ΤΣΕΧΙΑ: Με τους Lake Malawi στο Τελ Αβίβ!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο, από την εθνική ραδιοτηλεόραση της Τσεχίας, CT, ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2019! Μετά από την ολοκλήρωση του εθνικού διαγωνισμού ESCZ 2019 νικητές αναδείχθηκαν οι Lake Malawi με το τραγούδι Friend Of A Friend.

Στο “ESCZ 2019” συμμετείχαν 8 υποψήφιοι καλλιτέχνες με τα ισάριθμα τραγούδια τους.

Τόσο οι Τσέχοι όσο και οι διεθνείς fans ψήφισαν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέσα από την επίσημη εφαρμογή της eurovision. Φέτος, η ψηφοφορία των ξένων fans θεωρήθηκε ως ψήφος μέλους της διεθνούς κριτικής επιτροπής. Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκε και η αξιολόγηση των υποψήφιων τραγουδιών από τη διεθνή κριτική επιτροπή.

Χθες ολοκληρώθηκε η αποκάλυψη μόνο για το δωδεκάρι κάθε μέλους της διεθνούς επιτροπής. Εκεί οι Lake Malawi συγκέντρωσαν τα περισσότερα δωδεκάρια (5), ενώ η Barbora Mochowa έλαβε 4 και η Andrea Holá μόλις 1.

Τελικά, μετά την ανακοίνωση και της υπόλοιπης βαθμολογίας (για τις υπόλοιπες θέσεις από την 2η έως και την 8η) καθώς και της βαθμολογίας των fans (οι ξένοι fans έδωσαν το 12αρι τους στην Barbora Moschowa), νικητές, μετά από ένα γερό θρίλερ, αναδείχθηκαν οι Lake Malawi με το τραγούδι τους Friend Of A Friend, καθώς υπερτέρησαν στη ψηφοφορία των Τσέχων fans!

Πως σας φαίνονται οι φετινοί εκπρόσωποι της Τσεχίας; Πιστεύετε θα έχουν την ίδια τύχη με τον Mikolas Josef;

[πηγή: Eurovision Song Contest Czech Republic]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στις επιτροπές υπήρχε εν τέλει ισοψηφία μεταξύ των lake και της barbora…
    Oυσιαστικα οι ψήφοι των Τσέχων έκριναν το αποτέλεσμα,το οποίο είναι…. μέτριο! Γενικά η εθνική επιλογή ήταν πολύ αδύναμη,το μόνο τραγούδι που θα μπορούσε να χει κάποια τύχη τον Μάη ήταν το “true colors”.
    Το επιλεχθεν έχει έναν ευχάριστο Ρυθμό αλλά ως εκεί γιατί πολύ γρήγορα κουράζει.Μου θυμιζει λίγο κάτι μεταξύ Αγίου Μαρίνου 2012 και Νορβηγίας 2018…
    Νομίζω δύσκολα θα δουν τελικό φέτος οι Τσέχοι πόσο μάλλον μια καλή θέση σαν πέρυσι…
    Για την ώρα: 1.Αλβανια 2.Ισπανια 3.Τσεχια 4.Γαλλια

  2. Γιατί Τσεχία μου;;; ΓΙΑΤΙ; Κριμα πραγματικά είχαν ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο τραγούδι(true colors) από μια πολύ καλη τραγουδίστρια και επέλεξαν αυτό το χαζοτραγουδο; Αδιάφορο όσο δεν πάει!Με κιάλια φέτος θα τον δουν τον τελικό! Λυπάμαι! Καλό πάτο!

  3. Απογοήτευση. Δεν μου αρεσει. Το βαριεμαι. Σε σύγκριση με του 2018 με τον Mikolas και την 6η θεση, δεν νομιζω οι Lake Malawi να πλησιάσουν καν το Top10.

    1. Spain ??
    2. Albania ??
    3. France ??
    4. Czech Republic ??

  4. Πολύ νωρίς, αλλά ο φετινός διαγωνισμός (όσον αφορά τα πρώτα τραγούδια) έχει μπει με το… αριστερό…!
    Για την ώρα:
    1. Ισπανία
    2. Αλβανία
    3. Τσεχία
    4. Γαλλία

    Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια…

    • δεν πειραζει… καλυτερα να συνεχισουν ετσι… περισσοτερες πιθανοτητες νικης για την ταμτα ?

  5. Ωραίο το true colors, δεν λέω αλλά παραείναι κόπια της lana del rey, από την ίδια την ερμηνεύτρια, το μακιγιαζ, το βλέμμα της, μέχρι το όλο στησιμο του video.. Αυτό μπορώ να πω πως σχεδόν μ’ ενόχλησε, παρότι σαν κομμάτι είναι όντως καλό. Το τραγούδι που επιλέχθηκε είναι καλουτσικο. Δεν με ξετρελαίνει, ούτε με αφήνει αδιάφορο, έχει σύγχρονο ήχο και θεωρώ ότι προσφέρεται για σκηνικά ευρήματα και κίνηση στην σκηνή και εικάζω πως γι’ αυτό κυρίως επιλέχθηκε. Κοινώς, μετά την περσινή 6η θέση, θέλησαν να κινηθούν στο ίδιο (ασφαλές) ύφος. Θα τους βγει τελικά? Έχω τις αμφιβολίες μου.. Ίδωμεν..

      • η pop είναι ένα ευρέως διαδεδομένο είδος. Το στυλ της Del Ray δεν είναι τόσο.. Πολύ δύσκολα ένα ποπ τραγούδι θα έχει απόλυτα προσωπικό ύφος. Επίσης, θεωρώ πως εμφανισιακά η συγκεκριμένη κοπέλα το παρακανε. Δεν είπα ότι κομισαν κάτι διαφορετικό οι άλλοι. Απλά δεν το παρακαν.

  6. Δυστυχώς μου φαίνεται μουσικά πολύ αδιάφορο, όχι πως το περσινό τους δεν ήταν copy paste γνωστών αμερικάνικων χιτ αλλά τουλάχιστον ο Micolas έδειχνε ότι έχει μια κάποια απήχηση στο κοινό (και αυτό φάνηκε και στην βαθμολογία). Τι να πω, καλή τους επιτυχία!

  7. Στα θετικά ο ηλεκτρονικός ήχος με 80’ς επιρροές. Στα αρνητικά ότι κυμαίνεται στην μετριότητα χωρίς να έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίσει και να σου μείνει. Δεν είναι για πέταμα δεν είναι και να τρελαθείς.

  8. Δε μου αρέσει. Με άφησε αδιαφορο καθ’ολη τη διάρκεια για να μην πω ότι στο τέλος μου φάνηκε λιγο εκνευριστικό. Εμένα βέβαια ούτε το περσινό μου αρεσε αλλα ειχε απήχηση και το σέβομαι. Πιστεύω όμως οτι θα δυσκολευτεί φέτος η Τσεχία. Μέχρι στιγμής:
    1. Ισπανία 7/10
    2. Αλβανία 6/10
    3. Γαλλια 5/10
    4. Τσεχία 4/10

  9. Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος… Ήταν πάντως αυτό που είχα με μικρή διαφορά ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα.

  10. Τελικά δεν άρεσε μόνο σε μένα το Space Sushi, αφού πήρε το 12άρι της ψηφοφορίας του κοινού… Καλούτσικη αλλά όχι η καλύτερη επιλογή το Friend of a friend. Εμένα προσωπικά δεν είναι του γούστου μου, αλλά ούτε και το True Colors ήταν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ