ΛΕΤΟΝΙΑ: Ανάμεσα από 11 τραγούδια επιλέχτηκε το «Moon Is Rising»!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη, η Λετονία αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην περσινή εκπρόσωπο, Samanta Tina. H Samanta έχει βρει ήδη το νέο της τραγούδι με το οποίο θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ. Η Samanta στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2020 έλαβε μέρος σε ένα songwriting camp το οποίο διοργάνωσε το Riga Live. Σκοπός αυτού ήταν η προετοιμασία του τραγουδιού που θα αποτελέσει την 21η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το τραγούδι της τιτλοφορείται “Moon is Rising“.

Την Παρασκευή 12 του μήνα μέσα από την συχνότητα του LTR προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της ειδικής εκπομπής για τη Eurovison. Σκοπός της εκπομπής είναι να δούμε όλη την προετοιμασία της φετινής συμμετοχής της χώρας και φυσικά την αποκάλυψη του τραγουδιού που η Samanta έχει ετοιμάσει. Η εκπομπή τιτλοφορείται  «Ka Uzvaret Eirovizija – Samantas Tinas Cels Uz Roterdamu», ή στα Ελληνικά «Πώς να κερδίσετε τη Eurovision – Ο δρόμος προς το Ρότερνταμ της Samanta Tina».

1η εκπομπή

Μέσα από την εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι στο songwriting camp, το τραγούδι επιλέχθηκε ανάμεσα από 11 συνθέσεις. Όλα τα τραγούδια αξιολογήθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, από τη συγχώνευση τεσσάρων ομάδων, προήλθε η φετινή συμμετοχή. Η τελική παραγωγή ανήκει στον Oscar Wuhan. Το τραγούδι φημολογείται ότι θα προβληθεί στην τελευταία εκπομπή στις 12 Μαρτίου!

Δεν έψαχνα ένα τυπικό τραγούδι για τη Eurovision. Ήθελα να έχω αυτή την έκπληξη, αυτή την τρέλα. Ήθελα το τραγούδι να έχει κάτι μεγαλειώδες, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι είναι η Λετονία όταν βγαίνουμε!

Samanta Tina

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από τη φετινή συμμετοχή της Λετονίας.

Moon Is Rising [Snippet]

Η Samanta Tina

Η Samanta Tīna έχει αγωνιστεί στη Λετονική επιλογή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τουλάχιστον 6 φορές, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση δύο φορές- το 2012 και το 2013 με το γνωστό αγαπημένο τραγούδι, I Need a Hero. Εκτός της Λετονίας, η Samanta επιχείρησε να εκπροσωπήσει το δεύτερο της σπίτι, τη Λιθουανία, το 2015 και το 2017.

Η Samanta περιγράφει τη φωνή της ως ένα θεϊκό ταλέντο που πρέπει να ακουστεί στη μεγάλη σκηνή. Θέλει να δείξει στην Ευρώπη ότι η Λετονία δεν είναι μια μικρή χώρα. Η αγάπη της για τη Eurovision είναι τόσο μεγάλη που το 2019, η ίδια έκανε ανάλυση των εθνικών επιλογών για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Λετονία και τη Λιθουανία στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας.

https://ogaegreece.com/archives/80728
Η Samanta Tina παρούσα στην Eurovision 2021

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για τη συμμετοχή της Λετονίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή: LTV]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ