ΣΟΥΗΔΙΑ: O Benjamin Ingrosso μιλάει αποκλειστικά στον OGAE Greece!

Ως γνωστόν, φέτος η Σουηδία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018 από τον Benjamin Ingrosso και το τραγούδι «Dance you off». Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη επαφή του Benjamin με τη Eurovision! Πέρυσι ήταν υποψήφιος να εκπροσωπήσει τη πατρίδα του, Σουηδία, στο Κίεβο αφού συμμετείχε για πρώτη φορά στον εθνικό τελικό της χώρας, το γνωστό Melodifestivalen.  Η συμμετοχή του τερμάτισε στην 4η θέση ωστόσο ο ίδιος χωρίς να χάσει τον ενθουσιασμό του, συμμετείχε εκ νέου φέτος! Και σύμφωνα με τα γεγονότα φαίνεται πως έκανε καλά αφού οι Σουηδοί τον επέλεξαν τελικά ως τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας!

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Πορτογαλία, ο OGAE Greece ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη! Ο νεαρός τραγουδιστής από την Σουηδία απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τον θεσμό της Eurovision, το τραγούδι του αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον ενώ μας στέλνει και ένα υπέροχο μήνυμα μέσω ενός video!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Facebook Page of Benjamin Ingrosso 

* Θερμές ευχαριστίες στην Therese Hädinggård για όλη τη βοήθεια! 

OGAE GREECE: Benjamin γεια σου! Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέτεις για αυτή τη συνέντευξη γνωρίζοντας πόσο βαρύ είναι το πρόγραμμά σου αυτές τις μέρες! 

Benjamin Ingrosso: Κι εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Χαρά μου!

O. G.: Θα ήθελες να μας πεις αρχικά δυο λόγια για σένα; 

B.I.: Λοιπόν, είμαι αυτοδίδακτος τόσο στο πιάνο όσο και στην κιθάρα. Λατρεύω τους superheroes! Μου αρέσει να μαγειρεύω, ειδικά ζυμαρικά! Είμαι πολύ αφοσιωμένος σε πράγματα που με εμπνέουν, όπως να βλέπω μια καλή ταινία – τη βλέπω μέχρι που αποτυπώνω κάθε φράση, αστείο και σκηνικό της!! Αυτά!

O. G.: Για ποιο λόγο αποφάσισες να λάβεις μέρος στη Eurovision; 

B. Ι.: Μου αρέσει να τραγουδώ και να χορεύω! Και να το κάνω σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι ένα τεράστιο όνειρο μου!

O. G.: Τι σημαίνει “Eurovision” για σένα;

B. Ι.: Είναι κάτι το θαυμάσιο! Τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν στόχο να ενωθούν μέσα από τη μουσική – είναι φανταστικό πώς οι άνθρωποι μπορούν να εστιάσουν στη χαρά και την ευτυχία αν και ζούμε σε έναν κόσμο μερικές φορές γεμάτο τρέλα .

O. G.: Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν κέρδισες το Melodifestivalen;

B. Ι.: Ήταν ανεξέλεγκτα! Δεν μπορούσα να χειριστώ όλα τα συναισθήματά μου! Ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που μου έχουν συμβεί ποτέ ήταν όταν ανακοίνωσαν το όνομά μου ως νικητή του τελικού και που ως βραβείο μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στη Eurovison!

O. G.: Πώς περιγράφεις το τραγούδι σου “Dance you off”;

B. J.: Είναι πιασάρικο και σε κάνει να θέλεις να χορέψεις. Με την εμφάνισή μου θέλω να κάνω τους θεατές να αρχίσουν να κουνιούνται και να ζωντανεύουν!

O. G.: Οι στίχοι του τραγουδιού για τι μιλάνε;

B. Ι.: Μιλάνε για την πρώην μου και εμένα όταν χωρίσαμε πριν από ένα χρόνο. Το έγραψα γιατί ήθελα να την ξεχάσω και να προχωρήσω – να χορέψω μαζί της μέχρι να νικήσω. Αλλά είμαστε πάλι μαζί  – πιο ευτυχισμένοι από ποτέ και αγαπά το τραγούδι!

O. G.: Έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι από τη Eurovision;

B. Ι.: To “Satellite” από τον Ted Gärdestad που είναι η συμμετοχή της Σουηδίας στον διαγωνισμό του 1979. O Ted αποτελεί τεράστια έμπνευση για μένα και τη μουσική μου.

O. G.: Θα αλλάξεις κάτι στο τραγούδι σου κατά την παρουσίασή του στη Λισαβόνα; 

B. Ι.: Η εμφάνιση θα είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του Melodifestivalen, απλά ίσως κάνω κάποιες μικρές αλλαγές. Πιθανών να χρειαστεί να αλλάξω και ρούχα, όμως δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα σίγουρα με την ομάδα μου. 

O. G.: Όπως έγινε και με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, πήγες στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα της εισαγωγικής κάρτας της συμμετοχής σου. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου;

B. Ι.: Λατρεύω την Πορτογαλία! Πήγαμε στο Covilha την περασμένη εβδομάδα για να γυρίσουμε το εισαγωγικό video και μπορώ να πω πως ήταν μια εκπληκτική εμπειρία! Οι άνθρωποι ήταν τόσο ευγενικοί και φρόντισαν πολύ  και εμένα και την ομάδα μου.

O. G.: Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα; Ξέρεις κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη ή κάποιο Ελληνικό τραγούδι;

B. Ι.: Δεν έχω πάει στην Ελλάδα, αλλά θα το ήθελα να πάω σύντομα! Άκουσα κάποια τραγούδια του Γιώργου Αλκαίου μόλις πριν από λίγες μέρες επειδή ένας φίλος μου δούλεψε μαζί του. Είναι πολύ καλός!

O. G.: Ποιος είναι ο στόχος σου στον διαγωνισμό της Λισαβόνας;

B. Ι.: Απλά θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατόν επί σκηνής και να διασκεδάσω! Ελπίζω να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη και να συναντήσω νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους.

 

O. G.: Ποια είναι τα σχέδιά σου για μετά την Eurovision; 

B. Ι.: Θα κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ το προσεχές φθινόπωρο! Είμαι, επίσης, πολύ ενθουσιασμένος για αυτό!

O. G.: Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους Eurofans;

B. Ι.: Αμέτρητη αγάπη και ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς που σας αρέσει αυτό που κάνω και σας αρέσει η μουσική μου! Θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω σύντομα!

O. G.: Μια ευχή για τo φετινό διαγωνισμό;

B. Ι.: Ελπίζω ότι θα είναι ένα τεράστιο πάρτι με χαρούμενους ανθρώπους και πολλή καλή μουσική!

O Βenjamin Ingrosso δεν έμεινε μόνο σε αυτό το μήνυμά του… Στέλνει ακόμη ένα, για όλους τους φίλους του OGAE Greece αλλά και σε όλους τους Έλληνες Eurofans μέσα από ένα πολύ γλυκό video:

Ο OGAE Greece θέλει να ευχαριστήσει τον Benjamin Ingrosso για αυτή τη συνέντευξη και να του ευχηθεί ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη Λισαβόνα!

Υπενθυμίζουμε πως η Σουηδία διαγωνίζεται στον Β’ Ημιτελικό (10/5) της φετινής Eurovision και θα εμφανισθεί στην 15η θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή Σουηδική συμμετοχή θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες συνεντεύξεις και video με τους συμμετέχοντες στην Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ