ΣΟΥΗΔΙΑ: Dotter & The Mamas επιστρέφουν στο Melodifestivalen 2021!

Οι περσινές νικήτριες του Melodifestivalen, The Mamas, δεν χάρηκαν για πολύ τη νίκη τους αφού ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Αλλά και η 2η του εθνικού τελικού Dotter ατύχησε, αφού έχασε την πρωτιά για έναν μόλις βαθμό. Μάλιστα, οι δυο τους ισοφήφισαν στη βαθμολογία των επιτροπών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet, τόσο οι Mamas οσο και η Dotter είναι ανάμεσα στις 28 συμμετοχές που θα δούμε στο Melodifestivalen 2021.

THE MAMAS: Γιατί άλλαξαν γνώμη;

Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020, οι Mamas βιάστηκαν να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν πάλι στο Melodifestivalen διεκδικώντας πρόκριση. Αντίθετα, ήταν ανοικτές στο ενδεχόμενο εσωτερικής επιλογής. Αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι στο συγκρότημα προσφέρθηκαν πολλά καλά υποψήφια τραγούδια. Έτσι, οι Loulou Lamotte (39 ετών), Ash Haynes (33 ετών), και Dinah Yonas Manna (39 ετών) πείστηκαν να αλλάξουν γνώμη.

Οι πληροφορίες για τη DOTTER 

Στη διάρκεια του καλοκαιριού, η 33χρονη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Johanna Jansson, γνωστή ως Dotter, συμμετείχε σε πολλά συνθετικά camps. O στόχος ήταν η δημιουργία τραγουδιών ειδικά για το Melodifestivalen. Όπως αναφέρει άλλη έγκυρη πηγή, το τραγούδι που έχει υποβάλλει η Dotter “σίγουρα στοχεύει σε διάκριση”. Άλλωστε, από τον Ιούλιο κιόλας υπήρχε έντονη φημολογία για την επιστροφή της Dotter στον εθνικό τελικό.

Τι άλλο γνωρίζουμε για το Melodifestivalen 2021;

Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η φετινή διαδικασία των live του Melodifestivalen θα ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου με τον 1ο ημιτελικό και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου με τον τελικό. Επιπλέον, λόγω της πανδημίας για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί περιοδεία, με τους ημιτελικούς να διοργανώνονται σε διαφορετικές πόλεις. Και τα έξι σόου θα μεταδοθούν από τη Στοκχόλμη. Οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 2.747, από τις οποίες έχουν ήδη επιλεγεί οι 28 ημιφιναλίστ. Κατά τα τέλη Νοεμβρίου θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση με τα ονόματα των 28 συμμετέχοντων καλλιτεχνών. Μέχρι τότε, η Aftonbladet βασίζεται στις έγκυρες πηγές της για να ‘βγάλει’ τις ειδήσεις νωρίτερα. Ομολογουμένως με επιτυχία, αφού το 2020 κατάφερε να αποκαλύψει τους 21 από τους 28 καλλιτέχνες πριν την επίσημη ανακοίνωση, ενώ το 2019 τους 24 από τους 28. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί δεσμεύονται με συμβόλαιο και δεν μπορούν να προβούν σε καμία ανακοίνωση χωρίς άδεια. Οι πηγές της εφημερίδας μέχρι σήμερα έχουν ανακαλύψει τις 11 από τις 28 συμμετοχές του 2021:

  1. Tusse Chiza (18χρονος με καταγωγή από το Κονγκό)
  2. Sannex (ανδρικό φωνητικό συγκρότημα ενεργό από τα 80s)
  3. Sami Rekik (μέλος των Medina) & Wahl (μέλος των The South Side)
  4. Julia Alfrida (η νικήτρια του ραδιοφωνικού διαγωνισμού “P4 Nästa)
  5. The Mamas
  6. Dotter
  7. Jessica Andersson (47 ετών, συμμετείχε στη Eurovision 2003 ως μέλος των Fame με το ‘Give me your love’)
  8. Klara Hammarström (20 ετών, συμμετείχε στο Melodifestivalen 2020 με το ‘Nobody’)
  9. Alvaro Estrella (40 ετών, συμμετείχε στο Melodifestivalen 2020 με το ‘Vamos amigos’)
  10. Paul Rey (28 ετών, συμμετείχε στο Melodifestivalen 2020 με το ‘Talking in my sleep’)
  11. Arvingarna (δημοφιλές ανδρικό φωνητικό συγκρότημα, συμμετείχαν στη Eurovision 1993 με το ‘Eloise’)

[Πηγή: Aftonbladet]


Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με το Melodifestivalen και τη Eurovision 2021.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ