Joel Hokka (φωνητικά, κιθάρα), Niko Vilhelm (φωνητικά), Joonas Porko (κιθάρα), Olli Matela (μπάσο), Tommi Lalli (ντραμς), ενώ πρόσφατα προστέθηκε ο Aleksi Kaunisvesi (πλήκτρα), από τους πιο πετυχημένους μουσικούς παραγωγούς και DJ της χώρας. 
  • Περιγράφουν το στυλ της μουσικής τους ως violent pop.
  • Έχουν περισσότερους φανς εκτός Φινλανδίας, κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη. Θεωρούν ότι αυτό θα είναι το αβαντάζ τους από τη στιγμή που θα πάνε αυτοί στη Eurovision.
  • Θεωρούν ότι οι φινλανδικές συμμετοχές στη Eurovision πρέπει να εκπροσωπούνται από τραγούδια hard rock & metal, αφού εκεί τα καταφέρνει η Φινλανδία καλύτερα. “Ας αφήσουμε τη mainstream pop στους Σουηδούς, αφού δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε σε αυτό το στυλ”, λένε χαρακτηριστικά. “Και μην ξεχνάμε και τους Lordi!”

[Πηγή: YLE]

ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Φινλανδίας στη Eurovision 2021; / How do you rate Finnish entry in Eurovision 2021?
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύκολη και δίκαιη νίκη για τους Blind Channel!!
    Φωνητικά ήταν μια χαρά,αν και η σκηνική παρουσία ήταν αρκετά άδεια…Λογικά θα το διορθώσουν μέχρι τον διαγωνισμό!!!

  2. Φωνητικά μπορούσαν καλύτερα η αλήθεια είναι. Το καλύτερο τραγούδι με διάφορα του Φινλανδικού τελικού. Επιτέλους μετά τους Manga το 2010 θα δούμε ένα πολύ καλό nu metal τραγούδι στη σκηνή της Eurovision. Δεν αποκλείεται αν διορθώσουν κάποια πράγματα στο live να τους δούμε top 10 τον Μάϊο. Το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής.

  3. Τι να πει κανείς για τους Blind Channel, τα πήραν όλα κι έφυγαν! Σαρωτική νίκη. Για εμένα ήταν ξεκάθαρο από την πρωτιά των επιτροπών. Οι επιτροπές μετρούσαν μόνο κατά 25% αλλά το ότι κέρδισαν και την ψήφο των επιτροπών ήταν ξεκάθαρος οιωνός ότι θα κέρδιζαν και μάλιστα σαρωτικά στο televoting. To live τους θέλει λίγη δουλειά κατ’εμέ αλλά προφανώς οι Φινλανδοί δεν ασχολήθηκαν καν με αυτό. Έχω την αίσθηση ότι μιας που συμμετέχει στο 2ο μισό του β’ ημιτελικού θα είναι και η συμμετοχή που θα κλείσει τον ημιτελικό. Δεν θα απέκλεια να κερδίσει το televoting στον 2ο ημιτελικό αλλά πέραν αυτού δεν μπορώ να κάνω άλλες προγνώσεις για τη τύχη του τον Μάιο. Πάντως το βρίσκω έως και απίθανο το να μην προκριθεί.
    Πάντα τέτοια θα πω εγώ. Καλή επιτυχία Φινλανδία!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ