ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Εντυπωσιακά ρεκόρ για τον τελικό του UMK21!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο έσπασε ο φινλανδικός εθνικός τελικός UMK21 που μεταδόθηκε χτες βράδυ, 20 Φεβρουαρίου. Το κανάλι YLE ανακοίνωσε ότι ήταν ο πιο δημοφιλής τελικός στην ιστορία του UMK μέχρι σήμερα!

Τον τελικό παρακολούθησαν 1,7 εκατομμύρια θεατές στη Φινλανδία, σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης. Ο μέσος αριθμός θεατών κατά τη διάρκεια μετάδοσης ήταν 1,1 εκατομμύρια, 200.000 θεατές περισσότεροι από το 2020.

Ο παρουσιαστής Antti Tuisku μπροστά από το Green Room, ακριβώς μπροστά από τη σκηνή
Opening act: Antti Τuisku & Erika Vikman επί σκηνής
Οι αρκούδες της “Cicciolina” από το UMK20 πέρασαν μια βόλτα από τον φετινό τελικό
Το έπαθλο του νικητή

Ρεκόρ όμως σημειώθηκε και στο televoting, με τους νικητές Blind Channel να συντρίβουν κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό, συγκεντρώνοντας το 54% του συνόλου των τηλεφωνημάτων! Συνολικά είχαμε 138.195 ψήφους, από τις οποίες 92.017 μέσω του Yle app και 46.178 μέσω τηλεφωνημάτων και SMS. Η κατανομή των ψήφων είχε ως εξής:

  • Blind Channel – 75.040 ψήφοι
  • Teflon Brothers x Pandora – 23,493 ψήφοι
  • Ilta – 15.892 ψήφοι
  • Oskr – 8.292 ψήφοι
  • Aksel – 8.154 ψήφοι
  • Danny – 5.942 ψήφοι
  • Laura – 1.382 ψήφοι

Η βαθμολογία των επιτροπών διαμόρφωσε το 25% του αποτελέσματος και το televoting το 75%. Η τελική κατανομή σε βαθμούς ήταν :

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι συνέβη στη συναρπαστική βραδιά του τελικού του UMK21 στο άρθρο μας ΕΔΩ, μαζί με όλες τις εμφανίσεις διαγωνιζόμενων, παρουσιαστών και interval acts.

[Πηγή: YLE, escxtra On Europe, / Φωτογραφίες: YLE]


Οι νικητές του UMK21 Blind Channel θα ερμηνεύσουν το “Dark side” εκπροσωπώντας τη Φινλανδία στο 2ο μισό του 2ου ημιτελικού της Eurovision 2021, στις 20 Μαΐου.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ρήμαδα διαφορά τόσα χρόνια το ακούω αλλά είναι λάθος ακροαματικότητα έχουν τα ραδιόφωνα αφού αυτά ακούς και η τηλεόραση έχει τηλεθέαση αφού βλέπεις είναι λάθος το μεγαλύτερη ακροαματικότητα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ