ΣΟΥΗΔΙΑ: Στις 13 Μαρτίου ο τελικός του Melodifestivalen!

Το SVT, η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας έδωσε μόλις στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες του Melodifestivalen 2021. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, οι προετοιμασίες για τον εθνικό τελικό της Σουηδίας βρίσκονταν σε προχωρημένο επίπεδο με το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για να διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε το SVT, το Melodifestivalen και για το 2021 θα αποτελείται από έξι εκπομπές- τέσσερις ημιτελικούς, το γύρο της δεύτερης ευκαιρίας και το μεγάλο τελικό. Ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει χώρα στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

  • Πρώτος ημιτελικός – 6 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου
  • Τρίτος ημιτελικός – 20 Φεβρουαρίου
  • Τέταρτος ημιτελικός – 27 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερη ευκαιρία – 6 Μαρτίου
  • Μεγάλος τελικός – 13 Μαρτίου

Όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες, η Σουηδία είναι μια από τις τελευταίες χώρες που θα αποκαλύψει τον εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό της Eurovision.

Οριστικά χωρίς περιοδεία

Εκτός από τις ημερομηνίες, επιβεβαιώθηκε και το σενάριο που ήθελα τη φημισμένη περιοδεία του Melodifestivalen στη σουηδική επικράτεια να ματαιώνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού covid-19.

«Θα είναι το συνηθισμένο Melodifestivalen για τους τηλεθεατές το επόμενο έτος. Αλλά η πανδημία έχει βάλει φρένο στην περιοδεία, οπότε και τα έξι σόου θα μεταδοθούν από ένα μέρος στη Στοκχόλμη.

Η Anette Helenius, διευθύντρια έργου για το Melodifestivalen, εξήγησε ότι οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι περιορισμοί σχετικά με τον κορονοϊό και τις δημόσιες εκδηλώσεις καθιστούν αδύνατο τον προγραμματισμό μιας περιοδείας.

Μια ενδιάμεση περιοδεία απαιτεί μακρύ σχεδιασμό. Προς το παρόν, δεν επιτρέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων για μεγαλύτερο κοινό και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι μετά το τέλος της χρονιάς. Επομένως, δεν είναι δυνατόν για το SVT, τις πόλεις υποδοχής ή τους συντονιστές περιοδείας να προγραμματίσουν μια περιοδεία το 2021.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το σύγχρονο Melodifestivalen και θα το γιορτάσουμε ακόμη περισσότερο φέτος. Αν ποτέ χρειαζόμασταν χρόνο για να συγκεντρωθούμε και να σκεφτούμε διαφορετικά, είναι τώρα. Παρά την κατάσταση, είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε έναν συναρπαστικό μουσικό διαγωνισμό και μια υπέροχη παράσταση ως συνήθως. Το Melodifestivalen είναι και συνεχίζει να είναι η κοινή μας παράδοση και ένα πάρτι για όλη τη Σουηδία.

Anette Helenius

Ανυπομονούμε να δούμε ποιοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στο Melodifestivalen 2021 επιδιώκοντας να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία στον επόμενο μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021! 

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ