ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στις 11/3 η κυκλοφορία του “Here I Stand”!

Σύμφωνα με δημοσίευση του ίδιου του Vasil, η κυκλοφορία του “Here I Stand” έχει προγραμματιστεί για τις 11/3.

Ο τραγουδιστής δημοσίευσε ένα μικρό απόσπασμα από το τραγούδι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στο απόσπασμα αυτό ακούμε τους ακόλουθους στίχους : “Όλοι προσπάθησαν να μας σπάσουν, μην γνωρίζοντας ότι αυτό μας έφτιαξε, έτσι βρήκαμε το δρόμο μας”.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, το “Here I Stand” αποτελεί μία προσωπική δημιουργία του Vasil σε μία κατάθεση ψυχής εμπνευσμένη από γεγονότα της ζωής του.

Πριν από λίγες μέρες ο Vasil ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του videoclip αλλά και την ηχογράφηση του τραγουδιού του με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα στο Fames Project Studio στα Σκόπια. Οι Borce Kuzmanovski και Davor Jordanovski συνεισέφεραν στην ενορχήστρωση και παραγωγή του τραγουδιού ενώ μέλη της Παιδικής χορωδίας του Σικάγο θα πλαισιώνουν φωνητικά τον Vasil.

Υπεύθυνος για τη σκηνική παρουσία του Vasil θα είναι ο Tine Matulessy, επικεφαλής της αποστολής της Σουηδίας στη Eurovision Junior. Ο Tine αποτέλεσε επίσης υπεύθυνος της σκηνικής παρουσίας των συμμετοχών της Λευκορωσίας το 2014 και της Βόρειας Μακεδονίας το 2019.

Λίγα λόγια για τον Vasil

Η επιλογή της παιδικής χορωδίας του Σικάγο για τα φωνητικά του “Here I Stand” δεν ήταν τυχαία για τον τραγουδιστή. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, ο Vasil υπήρξε σολίστ της εν λόγω χορωδίας ενώ πραγματοποίησε μουσικές σπουδές σε κορυφαίες μουσικές σχολές στο Μιλάνο και στο Τορόντο.

Ο Vasil επέστρεψε στη Βόρεια Μακεδονία μόλις το 2018. Έγινε γνωστός με τα pop singles : “Gjerdan” (Κολιέ), “Patuvam” (Ταξιδεύοντας) και “Mojata Ulica” (Ο δρόμος μου). Ο διαγωνισμός της Eurovision δεν του είναι άγνωστος καθώς το 2019 ήταν στα φωνητικά της Tamara Todevska.

Η Βόρεια Μακεδονία στη Eurovision

Η φετινή συμμετοχή θα είναι η 20η της χώρας. Πρώτη απόπειρα συμμετοχής χρονικά ήταν το “Samo Ti” με τη γνωστή Kaliopi (2012, 2016) το 1996. Ωστόσο η EBU πραγματοποίησε κλειστό ημιτελικό εκείνη τη χρονιά από τον οποίο και αποκλείστηκε η χώρα. Εξαιτίας αυτού, η πρώτη εμφάνιση της στη σκηνή του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το 1998.

Η Βόρεια Μακεδονία κατάφερε μόλις το 2019 με την Tamara Todevska και το Proud να σπάσει ένα μεγάλο σερί αποκλεισμών από το 2013, να κατακτήσει την πρωτιά στις επιτροπές και την 7η θέση στο σύνολο. Η θέση αυτή συνιστά το καλύτερο αποτέλεσμα της στο διαγωνισμό και μόλις την πρώτη φορά που τερματίζει στην τελική δεκάδα.

Η Βόρεια Μακεδονία ακολουθεί και εκείνη με τη σειρά της την τακτική που θέλει τα μέλη των φωνητικών να εκπροσωπούν τις επόμενες χρονιές την χώρα τους ως βασικοί ερμηνευτές.

Το “Here I Stand” φαίνεται να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το “You”, τη συμμετοχή του Vasil το 2020 και να πλησίαζει σε ύφος περισσότερο τη συμμετοχή του 2019, Proud. Θα καταφέρουν οι γείτονες μας να πλασαριστούν για δεύτερη φορά στην τελική δεκάδα ;

Εν αναμονή της δημοσίευσης του “Here I Stand” στις 11/3, ας χορέψουμε λίγο ακόμα με τον Vasil.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για κάθε νεότερο σχετικά με τη συμμετoxή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2021.

Πηγή:eurovision.tv

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ