ΤΣΕΧΙΑ: Με εσωτερική επιλογή το τραγούδι του Benny Cristo για τη Eurovision 2021!

Ήδη από τον Μάιο του 2020 ο Τσεχικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ČT έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του Benny Cristo για τη Eurovision 2021, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον καλλιτέχνη σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Τόσο η επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού “Kemama” είχαν προέλθει από εθνικό τελικό, ωστόσο σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU κανένα επιλεγμένο για το 2020 τραγούδι δε μπορεί να διαγωνιστεί στον διαγωνισμό του 2021. Έτσι, είναι πλέον στην αρμοδιότητα του κάθε κρατικού φορέα με ποιον τρόπο θα επιλεχθεί το νέο τραγούδι.

Η Τσεχική τηλεόραση λοιπόν, αποφάσισε και ανακοίνωσε επίσημα πως το τραγούδι για το 2021 θα προκύψει ύστερα από εσωτερική επιλογή και όχι μέσω κάποιου εθνικού τελικού. Η απόφαση αυτή έρχεται βέβαια σε “κόντρα” με τη δήλωση που είχε κάνει πέρυσι ο Benny Cristo κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη NikkieTutorials, ότι θέλει να ηχογραφήσει τρία υποψήφια τραγούδια αφήνοντας τελικά το κοινό να επιλέξει ποιο από τα τρία θα πρέπει να τραγουδήσει στη Eurovision 2021. Πλέον όμως, και ο ίδιος ο Cristo φαίνεται να έχει αποδεχθεί την απόφαση του κρατικού φορέα, αφού μοιράστηκε και ο ίδιος την ανακοίνωση περί εσωτερικής επιλογής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής του.

Όσο λοιπόν βρισκόμαστε σε φάση αναμονής για την ανακοίνωση και την ακρόαση της νέας συμμετοχής της Τσεχίας, θυμηθείτε παρακάτω τη συμμετοχή του 2020 “Kemama” σε μουσική και στίχους των Osama Verse-Atile, Ben Cristóvão (Benny Cristo), Charles Sarpong και Rudy Ray.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη κλήρωση της EBU, η Τσεχία θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό, στις 20 Μαΐου 2020 και θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Τσεχίας στη Eurovision 2021! 

Πηγή Φωτογραφίας: LUCIE VYSLOUŽILOVÁ (eurovision.tv) 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ